Your cart

+Recepten Bijgerecht + Voorgerecht Lunch & Hoofdgerecht

Romige Bloemkool Puree

Creamy Cauliflower Puree

Bloemkool is iets wat ik de laatste jaren begon te waarderen. Ik herinner me dat ik daar al hier over schreef, het was volgens mij één van mijn eerste recepten op The Green Creator (hoe fotografie lessen alles kan veranderen). Maar toen ik er een gewoonte van maakte om al mijn groenten te stomen, werd ik nog gekker op bloemkool. En met gek bedoel ik, dat ik met gemak een hele bloemkool in mijn eentje op kan eten. Delen is geen optie. Bloemkool is zeer veelzijdig. Ik experimenteerde met veel verschillende soorten recepten, zoals bloemkool rijst, gegrilde bloemkool, bloemkool soep (weer verschrikkelijke foto’s!) en deze romige bloemkool puree.

Creamy Cauliflower Puree Hoewel ik gek ben op aardappelen eens in de zoveel tijd, is de gepureerde versie een ware traktatie voor velen van ons. Maar de troostende smaak van zelfgemaakte warme gepureerde bloemkool is iets waar ik  echt naar uit kan kijken. Dus of je nu een fan bent van de traditionele aardappelpuree of bloemkool, dit recept is voor jou. Bloemkool puree is een eenvoudig recept als toevoeging op een al zware maaltijd, een lekkere snack of gewoon een heerlijke dip. Het is romig, smaakvol en absoluut heerlijk. Deze puree is licht en luchtig en het is een geweldige manier om extra groenten binnen te krijgen op een lekkere manier. 

Als je ervoor openstaat om geroosterde knoflook te gebruiken in plaats van rauwe knoflook (geroosterde knoflook maakt dit recept goddelijk!) dan kun je dit meestal vinden bij de supermarkt of je kunt knoflook zelf roosteren. Voel je vrij om rauwe knoflook te gebruiken, de smaak zal alleen wat sterker zijn. Knoflookpoeder zou ook prima kunnen werken.

Laten we beginnen!!
Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon heart heart icon heart solid heart solid icon
Creamy Cauliflower Puree

Creamy Cauliflower Puree

 • Author: The Green Creator
 • Category: dip, puree, bijgerecht, snack
 • Cuisine: vegan, plantaardig, vegetarsich

Description

Bloemkool puree is een eenvoudig licht recept, een heerlijke snack of gewoon een heerlijke dip. Het is romig, smaakvol en absoluut heerlijk.


Ingredients

Scale
 • 1 middelgrote bloemkool, in roosjes gehakt
 • 34 grote (geroosterde) teentjes knoflook (ik houd van meer knoflook)
 • 2 eetlepels lente-uitjes (2 kleine steeltjes)
 • 1 theelepel fijngehakte rozemarijn (optioneel)
 • 1 eetlepel ongezoete amandelmelk
 • 34 eetlepels edelgistvlokken
 • 1 eetlepel kokosolie
 • Keltisch zeezout en peper naar smaak

Instructions

 1. Vul een grote pan met water en plaats de een stoompan op de pan. Breng het water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe in de stoompan.
 2. Zet het vuur aan de kook en plaats de deksel op de stoompan, stoom voor ongeveer 8 minuten, of tot ze gaar zijn.
 3. Plaats de gestoomde bloemkool in een keukenmachine of blender.
 4. Voeg de geroosterde knoflook, rozemarijn, amandelmelk, edelgistvlokken, olie, zout en peper toe en mix/blend tot een gladde puree (de gewenste textuur).
 5. Serveer en top met lente-uitjes en edelgistvlokken.


Nutrition

 • Serving Size: 2

 photos and text by the creator green (c) (copyright)

You Might Also Like

Read previous post:
Waarom ik magnesium spray

Laat ik er geen doekjes om winden, tenzij je super bewust bent van je magnesium inname, weet je niet zeker...

Close