Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht Ontbijt & Brunch

Soba noedels tomaten spaghetti met linzen

Soba noodles tomato spaghetti with lentils

Voor velen van ons kan het weglaten van pasta best wel een gemis zijn. De laatste tijd maakte ik wat vaker deze soba noedels spaghetti en dacht er eigenlijk niet bij na om dit met jullie te delen. Ik weet echt niet waarom, want dit eenvoudige spaghetti recept is briljant. Het is glutenvrij vanwege de soba noedels. Soba noedels zijn in principe noedels van boekweit, en we weten allemaal dat dat geen tarwe is ….. Hallelujah! En waarom zouden we soba noedels alleen in Aziatische gerechten gebruiken? Er zijn geen regels in de keuken. Heerlijk! Linzen zijn één van mijn favoriete peulvruchten en als je het mij vraagtéén van de gezondste en vol met eiwitten.

Dit soba noedels tomaten spaghetti recept smaakt als een oud traditioneel Italiaans recept. Je zult absoluut geen vlees missen, door de toevoeging van de linzen. En kaas? Geen zorgen, daar heb ik ook al voor gezorgd met behulp van edelgistvlokken.

Soba noodles tomato spaghetti with lentils

Ik koop altijd pure biologische tomatenpuree in een glazen potje. Je kunt je wellicht herinneren dat ik nogal streng ben als het om tomaten in blik gaat. Dat kun je onder andere hier kunt lezen waar ik de ballen had om Chrissy Teigen te vertellen dat ze haar tomatensoep helemaal verkeerd maakt oh well. Ik vind gewoon dat gezondheid onze eerste en enige rijkdom is. Tomatenpuree is zeer gemakkelijk te vinden in kleine glazen potjes, dus dat moet geen probleem zijn. Natuurlijk kun je ook kant en klare tomatensaus kopen, maar ik kan je vertellen dat dat soort sausjes meestal vol zitten met suikers. En deze tomatensaus is zo belachelijk makkelijk te maken, dus hoppa weer een ander probleem opgelost.

Pasta liefhebbers opgelet! Laten we beginnen! En vergeet niet om je recept met mij te delen delen op social media met #thegreencreator

Soba noodles tomato spaghetti with lentils

Print
Soba noodles tomato spaghetti with lentils

Soba noedels tomaten spaghetti met linzen

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: lunch, avondeten, spaghetti, diner, maaltijd
  • Cuisine: vegan, plantaardig, glutenvrij, suikervrij, gezond, vegetarisch

Description

Dit soba noedels spaghetti met tomatensaus en linzen recept is de gezondste ooit. Helemaal zelf gemaakt in minder dan 10 minuten. Elke spaghetti lover zal hier gek op zijn!


Scale

Ingredients

  • een handjevol soba noedels (ongeveer 80 gram), maar gebruik zo veel of zo weinig als je wilt
  • voor de linzen:
  • 300 gram linzen
  • een ui
  • Keltisch zee zout
  • zwarte peper
  • voedingsgist
  • voor de saus:
  • een tomaat, in grove stukken gesneden
  • 1 theelepel kokosolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 100 gram pure tomatenpuree
  • 5 eetlepels water

Instructions

  1. Kook de soba noedels voor ongeveer 7 minuten in gewoon water (geen zout). Kook ondertussen de linzen of als je linzen uit een glazen pot gebruikt, spoel ze goed af. Bij de linzen voeg je alle linzen ingrediënten toe dus de peper, gist, zout en ui. Combineer alles goed. Verhit in een pan de kokosolie en verwarm de linzen kort. Voor de saus, voeg je alle saus ingrediënten toe aan de pan met de linzen. Wanneer alles warm is haal je de pan van het vuur. Wanneer de noedels klaar zijn, spoel je ze tweemaal af onder koud water en haal je de noedels uit elkaar indien nodig. Voeg de soba noedels nu ook toe aan de pan met de saus en linzen. Roer alles door en serveer. Besprenkel met edelgistvlokken en wat kruiden.

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Lees vorig bericht:
    How to make Date Paste
    Hoe maak je dadelpasta

    Als voormalig suikerjunkie ben ik nog steeds gek op zoet, wat kan verklaren waarom ik gek ben op dadelpasta. Maar...

    Sluiten