Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon heart heart icon heart solid heart solid icon

Tuinbonen in tomaten kurkuma saus


Ingredients

  • Een kopje boekweit;
  • Een ui;
  • Zout en peper en wat kurkuma;

Voor de saus heb je nodig

  • Twee (zoete) rode paprika’s;
  • Een tomaat;
  • Een lepel kokosolie;
  • Kruiden zoals peterselie;
  • Citroen sap (halve citroen);
  • Wat munt blaadjes;
  • Appelazijn;
  • Een teentje knoflook;
  • Zout en peper;

Instructions

  1. Om te beginnen spoel je de boekweit met water af alvorens je deze kookt (een kopje boekweit op twee kopjes water).
  2. Kook de tuinbonen ondertussen in wat water.
  3. Snij de ui fijn.
  4. Om de saus te maken plaats je alle saus ingrediƫnten in een blender. Voeg wat olijfolie toe of appelazijn als dit nodig is of wellicht wat water als de blender moeite heeft met blenden.
  5. Wanneer de boekweit en tuinbonen klaar zijn met koken is het tijd om de ui te bakken in wat kokosolie totdat ze goudbruin zijn. Dan voeg je de tuinbonen (eerst afgieten natuurlijk) en boekweit erbij. Voeg wat meer kruiden en specerijen toe als je dat lekker vindt. In dit recept heb ikw at zout, peper en kurkuma gebruikt. Je kunt ook gember toevoegen.
  6. Vervolgens plaats je alles op een bord en bedek je de tuinbonen en boekweit met de saus. Enjoy!!

Read previous post:
Inca Energy Cookies
Lucuma Energie Koekjes

~ dit artikel is nog niet in het Nederlands beschikbaar~ Besides breakfast, snacks on-the-go are one of my favorite foods...

Close