Natuurlijk en milieuvriendelijk schoonmaken met Seepje + WINACTIE!

Natuurlijk en milieuvriendelijk schoonmaken kan best een uitdaging zijn. Als je me langer volgt dan weet je dat ik dit zo duurzaam en natuurlijk mogelijk probeer te doen. Een voorbeeld is hoe ik mijn was doe. Ik gebruik een natuurlijk middel, maar dan is de verpakking weer niet duurzaam of het reinigt niet goed of het ruikt niet fris genoeg… Ik maak ook vaak zelf schoonmaakmiddelen voor in de was of in de keuken. Beter voor mijn lijf en het milieu!

Nu heb ik echter sinds enkele weken een super fijn was- en schoonmaakmiddel ontdekt met wel een heel bijzonder verhaal. De naam is Seepje en alle producten zijn gemaakt van Nepalese vruchtenschillen. Say what?! Ze gebruiken alleen de schoonste ingrediënten en samen betalen ze daar een eerlijke prijs voor.

Vruchtenschillen?

Ik hoor je al denken. Maar in Nepal maken ze dus natuurlijke zeep van vruchtenschillen. In de schillen van de sapindus mukorossi vruchten zit namelijk saponine. Saponine is een natuurlijke vorm van zeep dat vrijkomt wanneer de schillen in aanraking komen met water. Seepje (oftewel Melvin en Jasper) besloten hun studiefinanciering bij elkaar te schrapen om een eerste lading schillen van de de Nepalese schillenboer te kopen.

Natuurlijk en milieu vriendelijk schoonmaken met Seepje + WINACTIE!

Maar er is meer …

Natuurlijk, duurzaam en ook nog eens een goed product. Dat zou al genoeg moeten zijn, maar er is meer. Seepje wil namelijk met hun producten ook de werk- en leefomstandigheden in Nepal verbeteren. Het proces van oogst en verwerking is ecologisch gecertificeerd. Seepje ondersteunt de schillenboer en zijn personeel met de kennis en middelen om zijn bedrijf op een duurzame wijze te laten groeien. Fair trade pur sang!

Schoonmaken & wassen met natuurlijke vruchtenschillen

Ik heb de vloeibare bonte wasmiddel (verkrijgbaar voor de bonte en witte was) nu al enkele weken gebruikt en vind het heerlijk ruiken en het maakt lastige vlekken (zoals grasvlekken) goed schoon.

Waarom ik Seepje Wasmiddel verder zo fijn vind:

 • 100% natuurlijk
 • zonder chemische toevoegingen (die je daarna op je huid elke dag meedraagt..)
 • wast heerlijk schoon en zacht
 • ik heb geen wasverzachter erbij hoeven te gebruiken

Waarom ik Seepje Allesreiniger zo fijn vind:

 • 100% natuurlijk
 • zonder chemische toevoegingen (die op je huid terecht komen…)
 • ruikt lekker fris. Ik maak altijd mijn eigen variant met essentiële oliën, maar ik moet bekennen dat dit wel erg lekker ruikt! Het is een frisse mint geur waar ik direct vrolijk van word.
 • maakt perfect schoon.
 • alle allesreinigers van Seepje zijn geschikt zijn voor harde afneembare oppervlakken, zoals vloeren, kozijnen, spiegels, deuren, maar ook de keuken en badkamer.
En de verpakking dan?

Ja, dat is een goede vraag. Maar ook dat zit hier wel goed. De verpakkingen van Seepje zijn gemaakt van oude melkflessen uit Engeland en de wikkels met de teksten zijn gemaakt van afval dat ontstaat bij de productie van suikerriet. Hoe milieuvriendelijk en duurzaam kun je een product maken? Kort samengevat voelt schoonmaken met Seepje gewoon goed. Van binnen (gezondheid), van buiten (milieu) en ook nog eens fair trade. Top! De pastel kleuren zijn ook prachtig en goed om weer her te gebruiken.

WINACTIE! 2 x een Seepje pakket

Ik heb Seepje lief aangekeken en mag 2 pakketten weggeven met daarin:

 • Seepje allesreiniger ”Frisse mintjes”
 • Seepje vloeibaar wasmiddel ”Vers geperste lente geur” voor de bonte was

De winactie loopt nu op social media (Facebook en Instagram) van 29 november tot en met 11 december 2017. Het enige wat je hoeft te doen is je poetsmaatje te taggen en wie weet winnen jullie beiden dit heerlijke pakket.

Natuurlijk en milieu vriendelijk schoonmaken met Seepje + WINACTIE!
Foekje Fleur maakte deze prachtige pastel combinatie met de Seepje flessen.

1 gedachte over “Natuurlijk en milieuvriendelijk schoonmaken met Seepje + WINACTIE!”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Anti-Aging Essential Oil
Zelf maken: Anti-Aging Essentiële Olie Blend

Of je nu fijne lijntjes hebt, rimpeltjes, op zoek bent naar een olie voor onder de ogen of een droge

Close