Your cart

+Recepten Ontbijt & Brunch Smoothies, Juices & Drinks

Smoothies voor kinderen

Smoothies for kids

Ik heb de rare gewoonte om in andermans boodschappenkarretje te gluren in de supermarkt. Ik probeer vooral geen oordeel te vellen over de inhoud. Dat zou niet eerlijk zijn aangezien ik zelf ooit mijn avondeten gemakkelijk door chocolade repen kon vervangen. Maar als ik zie dat moeders voor hun kinderen kunstmatig bewerkt ‘voedsel’ kopen dan breekt mijn hart wel een beetje. Ik ben van mening dat kinderen en baby’s zich volop aan het ontwikkelen zijn en voedingswijs alleen het beste van belang is. Met name baby voedsel is erg gemakkelijk zelf te maken. Voor (wat oudere) kinderen zijn de mogelijkheden al helemaal eindeloos, zoals smoothies voor kinderen. Ik kan me voorstellen dat het voor sommige ouders wellicht allemaal iets te prijzig is, maar wanneer je een op een slimme manier boodschappen doet hoeft gezond eten niet veel duurder te zijn dan wat ouders uitgeven aan ongezond voedsel zoals snoep. Snoepgoed zit bomvol kunstmatig suiker.

We houden allemaal van een zoete smaak en kinderen al helemaal. Dat is ook helemaal niet zo gek. Moedermelk is tenslotte zoet…Onderstaande smoothie zal je zoete trek absoluut stillen. Zo zoet!

Print

Geef kinderen een smoothie


Ingredients

 • Een banaan
 • Een bevroren banaan
 • Een mango
 • Theelepel kaneel
 • Beetje papaya poeder
 • Klein beetje goji bessen (ook om later de smoothie mee te versieren)

Instructions

 1. In de blender tot een smoothie blenden en water toevoegen indien nodig.

Notes

 • Wanneer je deze smoothie bevriest heb je een perfect zoet ijsje!

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  nathalie
  juni 10, 2014 at 5:23 pm

  Haha ja ik doe dat zelf ook gluren in iemand anders winkel karretje en ik sta er keer op keer verteld van wat mensen allemaal voor troep kopen!!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Raw Chocolate Date Blocks
Raw Chocolate Date Blocks

~ dit recept is nog niet naar het Nederlands vertaald~ Raw chocolate: such a paradise. It's healthy and so delicious....

Sluiten