Print
Creamy Cauliflower Puree

Creamy Cauliflower Puree

  • Author: The Green Creator
  • Category: dip, puree, bijgerecht, snack
  • Cuisine: vegan, plantaardig, vegetarsich

Description

Bloemkool puree is een eenvoudig licht recept, een heerlijke snack of gewoon een heerlijke dip. Het is romig, smaakvol en absoluut heerlijk.


Scale

Ingredients

  • 1 middelgrote bloemkool, in roosjes gehakt
  • 34 grote (geroosterde) teentjes knoflook (ik houd van meer knoflook)
  • 2 eetlepels lente-uitjes (2 kleine steeltjes)
  • 1 theelepel fijngehakte rozemarijn (optioneel)
  • 1 eetlepel ongezoete amandelmelk
  • 34 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 eetlepel kokosolie
  • Keltisch zeezout en peper naar smaak

Instructions

  1. Vul een grote pan met water en plaats de een stoompan op de pan. Breng het water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe in de stoompan.
  2. Zet het vuur aan de kook en plaats de deksel op de stoompan, stoom voor ongeveer 8 minuten, of tot ze gaar zijn.
  3. Plaats de gestoomde bloemkool in een keukenmachine of blender.
  4. Voeg de geroosterde knoflook, rozemarijn, amandelmelk, edelgistvlokken, olie, zout en peper toe en mix/blend tot een gladde puree (de gewenste textuur).
  5. Serveer en top met lente-uitjes en edelgistvlokken.


Nutrition

  • Serving Size: 2
Lees vorig bericht:
Waarom ik magnesium spray

Laat ik er geen doekjes om winden, tenzij je super bewust bent van je magnesium inname, weet je niet zeker...

Sluiten