Boekreview: Vegan. De favorieten recepten van Kyra’s Kitchen

Alweer meer dan drie jaar geleden heb ik Kyra de Vreeze geïnterviewd. Ik ben nog steeds een fan van alles wat Kyra maakt en fotografeert. Kyra kookt al geruime tijd voor magazines zoals de Happinez, Yoga Magazine en Elle eten, maar in haar nieuwe kookboek ”Vegan. De favorieten recepten van Kyra’s Kitchen” heeft ze haar beste recepten voor ons gebundeld. Zoals we van Kyra gewend zijn staat ook dit compacte kookboek vol met prachtige en toegankelijke recepten waar iedereen (die plantaardig wil koken) direct mee aan de slag kan.

Boekreview: vegan. Kyra de Vreeze

Het boek is opgedeeld in vijf hoofdstukken: ontbijt, lunch, snacks, diner en toetje. In ieder hoofdstuk vind je acht recepten van Kyra. Alle recepten zijn gemaakt met pure ingrediënten die ze op een creatieve manier weet te combineren tot een heerlijk gerecht.

Kyra is natuurgeneeskundig therapeut, plantaardige chef en fotograaf en heeft een holistische benadering als het om gezondheid gaat. Daarbij vind ze het belangrijk om naar haar lichaam te luisteren.

”Tijdens mijn zwangerschap enkele jaren geleden kreeg ik ergens tussen week 10 en 20 opeens sterk de behoefte geitenkwark te willen eten. Dat heb ik dus ook gedaan. Het viel goed, ik was voldaan en binnen no time verdween de hunkering weer. Ik geloof dat ik het op een bepaald niveau nodig had en mijn lijf dat aangaf. Ik zorgde ervoor dat het de beste meest pure biologisch-dynamische geitenkwark was en heb me geen moment schuldig gevoeld.”

Boekreview: vegan. Kyra de Vreeze

Kyra’s recepten laten zien dat plantaardig eten totaal niet saai is en juist heel veel ruimte creëert om interessante ingrediënten te combineren. Matcha met cashew room wil ik bijvoorbeeld heel graag eens proberen, maar ook de bietenquiche met rode ui lijkt me heerlijk. Het mooie van alle boeken en alle recepten die Kyra fotografeert is dat puur eten een luxe is. Ze weet een bepaalde sfeer te creëren waarbij je gelijk bij haar aan tafel wilt schuiven en gewoon wilt genieten.

vegan.
de favoriete recepten uit Kyra’s Kitchen

128 pagina’s
prijs: € 18,99 of € 10,99 voor een e-book
uitgever: Kosmos Uitgevers

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.