Vegan Hotspots in New York

Onlangs bezocht ik New York met voornamelijk als doel: zoveel mogelijk veganistische hotspots in de stad uitproberen. Dit is aardig gelukt met 11 vegan hotspots in New York… Ik heb een geweldige tijd gehad in New York en ik hoop dat ik mijn ervaring met deze video en hotspot lijstje met je kan delen en je een beetje mee terug kan nemen naar al het eten waar ik van heb genoten.

Een hele dikke dank je wel voor iedereen op Instagram die mij tips hebben gegeven voor vegan ”must visit” hotspots! Het heeft me enorm geholpen!

Het eerste hotel was gelegen in Midtown New York en ik heb het echt geweldig gehad daar. Dit hotel is een droom en de locatie was perfect. Zodra ik in de ochtend het hotel uitging om wat vers fruit te halen voelde ik me thuis, midden in New York zonder me een toerist te voelen.

Na enkele dagen verhuisden we naar het volgende hotel, omdat we ook een tijdje in Chinatown wilden verblijven en dicht bij gebieden zoals Soho. Dit hotel is perfect daarvoor. 

Ashley’s Fine Foods

Mijn eerste aanbeveling is geen hotspot, maar meer een tip als je in een hotel in Midtown verblijft. Ik bezocht Ashley’s Fine Foods dagelijks. Ze verkopen super vers voorgesneden fruit (ik was echt gek op de super zoete mango’s) en sapjes zoals bietensap. Natuurlijk kun je overal in New York sapjes kopen, maar slechts drie stappen verwijderd van ons hotel was deze plek echt geweldig om in de buurt te hebben. Manlief was ook behoorlijk onder de indruk van hun koffie overigens. Oh en koop deze koekjes vooral niet … ik heb je gewaarschuwd. Je zult terug komen voor meer (ze verkopen hier namelijk  ALLE smaken). Ze hadden ook een aantal andere lekkere snacks zoals zeewier chips. Ik heb ook elke dag een kombucha gekocht. Ze verkopen hier namelijk mijn favoriete merk: Health Ade.

Ashley’s Fine Foods
500 Lexington Ave, New York, NY 10017
Open 24/7

Vegan Hotspots in New York

The Cinnamon Snail

De eerste hotspot die ik in New York bezocht was ”The Cinnamon Snail”. Ze zijn begonnen als een ”food truck”, maar hebben nu een vaste locatie in de PENNSY (een moderne ”food court”). ”The Cinnamon Snail” is de plek om te bezoeken als je zin hebt in een zoete traktatie.

Bij The Cinnamon Snail kun je onder andere terecht voor ”open face joints” (Korean Barbeque Seitan of de Lemongrass 5 Spice Seitan), ”samiches” (Thai BBQ Tempeh of de Maple Mustard Tempeh), burgers (Gouchujang Burger of de Beastmode Burger Deluxe) en elke dag heeft The Cinnamon Snail ongeveer 25 verschillende vegan donuts en gebakjes om uit te kiezen …. Enkele donutopties zijn de Peanut Butter Blondies, Gluten Free Maca Cinnamon Cake, Coconut Cider, Almond Maple ”Bacon”, Thai Basil Coconut Glaze, Raspberry Cheesecake, Apple Cider, Lemon Curd en nog veel meer opties. Ik denk niet dat ik ooit eerder ergens ben geweest met zo een grote keuze aan vegan donuts. 

Ik ging voor een sandwich en de zoete ”cinnamon snail”. Dit was zo enorm groot en zoet! Ik moest het gewoon delen … en ik deel mijn eten niet gemakkelijk.

Vegan Hotspots in New York

Tip: Elk broodje kan ook bereid worden met een glutenvrij gierst lijnzaad broodje of met wat groente en rode quinoa pilaf in plaats van brood. Ze serveren ook heerlijke bijgerechten zoals aardappelpuree.

The Cinnamon Snail
2 Pennsylvania Plaza
New York, NY 10121

Whole Foods Market

Ik bezocht een Whole Foods Market in Bedford (Brooklyn), Upper East Side en de Whole Foods dichtbij Bryant Park (mijn favoriet), maar er zijn vele locaties. Ik vind dat elke Whole Foods net een beetje anders is. In elke Whole Foods is er net een andere sfeer, waardoor het zo’n geweldige ervaring is om daar te winkelen. Whole Foods heeft enorm veel biologisch voedsel, fruit, groenten, snacks, gerechten die je ter plekke kunt samenstellen en eten, biologische (vrij van chemicaliën) beauty producten …. Alles wat een foodie of een health nut zich maar kan wensen.

Vegan Hotspots in New York

Ik heb vele uren doorgebracht in Whole Foods en als je ook maar een beetje zoals ik ben en graag ook uren doorbrengt in een biologische gezondheidswinkel/supermarkt met veel veganistische opties dan is Whole Foods een droom. Het is net zoals je lokale biologische gezondheidswinkel/supermarkt, maar dan groter, beter en met een enorme collectie aan vrijwel alles wat je je maar kunt wensen. 

Ik denk dat de video voor zichzelf spreekt … Ik heb wat kleding achtergelaten zodat mijn Whole Foods aankopen mee terug konden in de koffer zoals  deze heerlijke thee!

Whole Foods Market
Various locations

The Butcher’s Daughter

Mijn verwachtingen waren zeer hoog toen ik ”The Butcher’s Daughter” binnenstapte (een plantaardig restaurant, café, sap bar en een zogenaamde ”groente slachthuis”). Deze super populaire plaats (onder veganisten en niet-veganisten) is volgens iedereen op het wereldwijde web een bezoekje waard. Ik vond de styling en vibes van deze plek geweldig en vooral hip. De meesten van jullie hebben me aangeraden om hun specialiteit te bestellen: een broodje smashed avocado toast. Maar sinds ik dacht dat dit ”te eenvoudig” zou zijn, bestelde ik een pittige boerenkool Caesar salade met een gouden kurkuma melk. Hoewel het niet mijn beste gerecht ooit was, zou ik zeker teruggaan om de avocado toast te proberen, aangezien deze wel erg goed blijkt te zijn. Deze plek moet ook geweldig zijn in het weekend tijdens brunch tijd.

Vegan Hotspots in New York

Een blik op hun menu geeft je al snel een indruk van hoe geweldig deze plek kan zijn voor een lekkere brunch of ontbijt. Ze serveren bijna alles wat een vegan foodie zich kan wensen. Sappen, smoothies, açaí kommen, tarwegras shotjes, (noten) melk, soepen, salades, wafels, boekweit pannenkoeken en veel zoete opties zijn slechts een paar voorbeelden.

The Butcher’s Daughter
NOLITA
19 Kenmare Street
NYC — 10012

Beyond Sushi

Sushi is het soort eten dat tot nu toe in mijn leven of erg slecht is, gemiddeld (goed, maar niet erg creatief) of heel erg goed is. En deze plek kan alleen maar worden beschreven als: beyond sushi. Alle gerechten zijn zo geweldig creatief en lekker. Beyond Sushi heeft verschillende locaties en het is vaak erg druk. De soepjes en spring rolls zijn ook geweldig goed. Veganisten en niet-veganisten zullen van deze plek genieten. Ik was erg blij om na mijn lunch met een vol buikje en genoeg energie weer verder te kunnen wandelen in New York. Ik zal dan ook zeker teruggaan naar deze plek als ik weer in New York ben.

Vegan Hotspots in New York

Vegan Hotspots in New York Ze hebben ook een locatie in de Chelsea Market, wat een heerlijke lunch of avondmaal kan zijn na een mooie wandeling langs de High Line Park.

Beyond Sushi
 (er zijn 5 winkels in NYC)

Caravan of Dreams

Caravan of Dreams is een biologisch veganistisch restaurantje dat ik waarschijnlijk voorbij zou hebben gelopen als ik mijn hotspot lijstje niet bij me had. En my oh my… deze plek heeft me zeker niet teleurgesteld. Allereerst was de ober super vriendelijk en beleefd. New Yorkers zijn over het algemeen al erg vriendelijke mensen, dus je kunt je wel voorstellen wat ik bedoel. Dit was de enige plek waar het eten smaakte zoals thuis gemaakte eten. Iets wat we allemaal missen wanneer we op reis zijn, toch? Niet te zout, niet te vettig, niet te zoet … Alles was gewoon perfect!

Het menu is zeer uitgebreid en is een droom voor gezonde veganisten. Ik kon wel 30 minuten door het menu bladeren. Ze serveren rauw eten en warm veganistisch eten, maar ook de meest geweldige elixirs, verse kokosnoten en ook pannenkoeken, burrito’s, chorizo quesadilla (!) en rauwe pizza’s. Alles is veganist en 95% biologisch.

Vegan Hotspots in New York

Ik heb genoten van een heerlijk roerbak gerecht met veel groenten en in plaats van bruine rijst vroeg ik om linzen (ik eet dat niet zo veel wanneer ik reis) en dat was geen enkel probleem! Het lijkt erop dat ieder gerecht zo speciaal is en gemaakt om ons lichaam op cellulair niveau te voeden. Deze plek is een droom!

Caravan of Dreams
405 East 6th Street, NY, 10009

By Chloe.

Het was moeilijk om de New York video te bewerken en mezelf by Chloe te zien eten. Ja, ik at hier namelijk meerdere keren, omdat het eten zo geweldig is! Er zijn verschillende locaties in New York (Soho en Brooklyn) … Dus ja ik moest wel, toch? 😉

Ik heb vooral van de ”air fried” zoete aardappel frietjes genoten. Yum! Met een klassieke hamburger op een aardappel broodje. Dubbel yum !! Manlief die normaal gesproken zegt dat vegan hamburgers altijd zo over de top zijn en te veel van het goede zijn, was in de hemel. Ik denk niet dat ik hem ooit op reis zo van veganistisch eten heb zien genieten als by Chloe. De hamburgers zijn perfect! Ze waren zo perfect dat we ze elke keer weer bestelden. Pas later realiseerde ik me dat de rest van het menu ook geweldig goed is. We gingen terug voor een ontbijtje waar ik een heerlijke bessen smoothie bestelde (de purple rainbow) met de lekkerste pannenkoeken ooit!! Ik zou graag hun geheime ingrediënten willen weten … van al hun recepten dan graag.

Als ik weer naar New York ga zonder een bezoekje te brengen aan by Chloe, dan ben ik niet echt in New York geweest.

Vegan Hotspots in New York

Ok, hoe ziet deze veganistische hemel er dan verder uit? Denk aan de beste creaties voor smoothies, hamburgers, muffins, pannenkoeken, kaneel rolls, taarten, brownies en frietjes. Gezonde veganisten zullen deze plek ook waarderen, omdat by Chloe ook detox salades, noedels, burrito’s en alle mogelijke gezonde variaties op de lekkerste sappen en smoothies heeft.

Tip: de by Chloe op Bleecker Street heeft ook een by Chloe sweets, pal ernaast. 

By Chloe.
Flatiron
60 West 22nd Street
New York, NY 10010
West Village
185 Bleecker St
New York, NY 10012

Chickpea & Olive

Als je in Brooklyn bent en je bent op zoek naar een niet zo standaard vegan burger dan is Chickpea & Olive de plek om te zijn. Ze hebben onder andere een Bacon Cheddar Ranch (gerookte aubergine ”spek” met vegan cheddar kaas, augurken en verse kruiden dressing) of een Poolse Hamburger (Polka) met geroosterde champignons, geroosterde uitjes en mierikswortel aioli. Ik ging voor een Pulled Jackfruit Burger omdat ik dat nooit eerder heb geprobeerd. Als zodanig kan ik de burger dus niet echt vergelijken met een andere Pulled Jackfruit Burger, maar deze was wel erg lekker. Zoet, maar absoluut niet te zoet perfect gecombineerd met de carolina slaw, augruken, gebakken sjalotjes en mierikswortel aioli. Alles geserveerd op een aardappel broodje.

Vegan Hotspots in New York

Chickpea & Olive
Brooklyn, NY, 11211

Little Choc Apothecary

Hoewel ik bij by Chloe de beste pannenkoeken at, was mijn beste crêpe ooit bij de Little Choc Apothecary. Het is New York’s eerste 100% veganistische crêperie en het was hemels. De plaats ziet er geweldig uit, het personeel is super vriendelijk en het menu is alles wat een vegan foodie met zoete trek zich maar kan wensen. Dus als je in Williamsburg bent en je hebt trek in een glutenvrije crêpe, ga naar Little Choc Apothecary. De sfeer is ontspannend, de smoothies zijn goed, ze serveren zowel zoete en hartige crêpes en ze hebben ook açaí kommen, muffins, scones en een enorme thee collectie.

Ik vroeg wat het geheim is om perfecte vegan crêpes te maken en de serveerster vertelde me dat ze verschillende soorten meel gebruiken (een mix) om een subtiele smaak te creëren waar een bepaalde meel niet overheersend is.

Vegan Hotspots in New York

Ik ging voor een zoete crêpe met wat ik denk dat een Nederlands ijs merk was (Van Leeuwen). De hartige opties leken ook geweldig, zoals de ”burrito” crêpe met avocado, kokosnoten ”spek”, zwart bonen, hete saus en cashew kaas. Of wat dacht je van de vegan glutenvrije pizza crêpe met basilicum, tomaten marinara en gekarameliseerde ui.

Ik zou zeker terug komen voor een ontbijtje hier, omdat ik ook graag hun bowls zou willen proberen. Zoals een pindakaas en bessen chia jam kom of hun groene kom met spirulina en haver. Elke bowl heeft als topping zelfgemaakte granola, fruit en kokosnoot yoghurt.

Little Choc Apothecary
Williamsburg
141 Havemeyer St
Brooklyn, NY 11211

The Good Sort

Een fantastisch plekje dat zeker op je lijstje moet staan als je in Chinatown bent is The Good Sort. Ze zijn populair door hun regenboog iced lattes met superfoods, maar ook de gouden melk en roze lattes maken je direct gelukkig.

De regenboog latte is gelaagd met drie kleuren aan natuurlijke ingrediënten zoals kurkuma, biet, blauwe algen, vanille bonen, zwarte peper, cayennepeper en een mengsel van amandel-, kokosnoot- en havermelk. Het wordt gezoet met kokossuiker of agave en alles samen is dit een mooie en heerlijke koude regenboogdrankje.

Vegan Hotspots in New York

Ze serveren ook paarse açaí lattes en vele andere kleurrijke superfood traktaties. Het eten was ook erg goed. Ik bestelde een rijst kurkuma papje met vruchten en het was precies wat ik nodig had als ontbijt.

The Good Sort
5 Doyers Street, New York

Juice Generation

Er zijn veel sap tentjes in New York, maar ik ben toch wel erg gek op Juice Generation. Ik herinner me nog hoe blij ik was toen ik enkele jaren geleden hun boek bestelde, geschreven door Eric Helms (de oprichter van Juice Generation). Er zijn vele locaties in New York, maar ze serveren allemaal geweldige smoothies, sappen en shots. Ik vind de Juice Pharmacy geweldig waar je een sapje of een shotje kunt kiezen voor verschillende soorten kwaaltjes, zoals een shotje voor wanneer je verkouden bent, een vital shot of een tarwegras shot. Ik vraag altijd of ze dit in mijn sapje of smoothie kunnen mengen. Het is de extra paar dollars waard!

Vegan Hotspots in New York

Juice Generations
E 63rd St
817 Lexington Avenue
btw 62nd & 63rd @ Equinox 10065

abcV

Last but absolutely not least, abcV. Een hotspot dat eigenlijk niet op mijn lijstje stond, maar een suggestie was in een nieuwsbrief van Well + Good. In dit artikel deelde Well + Good een lijstje van alle beste vegan restaurants in iedere staat in Amerika. Toen ik het menu van abcV zag wist ik dat ik deze plek moest bezoeken. Het gerecht waar ik ging voor ging nog voordat ik voet zette in deze plek was hun hele (of half) gebakken geroosterde bloemkool (hun meest populaire gerecht). Ja, ik hou van bloemkool! De sfeer is een beetje fancy, maar niet ongemakkelijk. Het menu is zo opgesteld dat je drie gerechten ”moet” bestellen om een volle maaltijd te creëren, maar ik ging alleen voor de bloemkool aangezien ik al aardig vol was na een dag eten. Het heeft me zeker niet teleurgesteld. De kurkuma dressing was licht en gewoon perfect met de bloemkool en de geroosterde pistachenoten.

Vegan Hotspots in New York

De foto is super wazig … Sorry !! Het zag er echt geweldig uit!

Ik denk dat abcV veganistisch eten naar een heel nieuw niveau brengt. Als je zin hebt in een beetje fancy vegan eten, dan is abcV zeker een bezoekje waard wanneer je in New York bent. Een ander gerecht dat geweldig lijkt is hun groene kikkererwten hummus.

abcV
35 east 18th street, ny 10003

Vegan Hotspots in New York

Andere hotspots die ik de volgende keer wil bezoeken

Er is maar zoveel dat je op een dag kunt eten… Ik heb zoveel geweldige feedback ontvangen toen ik jullie op Instagram vroeg om je veganistische hotspots in New York City met mij te delen. Hier is een lijstje van alle plekjes die ik deze keer niet kon bezoeken, maar graag nog zou willen bezoeken.

 • Oatsmeals NYC
  120 West 3rd St New York, NY 10012
 • Liquiteria
  East Village (Original) 170 Second Avenue Corner of 2nd Ave. & 11th St. New York, NY 10003
 • Pure food and Wine
  54 Irving Place (between 17th and 18th street)
  New York,  10010 
 • Angelica Kitchen
  300 EAST 12TH STREET, NYC 10003
 • Hukitchen (for the vegan chocolate)
  78 Fifth Avenue
  (@ 14th Street)
  NY 10011
  &
  1536 Third Avenue
  (@ 86th Street)
  NY 10128
 • Juice Press (for the raw oatmeal)
  1100 Lexington Ave.New York, NY 10017
  Corner of 77th St & Lexington Ave
 • Double Zero (pizza/cheese)
  65 2nd Ave,
  New York, NY 10003
 • Francia – Vegan Café (Chinese restaurant)
  12 Park Ave (between 34th and 35th St)
  New York, NY 10016
 • Modern Love
  317 Union Avenue, Brooklyn, NY 11211
 • Double Zero (pizza)
  65 2nd Ave, New York, NY 10003
 • Riverdel (cheese shop)
  820 Washington Avenue
  Brooklyn, NY 11238
 • Avant Garden
  130 E 7th St, New York, NY 10009
 • Veganshopup (only once per month and perhaps different locations)
  12 Grattan St. Brooklyn, NY 11206
 • Candle Café West & East / 154 East 79th St,. New York (three locations)
 • Jajaja (Mexican)
  162 East Broadway, New York
 • Champs Diner (American comfort food/ US diner ambiance)
  197 Meserole Street, Brooklyn, NY 11206
 • Candle 79
  154 East 79th St. New York, NY 10075
 • Cow (raw sweets, cheese, cookies, pastries)
  Williamsburg (Brooklyn)
  93 South 6Th. Street,
 • Alchemist’s Kitchen
  21 E 1st St, New York, NY 10003
 • Pressed Juicery
 • Blossom 
  187 Ninth Ave, New York
 • Cha Cha Matcha
  373 Broome St. New York
 • Wild Ginger
  226 East 51st St. Bet. 2nd & 3rd Aves, New York
 • Ellery’s Greens 33 Carmine Street, West Village, NYC 10014 & 1 Randall’s Island, New York, NY 10035

Ik heb ook genoten van mijn wandelingen door alle kleine marktjes in Chinatown met een geweldig aanbod aan fruit en groenten. En natuurlijk moest ik wat toeristische dingen bezoeken, toch? Zoals Times Square in de avond, Chelsea Market, de High Line, Central Park en de Brooklyn Bridge. Oh New York New York!!

Vegan Hotspots in New York

Vegan Hotspots in New York Vegan Hotspots in New York Vegan Hotspots in New York Vegan Hotspots in New York

New York was mijn beste food trip ooit als vegan foodie (Warschau is ook geweldig, hoewel totaal anders!). We verbleven meer dan een week in New York City, maar ik had gemakkelijk een maand kunnen blijven om alles te ontdekken wat deze stad te bieden heeft. New York is een droom voor veganistische foodies en ik zal zeker terugkomen.

Ik hoop dat je van mijn vegan gezonde /junk food hotspots hebt genoten. Als je naar New York gaat, hoop ik dan dus ook dat je één (of meerdere) van mijn hotspots zult bezoeken. Of wellicht heb je zelf een hotspot die ik aan mijn lijstje toe moet voegen? Laat het me weten in de reacties, op Instagram of op Facebook.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.