Home » Recepten » Bijgerecht + Voorgerecht » Snelle Zoete Aardappel Crumble

Snelle Zoete Aardappel Crumble

Eén van mijn favoriete groente is zoete aardappel. Ze zijn vullend, zoet en een ongelooflijk goede bron van vitamine A. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en je kunt ze zelfs door de juicer gooien (rauw, met schil). Zoete aardappelen zijn zeker een ‘must’ in mijn keuken en zijn absoluut een ‘superfood’.

Er zijn zo veel manieren waarop je zoete aardappelen kunt bereiden . Gebakken, geroosterd, gestoomd, gepureerd, in een soep, in taarten, gebak, pannenkoeken of koekjes. Met tahini en kaneel tover je de zoete aardappel om in een heerlijke zoete vullende gerecht.

Dit gerecht ziet er ingewikkeld en tijdrovend uit, maar het is super simpel en snel te maken. Als je een keukenmachine of een rasp hebt kun je dit gerecht in minder dan 15 minuten maken.

Hoe gezond zijn zoete aardappelen?

Zoete aardappelen zitten vol met vitaminen en mineralen, zoals:
• Vezels (200 gram bevat 7g vezels)
• Eiwitten (200 gram bevat 4g eiwitten)
• Koolhydraten (200 gram bevat 40 g koolhydraten)
• Vitamine A (veel!). Omdat vitamine A in vet oplosbaar is, is het beter om een beetje vet toe te voegen zoals tahin.
• Vitamine C
• Riboflavine
• Niacine
• Vitamine B5 en B6
• Calcium
• IJzer
• Magnesium
• Fosfor
• Kalium
• Koper
• Mangaan

Zoete aardappelen bevatten ook antioxidanten, ontstekingsremmende voedingsstoffen en zitten vol met vezels die onze spijsvertering helpt en de bloedsuiker in balans brengt. Ze zijn een goede maaltijd na het sporten aangezien zoete aardappelen een rijke bron van makkelijk verteerbare koolhydraten zijn. Ook bevatten ze veel vezels en kalium.

Voor een grote kom Snelle Zoete Aardappel heb je de volgende ingrediënten nodig.

  • twee grote zoete aardappelen
  • een ui
  • een handjevol biologische maïs
  • peterselie (zoveel als je wilt)
  • een theelepel tahini
  • een halve theelepel geelwortel (kurkuma)
  • een eetlepel kokosolie
  • een snufje Keltisch zeezout en peper
  • een eetlepel edel gistvlokken
  • een keukenmachine of rasp

Laten we beginnen.

In een keukenmachine mix je de zoete aardappelen en uien tot ze verkruimeld zijn.
In een pan (wokpan) verhit je de kokosolie en voeg vervolgens de verkruimelde zoete aardappelen en ui toe. Roer totdat ze mooi bruin en zacht zijn. Voeg de kurkuma, zout, peper en maïs toe. Roer tot alles goed gemengd is.
Plaats alles vervolgens op een bord of in een kom en voeg de tahini toe. Meng met een eetlepel en maak je gerecht af door de peterselie en edel gistvlokken toe te voegen. Super snel en erg lekker!

sweet potatoe 4

photos by the green creator (c) (copyright)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.