Your cart

+Artikelen Levensstijl

Slow juicer Vertical Juicer ft. Horizontal Juicer

Als een gezondheidsfreak word je op een dag wakker om erachter te komen dat je  keuken kleiner is geworden. Ach, misschien heb je inderdaad iets te veel keukenapparatuur verzameld. Ik moet toegeven dat de extra tafel die ik ooit in mijn keuken zette voor mijn juicers, blender en keukenmachine nu ook te klein dreigt te worden. Het is dus van het grootste belang om direct de juiste machine te kiezen. Laat me je helpen. Laten we beginnen met mijn allereerste keuken ‘must have’. Mijn sapcentrifuge.

Centrifugale Sapcentrifuge

Net als vele anderen ben ik begonnen met een sapcentrifuge. Ik had een Philips sapcentrifuge waar ik echt gek op was. Het had een extra grote opening waar een hele appel in kon en dat maakte het erg makkelijk en snel om een sap te maken. Echter, deze juicers hebben een zeer hoge snelheid en draaien met duizenden rpm’s (omwentelingen per minuut). Tevens juicen ze ook niet (goed) zachte producten zoals bladgroenten en bessen. De hoge snelheid creëert verder twee grote nadelen, warmte en oxidatie. Door de warmte worden enzymen en bepaalde nutriënten beschadigt en de oxidatie leidt tot een sap met meer schuim en eigenlijk dient de sap onmiddellijk te worden opgedronken.

Ik was gek op mijn Philips machine, omdat het destijds goed werkte voor de sappen die ik toen veel maakte (veel bleekselderij en wortelen). Sap maken was bijna een ​​kwestie van seconden.

Dus als je vooral veel eenvoudige sappen wilt maken (geen zacht fruit / bladgroenten) en weinig tijd en geld wilt besteden dan is een sapcentrifuge jouw ding.

Het echte werk

Voor een gezondheidsfreak is een sapcentrifuge niet voldoende. ‘Slow juicers’ zijn dan de volgende stap. We willen namelijk zoveel mogelijk profiteren  van onze sappen met zeer weinig warmte en oxidatie tijdens het juicen. En mijn ultieme liefde als het gaat om slowjuicers zijn de Hurom juicers.

Juicing it slow

Slowjuicers zijn juicers met een zeer lage snelheid en draaien  ergens tussen de 80-100 rpm’s ( omwentelingen per minuut ). Het eerste grote verschil is het prijskaartje. Ook zal het meer tijd vergen om de sap te maken want het fruit en de groenten dien je in kleinere stukjes te snijden. Hoewel slow juicers duurder zijn dan sapcentrifuges, zul je er wel meer sap en minder (natte) pulp uit halen. Het sap zal tevens van een veel betere kwaliteit zijn doordat er minder /geen warmte en oxidatie plaats heeft gevonden. Hierdoor zijn  meer van de voedingsstoffen en enzymen behouden gebleven. De pulp is droger en dit resulteert in meer sap. Sommige juicers zijn een complete keukenmachine die ook pasta en noten melk kunnen maken . Slowjuicers kunnen alles juicen, de kleuren zijn helderder, de smaak is beter en het sap kan langer worden bewaard (ongeveer 72 uur afhankelijk van wat het sap is gemaakt).
Maar is er een verschil tussen de horizontale en de verticale slow juicers ?

Binnen de Hurom juicers zijn er twee verschillende juicers. Ik vergeleek de horizontale Oscar met de verticale Hurom HH 2e generatie.

De horizontale Oscar DA-1000 vs. De verticale Hurom HH second generation

oscar

Oscar DA-1000
Uiterlijk
Het ontwerp van de Oscar is geweldig. Het vergt  meer ruimte (ten opzichte van de verticale slow juicer), maar de look is indrukwekkend en is zeker een blikvanger.
Schoonmaken
Zeer eenvoudig schoon te maken.
Het sap
Aangezien ik niet van pulp houd in mijn sap (als ik vezels en pulp wil maak ik een smoothie met de blender ) merkte ik dat het met deze juicer wel nodig is om de sap even door een zeef te halen na het juicen om echt een heerlijke heldere sap te krijgen.
Extra’s
De Oscar is ook geweldig om notenpasta of pasta mee te maken. De pulp is super droog.
Minder goed
De Oscar kan niet zo goed tegen zacht fruit. Het duwt als het ware (zacht) fruit op een gegeven moment weer omhoog samen met de pulp. Dit gebeurt zelfs met appels. Maar als je groene bladgroenten (tarwegras) wilt juicen, is de Oscar perfect. Wanneer je ook graag fruit in je juice wilt, zal je met de Oscar iets meer geduld moeten hebben aangezien de enige remedie tegen het omhoogduwende pulp geduld is.

hurom
Hurom HH 2nd generation

Uiterlijk
De Hurom is net zo mooi als de Oscar , maar meer compact en zeer praktisch. Het is klein omdat het verticaal is en heeft een grip op de achterkant, waardoor het erg gemakkelijk te verplaatsen is.

hurom grip
Schoonmaken
Gemakkelijk schoon te maken .
Het sap
Om de één ​​of andere reden heb ik altijd gedacht dat de verticale Hurom juice veel pulp zou bevatten, maar tot mijn verbazing was er bijna geen pulp in de sap. De nieuwe Hurom juicers hebben een pulp ‘regelaar’ die het mogelijk maakt de hoeveelheid vezels / pulp aan te passen.
Extra’s
Met deze Hurom juicer kun je ook smoothies maken. En zelfs een banaan ‘juicen’ door de grove zeef te gebruiken. De Hurom kan ook heel gemakkelijk notenmelk maken wat een enorme tijdsbesparing is (geen gedoe met de notenmelkzak ). Wat ik ook fijn vind van de Hurom is het feit dat er een klepje op de sapkom zit die tijdens het juicen gesloten kan worden. Hierdoor wordt het sap in de kom gemengd en komt het er na het juicen mooi gemengd ineens uit door alleen het klepje te openen. De 2e generatie Hurom juicers hebben een nieuwe boor voor een nog lagere snelheid en hebben ook de mogelijkheid tot het maken van een smoothie.

Ik vind de Hurom juicers de snelste slow juicers.

hurom juice flow

Minder goed
De Hurom kan fruit heel gemakkelijk juicen, veel beter dan de Oscar. Als je in de Hurom echter alleen maar harde groenten stopt zoals wortelen dan loopt hij snel vast. Dan kun je de reverse knop gebruiken of harde groenten met zacht fruit mengen (om en om juicen) om dit te voorkomen.

Conclusie
Als je genoeg ruimte in je keuken hebt en graag bladgroenten en tarwegras wilt juicen  in plaats van fruit, ga dan voor een horizontale slow juicer. Als je van een trendy design houdt en als je op zoek bent naar een slow juicer die niet veel ruimte in beslag neemt en ook gemakkelijk fruit kan juicen, ga dan voor een verticale slow juicer. De Hurom HH 2e generatie is dan een ontzettend fijn apparaat. Dus als je klaar bent voor de volgende stap en wilt investeren in je gezondheid dan is Hurom het geld absoluut waard.

hurom klepjes

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Het beste sportdrankje : The Green Creator
  maart 8, 2014 at 4:31 pm

  […] Je kunt ook wat komkommer of bleekselderij toevoegen. Was alle ingrediënten en juice ze vervolgens met een sapcentrifuge of een slowjuicer. […]

 • Reply
  Hoe bewaar je een groene sap of smoothie : The Green Creator
  maart 18, 2014 at 8:30 pm

  […] vers is altijd beter! Vooral als het gaat om een sap (niet gemaakt met een slowjuicer maar met een sapcentrifuge),  is het beter om de sap onmiddellijk op te drinken. Maar bij […]

 • Reply
  Sabine
  maart 21, 2014 at 8:37 am

  Hurom HH 2nd generation juicer, where to buy?

 • Reply
  George
  augustus 29, 2014 at 9:08 am

  Hello Bianca,

  I am really glad that I found this article, is so inspired and really helpful for people as me who want to buy the best juicer. We have so many choices and is hard to choose the BEST ONE.

  Thank you, take care.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Inspiratie | Kyra de Vreeze

Kyra de Vreeze is bodymind chef, activist voor gezondheid en geluk, yogadocente, schrijver, foodfotograaf, recept ontwikkelaar en natuurgeneeskundig therapeute met...

Close