Your cart

+Artikelen Levensstijl

Ontgiften zonder een juice detox

How To Detox without a Juice Detox
Sommigen krijgen al rillingen bij het horen van het woord, anderen geloven er niet in en dan zijn er nog degenen die fan zijn. Ik heb het over een detox. Het maakt niet uit wat je gelooft‘, we kunnen tegenwoordig allemaal wel ons lichaam (onze organen) een handje helpen. Een detox gaat niet alleen over dat we moeten ontgiften van wat we eten, wat dacht je van het effect van vervuiling, stress en medicijnen op ons lichaam? Ons lichaam is het gelukkigst en gezondst wanneer we onze organen een klein handje helpen bij het ontgiften. Ontgiften (detoxen) hoeft niet iets heel ingewikkelds te zijn. Een detox hoeft ook niet altijd een geheel vloeibaar dieet te zijn van sappen. Er zijn gelukkig manieren om te detoxen zonder een juice detox.

Probeer elke dag een milde manier van detoxen in je dagelijkse routine te introduceren met deze eenvoudige en effectieve tips.

Koop een water filter

Een glas water is iets waar we normaal gesproken niet bij stil staan. Toch kan kraanwater vol met ongewenste materialen zitten, die onze darmflora kunnen beschadigen en ons systeem kunnen verstoren. Schoon water zal ons lichaam op de juiste manier hydrateren en effectief afvalstoffen elimineren. Het vooraf filteren/ontgiften (door een waterfilter) is dan al gedaan voor ons. Denk ook na over je douche kraan, onze huid is immers ons grootste orgaan.

Start met olie spoelen

Olie spoelen is een vrij eenvoudig en goedkope manier om dagelijks te ontgiften. Olie spoelen onttrekt en verwijdert bacteriën, gifstoffen en parasieten uit je mond en lymfesysteem. Ook trekt deze methode slijm uit je keel en maakt het je sinussen vrij. Met behulp van je speeksel worden deze afvalstoffen gebonden met de kokosolie, dat je na het spoelen uitspuugt. Je kunt hier meer over olie spoelen lezen.

Eet onbewerkte voeding

Zelfs als je (meestal) gezond eet, worden we elke dag blootgesteld aan veel pesticiden, chemicaliën, en conserveringsmiddelen in onze voeding. Probeer zoveel mogelijk biologisch te eten  en kook ook zoveel mogelijk zelf met echte ingrediënten (zonder pakjes en zakjes).

Borstel je huid

Het klinkt raar, maar het gevoel en de effecten zijn verbluffend. Huid borstelen helpt je namelijk om je te ontdoen van dode huidcellen, waardoor je huid beter kan ademen. Als we de dode cellen (afvalstoffen) niet weg borstelen, zal ons lichaam deze waarschijnlijk weer opnieuw opnemen. Dus borstel het allemaal weg! Je zult er ook nog eens een gladde huid aan overhouden met een diepe glans. Borstel je huid met de klok mee in cirkelvormige bewegingen, begin bij de voeten en ga vervolgens verder richting het hart. Op deze manier zet je je bloedsomloop op gang en zal je huid zich beter ontgiften.

Poep

Dagelijks ten minste eenmaal per dag naar het toilet om te poepen is gezond. Je lijf zich kan zich dan ontdoen van afvalstoffen. Ik praat graag over poep, dat klinkt misschien raar voor sommigen, maar gezonde darmen zijn ontzettend belangrijk voor onze gezondheid.

Je kunt ervoor zorgen dat je regelmatig naar het toilet gaat voor nummer twee door veel water te drinken en genoeg vezels binnen te krijgen (voornamelijk uit groenten en fruit). Dagelijks bewegen en ontspanning zal ook helpen. Je darmen zijn een spier, dus als je gespannen bent zijn je darmen dat ook. Ik kan dit boek zeer aanraden als je meer wilt weten over dit onderwerp.

Adem diep in

De meesten van ons halen kort en oppervlakkig adem zonder dat eigenlijk te beseffen. Leer om diep adem te halen. Waarom? Diep ademhalen zal je helpen om je longen te reinigen en te ontgiften, ook vermindert het stress. Tevens zal het je weefsels voorzien van zuurstof. Eén keer per dag bewust diep ademhalen is al voldoende.

Ruim je cosmetica op

Velen van ons gebruiken dagelijks nogal wat giftige chemicaliën (cosmetica). Van shampoo, deodorant, tot aan make-up. Vrouwen gebruiken daarbij de meeste giftige beauty producten.

Probeer om langzaam steeds meer cosmetica te vervangen voor meer chemisch-vrije producten die je hormonen niet zullen verstoren. Ik schreef er hier al over. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen producten te maken, zoals je eigen droog shampoo of gezichtsmasker.

Lach

De geest is even belangrijk als het lichaam. Een goede lach sessie heeft een enorme invloed op hoe we ons voelen en hoe het lichaam reageert. Lekker lachen zal je stress verminderen en zorgt tevens voor een lagere bloeddruk

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Lees vorig bericht:
  The Best of 2015
  Het beste van 2015

  2015 loopt bijna ten einde. Wat is afgelopen jaar voorbij gevlogen! Persoonlijk heeft 2015 me veel moois gebracht, maar ook...

  Sluiten