Vegan Eet Plekjes in Ubud, Bali

Eén van mijn favoriete dingen om te doen als vegan foodie is om te reizen en op zoek te gaan naar vegan (vriendelijke) eetplekjes in verschillende steden over de hele wereld. Niets maakt een reiservaring beter dan prachtige culinaire ervaringen vast te leggen, ervan te genieten en het met jullie te delen. In dit artikel deel ik mijn vegan eet plekjes in Ubud, Bali.

This article is also available in English:

English

Er zijn enorm veel vegan eetplekjes in Ubud. Ik vond vegan Bali de eerste dagen dan ook nogal overweldigend. Ik heb dan ook bijvoorbeeld 300 uur video materiaal en 3000 foto’s gemaakt. Het heeft lang geduurd om alle beelden te selecteren en bewerken, maar uiteindelijk is het gelukt! Hoewel ik (natuurlijk) niet in staat was om alle geweldige vegan eet plekjes in Ubud te bezoeken (er zijn er gewoon zoveel), heb ik het beperkt tot de plekjes die ik meer dan eens heb bezocht.

Je kunt hier de video op YouTube bekijken.

Het beste gevoel van op Bali zijn, is dat vegan eten heel normaal is. Ook veel niet-veganisten genieten van al het veganistisch eten wanneer ze op Bali zijn. Het is een geweldig gevoel om in ieder willekeurig restaurantje of (eet) café binnen te kunnen stappen en zeker te weten dat je een goede vegan maaltijd kunt verwachten. Niet alleen vegan, maar ook nog eens prachtig om te zien, heerlijk en voedzaam.

vegan bali Ubud, Bali

Als ik aan Ubud denk, dan denk ik aan rijstvelden, veganistisch eten, vriendelijke mensen (eigenlijk overal op Bali), kleurrijke straten, een onbeschrijfelijke spirituele en artistieke sfeer, mooi geserveerd eten, digital nomads in bijna ieder willekeurig café, massages, adembenemend mooie hotels en chaotische straten.

Ik heb niet veel onderzoek gedaan voordat ik naar Bali ging, omdat ik wist dat er genoeg was om uit te kiezen. Maar ik had geen idee hoe enorm groot het veganistisch aanbod op Bali zou zijn. Een kleine voorbereiding is dus geen slecht idee.

Ik deel slechts enkele van mijn favoriete vegan eet plekjes met je in dit artikel. Er zijn er zoveel meer! Ik denk echt dat je ongeveer 6 maanden lang elke dag in een ander restaurant kunt eten en nog steeds nieuwe plekjes kunt ontdekken.

vegan balivegan bali 18vegan bali 14

Moksa Plant-based Cuisine & Permaculture Garden

Moksa is helemaal vegan en geweldig. Helaas heb ik niet de juiste foto’s om je te laten zien hoe geweldig deze plek is. Als ik me beter had voorbereid, had ik je deze plek en het eten overdag kunnen laten zien, omdat het in de avond bijna onmogelijk was om een goede foto te maken. Maar het eten is niet normaal lekker.

Alhoewel Moksa een beetje lastig te bereiken is in de avonduren omdat het zo donker en afgelegen is, is de locatie prachtig. Het personeel is enthousiast en het eten was heerlijk en creatief. Echt geweldig! En net als je denkt dat het beste eten al is geserveerd, mag je genieten van een overheerlijk dessert. Dit eet plekje moet je echt ervaren als je in Ubud bent.

vegan bali

Celts & Spells

Wie had ooit gedacht dat ik helemaal naar Ubud af zou reizen om bij een crêperie te eten? Celts & Spells is echter niet een alledaagse crêperie.

Bij Celts & Spells kun je zowel uit zoete en hartige gerechten kiezen. Ik genoot van een zoet ontbijtje. Een crêpe met veel fruit, karamel saus en een golden milk latte. Alle gerechten worden bereid met ingrediënten van eigen (biologisch) land. Ik heb gemerkt dat de meeste gerechten veganistisch zijn (vraag even om er zeker van te zijn dat je gerecht vegan is) en dat bijna alles glutenvrij is, omdat het bereid is met boekweitmeel.

Er zijn eindeloze combinaties om uit te kiezen, zoals vegan gezouten karamel en vegan lemon curd. Ze serveren ook geweldige warme en koude drankjes! Je heb echter wel een dag nodig om deze allemaal uit te proberen.

vegan balivegan bali vegan bali vegan bali

Earth Café & Market

Op hun Instagram account zegt Earth Café & Market dat ze de nummer 1 veganistische restaurant in Bali zijn. Ik moet bekennen dat ze veel te bieden hebben. Omdat ik niet graag (te veel) rauw eet wanneer ik op reis ben, en vaak behoefte heb aan warm eten (ook tijdens de warme zomermaanden), heb ik  Earth Café & Market meerdere keren bezocht. Ze bieden een verscheidenheid aan gerechten, zowel warm als koud. Ze hebben ook geweldige desserts en drankjes, en ik heb meer dan eens genoten van alle soepen. Ik vond hun winkeltje onder het restaurant ook erg fijn.

vegan bali

Zest Ubud Restaurant

Zest is indrukwekkend! Het is groot, mooi en het eten is heerlijk. Ik heb Zest ook meer dan eens bezocht. Als je eenmaal een gerecht hebt geprobeerd, wil je gewoon weten wat ze nog meer te bieden hebben. Vanaf het moment dat je binnenkomt, heb je het gevoel dat er voor je wordt gezorgd. Zo wilde het personeel ons laten weten dat we meer ahornsiroop aan ons gerecht moesten toevoegen om van ”de volledige ervaring” te kunnen genieten …

Ze houden ervan als het eten zoet en kleurrijk is! Zest is geschikt voor gezinnen, nomaden, koppels, vrienden, groepen … Er zijn namelijk zoveel plekjes om te zitten en te genieten van je eten bij Zest. Net als Moksa is het eten belachelijk goed (ik kan niet kiezen tussen deze twee!). De curry en Jackfruit was geweldig, evenals het ontbijt met zwarte rijst pudding en de indrukwekkende smoothies. Ze gebruiken biologische, lokaal Balinese geteelde ingrediënten, en er wordt niets toegevoegd dat van buiten Bali komt.

vegan balivegan bali vegan balivegan bali vegan bali

Sage

Sage is perfect voor een avondje uit als een koppel. De gedimde lichten en de gezellige hokjes zorgen voor een ontspannen en intiem diner. Ik denk persoonlijk dat de ”Ubud vibes” hier niet zo aanwezig is zoals bij eerder genoemde eet plekjes, maar dit kan zeer welkom zijn na enkele dagen in het drukke centrum van Ubud te zijn geweest. Manlief heeft dit eet plekje zelfs tot favoriet uitgeroepen.

De kurkuma shots zijn krachtig en hun salad bowls met zoete aardappelen zijn heerlijk voedzaam. De knapperige tempeh bites zijn geweldig, evenals de vegan chocolade taart als dessert. Oh en vergeet vooral niet om de cauliflower wings te bestellen!

vegan bali 23

vegan bali

Tukies Coconut Shop

Persoonlijk ben ik geen grote fan van kokos. Ik bedoel, ik vind de smaak heerlijk, maar ik heb niet snel de behoefte om kokosijs te bestellen, als je begrijpt wat ik bedoel. Tukies Coconut Shop dook overal op, dus ik heb het uiteindelijk geprobeerd. Zo heerlijk! Ik vind het jammer dat ik dit niet eerder heb geprobeerd, want het was pas de laatste avond in Ubud toen ik Tukies binnenstapte. Absoluut het beste kokosijs ooit!

vegan bali

Enkele toeristische dingen die ik deed

Als vegan foodie breng ik mijn dagen als toerist graag door op zoek naar geweldige veganistische restaurants. Er waren echter wel een paar dingen die ik wilde proberen. Enkele van jullie raden me aan om een Bali swing (schommel) te bezoeken.

Omdat ik hoogtevrees heb, ben ik niet naar de meest dramatische Instagram-waardige swing gegaan, maar een kleinere schommel in een park in Ubud en het was net zo goed. Het personeel was supervriendelijk en ik had een geweldige tijd.

De rijstvelden waren ook een geweldige ervaring. Ja, heel toeristisch, maar de moeite waard. Ongeacht welke rijstveld je bezoekt, zorg ervoor dat je vroeg in de ochtend op pad gaat. Anders kan het nog best lastig zijn om een foto te maken zonder ten minste 20 mensen op de achtergrond.

vegan bali

vegan bali

Er zijn veel prachtige (berg) watervallen op Bali. We bezochten de Tegenungan waterval. Deze waterval bevindt zich echter niet in de bergen, maar in Ubud. De omgeving is mooi en groen en zeer toeristisch. De waterstroom is flink, dus het water is schoon en fris en de mist zorgt voor prachtige foto’s (bedek je lens met een filter!). Net als met Moksa had ik me beter voor moeten bereiden en deze waterval zonder zoveel toeristen moeten bezoeken (in de namiddag/avond). Het schijnt dat het middaglicht hier heel mooi fotografeert.

vegan bali

We verbleven in een heel rustig en romantisch hotel in Ubud (Natya Resort Ubud) en het voelde alsof ik bij familie verbleef. De kamer met dubbele verdieping was prachtig, evenals het privézwembad en de buitendouche.

Na bijna een week was het echter tijd om het hectische centrum van Ubud te ontvluchten. Dat deden we in Jimbaran Bay in het InterContinental Bali Resort. Het uitzicht en het hotel stelde niet teleur. En ook hier was de kamer bijzonder prachtig. Hoewel dit hotel absoluut hemel op aarde was, had het ontbijt iets meer veganistisch gekund. Er was wat fruit (meestal voor decoratie doeleinden), brood en veel zoets. We deden boodschappen en maakten ons eigen ontbijt in de hotelkamer. Super lekker en precies wat we wilden!

vegan bali vegan bali 11

vegan bali 17

Enkele andere eervolle vermeldingen die ik niet kon vastleggen of bezoeken:

  • Kismet Restaurant & Lounge
  • Clear Café
  • Alchemy
  • Atman Kafe
  • Soma
  • The Garden Kafe
  • The Seeds of Life
  • Sayuri Healing Food

Als je ooit op Bali bent geweest, lees ik graag je ervaring en/of aanbevelingen. Laat het me weten in de reacties hieronder of op Facebook of Instagram.

Subscribe newsletter

Wil je dit artikel voor later bewaren? Pin het dan op je Pinterest bord:

vegan bali

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.