Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Red Cabbage salad with Tahini Lemon Dressing

Rode Kool salade met Tahini Lemon Dressing

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 3-4 1x
  • Category: salade, diner, lunch, snel, avondeten
  • Cuisine: gezond, vegan, rauw, rauw vegan, plantaardig, vegetarisch

Description

Als je denkt dat het onmogelijk is om een heerlijke salade met rauwe rode kool te maken, dan zit je ernaast. Deze geweldige levendige en knapperige salade met een perfecte tahini citroen dressing is heerlijk!


Ingredients

Scale
  • een halve kleine rode kool, grof gehakt
  • een halve kleine bloemkool, in stukjes gesneden en gestoomd
  • 2 wortels, in dunne plakjes gesneden
  • 3 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in dunne plakjes
  • 34 eetlepels hennepzaden en/of pompoenpitten
  • Voor de citroen tahini dressing:
  • 1 grote teen knoflook
  • 1/2 kop vers citroensap (oftewel sap van 1 flinke citroen)
  • 1/4 kop tahin (oftewel 2 flinke eetlepels tahin)
  • 1 eetlepel water
  • 34 eetlepels edelgistvlokken, naar smaak
  • 23 eetlepels extra virgin olijfolie, naar smaak
  • 1/2 theelepel Keltische zeezout
  • 2 theelepels verse peterselie, fijngehakt (of een andere kruid die je lekker vindt)

Instructions

  1. Spoel de kool af en snijd door de helft, door de stengel heen. Snijd iedere helft weer opnieuw door de helft, verwijder de steel/binnenkant en snijd in grove plakken.
  2. Laat de fijngesneden kool in een klein beetje appelazijn voor ongeveer 20 minuten weken. Voeg vervolgens de gesneden kool in een vergiet en spoel goed af. Droog de kool met keukenpapier of een salade spinner.
  3. In een grote kom, meng je de gehakte selderij, paprika, kool en wortel.
  4. Maak de dressing door alle ingrediënten samen in een blender te mixen totdat je een mooie gladde saus hebt. Combineer vervolgens de salade met de bloemkool en dressing en serveer.

Recipe Card powered byTasty Recipes