Dit recept om snel amandelmelk te maken is heerlijk, romig en klaar in minder dan 5 minuten. Het enige wat je nodig hebt is water, amandelboter en een blender voor een basis amandelmelk.
Amandelmelk is beter als je het thuis helemaal zelf maakt. Er is de traditionele manier om dat te doen of deze manier om zelf snel amandelmelk te maken.
Waarom zelf snel amandelmelk maken?
Er zijn verschillende redenen waarom je snel amandelmelk thuis zou willen maken.
Ten eerste kan goede amandelmelk uit de winkel best prijzig zijn. Daarnaast kan het ingrediënten bevatten die je misschien niet in je melk wilt hebben, zoals suikers.
Verder bevatten veel merken relatief weinig amandelen en bestaat het merendeel uit water (vaak rond de 92%).
En tot slot is het duurzamer om het zelf te maken in plaats van al die pakken melk te moeten recyclen.
Als je amandelmelk in minder dan 5 minuten wilt maken, met 2 basisingrediënten en zonder rommel, probeer dan onderstaand recept eens.
Hoe maak je zelf snel amandelmelk?
De traditionele manier om amandelmelk te maken kan een beetje tijdrovend of rommelig zijn. Voor diegenen zal dit recept echt een redding zijn.
Er is een manier om binnen enkele minuten heerlijke, romige amandelmelk te maken. Je hoeft de noten niet te weken en uit te laten lekken voor het blenden en een notenmelkzak is ook niet nodig.
Beide methoden (de traditionele manier en deze snelle methode) zijn heerlijk.
De super snelle versie – alles wat je nodig hebt is een lepel en een blender.
Als je deze amandelmelk gaat maken, laat het me dan weten. Maak een foto en tag #thegreencreator @thegreencreator op Instagram of Facebook.

Snel Amandelmelk Maken
- Prep Time: 5
- Cook Time: 5
- Total Time: 10 minutes
- Yield: 2 cups 1x
- Category: drankje
- Method: blender
- Diet: Vegan
Description
Dit recept om snel amandelmelk te maken is heerlijk, romig en klaar in minder dan 5 minuten.
Ingredients
- 1 eetlepel amandel boter
- 2 kopjes water
- een snufje zeezout
optioneel:
- 1–2 Medjool dadels zonder pit
- 1/4 theelepel vanille extract
Instructions
Plaats alle ingrediënten in een blender en blend tot je een gladde milk hebt. Je hoeft de melk niet door een kaasdoek of zeef te halen hierna en kunt het gelijk serveren of voor later bewaren.
Equipment

Notes
Je kunt dit gelijk serveren of in de koelkast bewaren voor maximaal 5 dagen.
Ik zie van kopje of cup in de recepten staan. Is dit een kleine kop van circa 125 ml of een grote kop van 250 ml?
Hi! Dit is een kopje van ongeveer 100/125 ml inderdaad 🙂
Gelukt en lekker!! :p
🙂 mooi!
Bewaar jij je dadels in de kast of in de koelkast?
Hi An, ik bewaar ze in de koelkast 🙂
jeetje wat slim! ik ga nu ook cheaten
hihi 🙂
Dat ziet er makkelijk uit! Waar kan ik amandelboter vinden? Welk merk gebruik jij?
Hi Ashna,
In bijna elke natuurwinkel (bijv. de Ekoplaza) of soms bij de Albert Heijn (niet alle filialen). Ik gebruik steeds een ander merk. Zolang er maar alleen amandelen in zitten en geen andere toevoegingen zit je goed 🙂 Bio is ook een plus puntje.
Groetjes,
Bianca