Top 10 Leestips Voor De Zomer Van 2021

Hallo lieve allemaal! Heb jij deze zomer al tijd vrijgemaakt om te ontspannen met een goed boek? De zomer en winter zijn de maanden waarin ik nog meer probeer te lezen. En eén van mijn favoriete bezigheden is zoeken naar leestips. Hoewel ik het heerlijk vind om lekker rond te neuzen op Goodreads, vroeg ik laatst op Instagram (stories) naar je beste zomer leestips. Pak een lekker verkoelend drankje erbij, ontspan en geniet mee van onze top 10 leestips voor de zomer van 2021.

Als je een goede boekentip hebt dat niet in mijn lijstje voorkomt, dan lees ik je tip graag in de reacties.

Ik lees bijna alle boeken in het Engels, maar indien er een Nederlandse versie beschikbaar is dan link ik de Nederlandse versie.

Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E. Schwab

Dit boek is mij meer dan eens aangeraden.

Frankrijk, 1714: een jonge vrouw is vervloekt om te worden vergeten door iedereen die ze ooit zal ontmoeten. Het verhaal is een avontuur door eeuwen en continenten, door geschiedenis en kunst. Alles verandert wanneer Addie na bijna 300 jaar een jonge man tegenkomt in een verborgen boekwinkel en hij zich haar naam herinnert.

Opwindende tijden – Naoise Dolan

Dit boek wordt beschreven als een intieme, opzwepende intelligente debuutroman over een Ierse expat die verstrikt raakt in een driehoeksverhouding met een mannelijke bankier en een vrouwelijke advocaat. Het is politiek alert, hartverscheurend rauw en droog/ grappig. Het is een roman dat gaat over de grote vrijheden en onzekerheden in de moderne liefde.

Luster – Raven Leilani

Dit boek won de Dylan Thomas-prijs in 2021. Luster is een portret van een jonge vrouw die probeert zin te geven aan haar leven – haar honger, haar woede – in een tumultueuze tijd. Het is ook een beklijvende, pijnlijke beschrijving van hoe moeilijk het is om te geloven in je eigen talent en de onverwachte invloeden die ons gaandeweg tot onszelf brengen.

No One Is Talking About This – Patricia Lockwood

Dit boek gaat over internet en wat het met ons hoofd en hart doet. Het duikt diep in het zwarte gat van sociale media en confronteert vervolgens de echte tragedie en transcendentie.

The Seven Husbands of Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid

Evelyn Hugo is een ouder wordende Hollywood-filmicoon dat eindelijk klaar is om de waarheid te vertellen over haar glamoureuze en schandalige leven. Maar als ze de onbekende tijdschriftreporter Monique Grant kiest voor de baan, is niemand meer verbaasd dan Monique zelf. Naarmate het verhaal van Evelyn bijna ten einde loopt, wordt het duidelijk dat haar leven op tragische en onomkeerbare manieren samensmelt met dat van Monique.

Ik ben dit boek momenteel aan het lezen en ik ben op de helft. Jullie zijjn helemaal weg van dit boek! Ik moet eerlijk bekennen, als je eenmaal in het verhaal zit is het moeilijk weg te leggen is.

Crying in H Mart – Michelle Zauner

Dit is een memoir over het opgroeien in een Koreaans-Amerikaanse familie, het verlies van haar moeder en de vorming van haar eigen identiteit. Ik vond dit boek erg goed. Het is rauw en pijnlijk om te lezen, maar zo mooi.

De glorieuze reis van Arthur Less – Andrew Sean Greer

Dit boek won in 2018 de Pulitzerprijs voor fictie en is favoriet bij veel van mijn book buddies. Dit boek gaat over een worstelende romanschrijver die de wereld rondreist om een ongemakkelijke bruiloft te vermijden. Dit is een hilarische roman vol lyriek en schoonheid.

De avond is ongemak – Marieke Lucas Rijneveld

Jas woont met haar toegewijde boerenfamilie op het platteland in Nederland. Op een winterdag gaat haar oudere broer mee met een schaatstocht; haatdragend omdat ze alleen gelaten wordt, maakt ze een perverse smeekbede tot God; hij keert nooit terug. Terwijl verdriet de boerderij overspoelt, bezwijkt Jas voor een maalstroom van steeds verontrustender fantasieën, terwijl ze haar familie ziet uiteenvallen in een duisternis die hen allemaal dreigt te laten ontsporen.

Dit boek won in 2020 de International Booker Prize. Velen van jullie hebben het aanbevolen. Ik heb het gekocht en ben er nooit aan toe gekomen omdat het boek mij vrij zwaar lijkt. Maar deze zomer is misschien het moment om het te gaan lezen. Volgens velen van jullie is het wreed, maar prachtig.

There’s No Such Thing as an Easy Job – Kikuko Tsumura

Nog een Aziatisch boek dat ik deze zomer ga lezen (valt het op dat ik van Aziatische literatuur houd?) Ze zeggen dat dit boek een mix is tussen de boeken ”Convenience Store Woman” en ”My Year of Rest and Relaxation”. Ik vond beiden boeken goed, dus ik kan niet wachten om in dit vreemde, meeslepende, duistere grappige verhaal te duiken over de zoektocht van een vrouw naar zingeving in een moderne werkplek.

Calypso – David Sedaris

Wat was dit heerlijk om te lezen! Dit boek is diep persoonlijk en duister hilarisch. Dit is beach read voor mensen die een hekel hebben aan het strand, verplichte lectuur voor mensen die een hekel hebben aan small talk en niet bang zijn voor een tumorgrap. Calypso is tegelijkertijd Sedaris’ donkerste en warmste boek tot nu toe.

Wil je meer? Mocht je geïnteresseerd zijn, ik schrijf langere en meer gedetailleerde recensies op Goodreads, dus voel je vrij om me daar toe te voegen. Fijne zomer, vrienden!

dit artikel bevat (Bol.com) affiliate links

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.