Your cart

+Recepten Snacks & Zoet

Pistache IJs

Een zoet gerecht maken met avocado’s? Het idee sprak me nooit aan. Bevroren avocado? Ieuw! Avocado chocolade mousse? Mwah. Maar als je eenmaal weet hoe geweldig avocado is in zoete recepten dan wil je het maar al te graag proberen. En wat smaakt het toch goddelijk! Ik maakte deze heerlijke pistache ijs dat binnen enkele minuten verdwenen was…oops.

Dit ijsje bevat natuurlijke vetten, het is zuivelvrij, glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers, veganistisch, rauw it’s all gooood!

TIP: Het is beter om biologische, rauwe en ongezouten pistachenoten gebruikt.

Print

Pistache IJs

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 2 hours
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 2 hours 5 mins
  • Yield: 1
  • Category: ijs, ijsje, snack
  • Cuisine: plantaardig, vegan, glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij,

Ingredients

  • half bevroren avocado / of een hele avocado (afhankelijk van de grootte)
  • een bevroren banaan
  • handjevol pistachenoten.

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en blend totdat een mooie romige ijstextuur ontstaat.
  2. Als je blender de bevroren producten niet zo goed aankan voeg dan eenvoudigweg beetje bij beetje wat melk toe, zoals kokosmelk of amandel melk. Dit zal echter niet voor een stevig ijsje meer zorgen.


Notes

Bevries de avocado’s niet te hard. Als het je (qua tijd) lukt is het beter om avocado’s te gebruiken die 1 tot 2 uur in de vriezer zijn geweest.

 

 

 

 

You Might Also Like

4 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Bean meets green

For a lot of vegans beans are a gift. It’s nutritious, easy to prepare, versatile and tasty. Chickpeas are my...

Sluiten