Laatst had ik ontzettende trek in snijbonen. Ik dacht aan een Oost Europees recept of misschien toch Italiaans? Toen ik ging Googelen, kwam ik steeds uit op Loubieh Bzeit (snijbonen in olijf olie) en dat is weer een bekend Libanees gerecht, maar met wel heel veel olie. Uiteindelijk heb ik mijn eigen variatie gemaakt en aangezien het zeer geslaagd was, deel ik vandaag graag dit recept van snijbonen in tomatensaus met je.
Ik kook eigenlijk niet vaak met snijbonen, omdat ik de textuur niet altijd prettig vind, maar ik weet wel dat ik altijd gek was op de manier hoe mijn moeder het maakte. Heerlijk zacht en zoetig door de tomaten, maar toch ook weer pittig genoeg door de knoflook zodat het niet een flauw gerecht is met alleen maar groenten en tomaten. Dit moet je gewoon eens proberen. Overheerlijk en simpel! Als alles eenmaal in de pan suddert is het een kwestie van wachten tot de snijbonen heerlijk boterzacht zijn geworden. Oh en de voorbereidingen kosten je slechts enkele minuten…
Wist je dat tomaten een perfecte beauty food zijn? Ze voorkomen namelijk veroudering. Tomaten werken net als een interne zonnebrandcrème. Ze zorgen er namelijk voor dat de huid minder zal verouderen door zonlicht. Ik ben gek op de geconcentreerde tomatenpuree in glazen potjes. Absoluut heerlijk in bijna ieder gerecht.
Dit gerecht is heerlijk met linzen, maar ook met boekweit als je toch een bite wilt of wat dacht je van quinoa?
Als je dit onwijs simpele en makkelijke gerecht eens gaat proberen, laat het me dan weten op social media met #thegreencreator zodat ik je creatie makkelijk kan terugvinden.
Print
snijbonen in tomaten saus
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 20 mins
- Total Time: 25 mins
- Yield: 2 1x
- Category: lunch, avondeten, dinner, snel, makkelijk
- Cuisine: gezond, vegan, veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij
Description
Dit heerlijke snijbonen gerecht is erg geschikt als lunch of avondeten. Heerlijke zachte snijbonen en zoetig door de tomaten, maar toch ook weer pittig genoeg door de knoflook. Overheerlijk en simpel!
Ingredients
- 500 gram snijbonen
- 100 gram tomaten puree (1 glazen potje)
- 200 ml water
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel kokosolie
- 2 rijpe tomaten of een bakje cherry tomaatjes
- snufje Keltisch zeezout
- een gedroogd laurierblaadje
- optioneel: een kopje gekookte rode linzen per persoon
Instructions
- Was de snijbonen en snijd de steeltjes eraf. Snijd ze vervolgens in ongeveer drie of vier stukjes zodat je wat kleinere stukken snijbonen hebt. In een pan doe je vervolgens alle ingredienten (niet de linzen) en dit laat je sudderen totdat de snijbonen zacht zijn. Voeg meer water toe als alles te droog wordt. Je wilt een mooie combi van tomaten puree en zachte snijbonen. Na ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur met een deksel op de pan zijn ze klaar. Serveer met linzen, boekweit of quinoa.
photos by the green creator (c) (copyright)