Home » Lunch / Hoofdgerecht » Rode Kool salade met Tahini Citroen Dressing

Rode Kool salade met Tahini Citroen Dressing

Afgelopen zaterdag tijdens het boodschappen doen zag ik een rode kool in de perfect grootte en vroeg me af waarom ik eigenlijk niet vaker rode kool gebruik. Rode kool is heerlijk gezond en kan zeker zijn net zo populair zijn als boerenkool als je het mij vraagt. Mijn missie was om een rauw recept met rode kool te maken en ik moet zeggen dat het erg goed is gelukt. Zonder koken of met behulp van een zoete ingrediënt zoals een appel of rozijnen is deze rode kool salade met tahini citroen dressing erg goed gelukt.

Red Cabbage salad with Tahini Lemon Dressing

Red Cabbage salad with Tahini Lemon DressingJe zult merken dat deze salade echt ‘rauw’‘ is. Het is knapperig en waarschijnlijk niet de rode kool die je gewend bent om te eten. Normaal gesproken wordt rode kool namelijk een beetje zachter gemaakt door er kokend water overheen te gooien en vervolgens koud water. Niets van dat alles zal in dit recept plaatsvinden, maar ik beloof je dat deze salade heerlijk is! En geen enkel voedingsstofje zal verloren gaan.

Als je geen ervaring hebt met rode kool heb je misschien geen idee hoe je het open kunt snijden. Begin door de kool door de helft te snijden, gewoon door de stengel heen. Snijd vervolgens iedere helft weer doormidden zodat je vier stukken hebt. Verwijder vervolgens de stam in het midden en snijd alles in grove plakjes. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn.
Red Cabbage salad with Tahini Lemon Dressing Deze salade is zo voedend en kleurrijk!

Ja, de dressing is erg belangrijk. Zonder dat is deze salade iets te ”hard” of terauw” naar mijn mening. En de dressing is goddelijk! Ik zou de dressing alleen al met een rietje zo weg kunnen drinken

Houd jij van kool? Laat het me weten in de reacties hieronder en vergeet niet om je rode kool recept met mij te delen op social media met #thegreencreator

Red Cabbage salad with Tahini Lemon Dressing

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Red Cabbage salad with Tahini Lemon Dressing

Rode Kool salade met Tahini Lemon Dressing

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 3-4 1x
  • Category: salade, diner, lunch, snel, avondeten
  • Cuisine: gezond, vegan, rauw, rauw vegan, plantaardig, vegetarisch

Description

Als je denkt dat het onmogelijk is om een heerlijke salade met rauwe rode kool te maken, dan zit je ernaast. Deze geweldige levendige en knapperige salade met een perfecte tahini citroen dressing is heerlijk!


Ingredients

Scale
  • een halve kleine rode kool, grof gehakt
  • een halve kleine bloemkool, in stukjes gesneden en gestoomd
  • 2 wortels, in dunne plakjes gesneden
  • 3 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in dunne plakjes
  • 34 eetlepels hennepzaden en/of pompoenpitten
  • Voor de citroen tahini dressing:
  • 1 grote teen knoflook
  • 1/2 kop vers citroensap (oftewel sap van 1 flinke citroen)
  • 1/4 kop tahin (oftewel 2 flinke eetlepels tahin)
  • 1 eetlepel water
  • 34 eetlepels edelgistvlokken, naar smaak
  • 23 eetlepels extra virgin olijfolie, naar smaak
  • 1/2 theelepel Keltische zeezout
  • 2 theelepels verse peterselie, fijngehakt (of een andere kruid die je lekker vindt)

Instructions

  1. Spoel de kool af en snijd door de helft, door de stengel heen. Snijd iedere helft weer opnieuw door de helft, verwijder de steel/binnenkant en snijd in grove plakken.
  2. Laat de fijngesneden kool in een klein beetje appelazijn voor ongeveer 20 minuten weken. Voeg vervolgens de gesneden kool in een vergiet en spoel goed af. Droog de kool met keukenpapier of een salade spinner.
  3. In een grote kom, meng je de gehakte selderij, paprika, kool en wortel.
  4. Maak de dressing door alle ingrediënten samen in een blender te mixen totdat je een mooie gladde saus hebt. Combineer vervolgens de salade met de bloemkool en dressing en serveer.

photos by the green creator (c) (copyright)

Plaats een reactie

Recipe rating

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.