Ik denk dat dit recept de beste verhoudingen heeft als het gaat om noten versus cacao. Deze chocolade brownies hebben de perfecte smeuïgheid en zijn zeer heerlijk subtiel knapperig. Het glazuur laagje (of het feit dat deze brownies rauw zijn) geeft dit recept een intensere chocolade smaak dan de gebakken versie.
Ik kon niet stoppen met het eten van deze brownies, dus mijn advies is dan dus ook om dit te delen anders eet je waarschijnlijk alles helemaal zelf op. Manlief kon ook zeker geen genoeg krijgen van deze smeuïge chocolade brownies.
TIP
Als je minder noten wilt gebruiken dan in dit recept, dan kun je een deel van de cashew noten vervangen door chocolade nibs.

Vegan Chocolade Brownies met Glazuur
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 3 hours
- Total Time: 3 hours 10 mins
- Yield: 12 1x
- Category: snack, zoet, dessert,
- Cuisine: plantaardig, vegan, glutenvrij, zuivelvrij, graanvrij
Description
Deze vegan chocolade brownies met glazuur zijn perfect zacht, smeuïg en hebben een heerlijke subtiele knapperigheid. Ze zijn veganistisch, rauw, vrij van geraffineerde suikers, glutenvrij en makkelijk en snel om te maken.
Ingredients
- 2 1/2 kopjes (ongeveer 250 gram) kopjes Medjool dadels, zonder pit
- 1 kopje (90 gram) walnoten
- een halve kop (50 gram) cashewnoten
- 1/2 kop (50 gram) ongezoete rauwe cacao poeder
- 2 theelepels vanille extract poeder
- 1/4 kop (ongeveer 80 gram) pure dadel siroop (ahorn siroop is ook een optie)
- 1 ½ eetlepel kokos olie
- 1 ½ eetlepels water
Instructions
- BROWNIES
- Combineer de Medjool dadels, walnoten, cashewnoten, 6 eetlepels cacao poeder, 1 theelepel vanille, 1 ½ eetlepels water in een keukenmachine. Mix tot het volledig glad is.
- Bedek een kleine (oven)schotel met bakpapier. Lepel het mengsel uit je keuken machine en verdeel het in de (oven) schaal. Druk het mengsel heel stevig in de schotel met je handen zodat het gelijkmatig verdeeld is. Maak je lepel en vingers nat zodat het mengsel niet zo erg aan je vingers/lepel kleeft.
- GLAZUUR
- Combineer in een klein schaaltje de rest van de cacaopoeder, de resterende vanille, de dadel siroop en de kokos olie. Roer tot het mengsel een pasta vormt. Spreid dit gelijkmatig uit over de brownies. Zet de brownies met glazuur nu voor tenminste 2 uur in de vriezer. Snijd de brownies vervolgens in vierkantjes. Bewaar alle overgebleven brownies in de koelkast voor maximaal 10 dagen of bewaar in de vriezer voor maximaal 6 weken.
Notes
Als je minder noten wilt gebruiken dan in dit recept, dan kun je de cashew noten vervangen door chocolade nibs.
Je kunt ook je eigen dadel siroop maken, het recept kun je hier teruglezen.
No Comments