Your cart

+Artikelen Levensstijl

Mijn 10 Daagse Juice Detox

Dinosaur Juice

Ik geloof dat ons lichaam zichzelf kan ontgiften. Een gezonde lever en gezonde longen zijn slechts twee voorbeelden van organen die ons lichaam ontgiften en beschermen. Maar door onder andere giftige stoffen in ons voedsel, de luchtvervuiling en het gebruik van cosmetica kan het geen kwaad om ons lichaam een handje te helpen. Veel deskundigen zweren bij de voordelen van een vast kuur of een detox. Enige voorzichtigheid is wel geboden, je moet wel weten wat je doet. Je spijsvertering (en andere lichaamsfuncties) zal een volledige rust krijgen. Niet kauwen, alleen drinken. Maar hoe gaat dat nu eigenlijk zo een 10 Daagse Juice Detox?

Waarom?

Vasten/ontgiften zal je lichaam in staat stellen toxische stoffen af  te scheiden en te elimineren. Het zal reserves gebruiken om het lichaam te laten functioneren. Het verteren van voedsel kost ons lichaam de meeste energie. Dat is precies de reden waarom je je bijvoorbeeld slaperig voelt na een zware maaltijd. Tijdens een periode van vasten (ontgiften) stel je je lichaam in staat om niet het grootste deel van de energie te besteden aan het verteren van voedsel zodat het lichaam energie aan andere (genezings) processen kan besteden. Het is dan ook niet gek dat je je energieker zult voelen (na 1-2 dagen). Daarnaast zal je lichaam ook beginnen met de vernieuwing van cellen. Het zal je mentaal helderder maken, de huid zal zuiverder zijn, slapeloosheid en zelfs chronische ziekten kunnen verdwijnen. Sommige studies hebben aangetoond dat vasten de beste manier is om kanker te bestrijden.

10 Daagse Juice Detox

Tijd om te resetten. Hoe is het gegaan? Vrij makkelijk. Ik dronk een grote juice bijna ieder 4 uur. Soms was ik een beetje hongerig, maar niet op een onaangename manier.

Op dag 3 en dag 4 begon mijn energie niveau te stijgen.

De meest aangename effect van de detox was dat mijn huid ontzettend rustig en zacht aanvoelde. Ik had geen huidproblemen, maar mijn huid voelde aan als dat van een kind. Ik merkte ook tijdens de detox dat ik minder chaotisch was. Ook kon ik makkelijk een klein dutje tussendoor doen, iets wat ik normaal gesproken alleen kan als ik last heb van een jetlag of ziek ben. Tijdens de detox kon ik  slapen / relaxen wanneer ik wilde en ik ’s nachts sliep ik als een roos. De niet zichtbare effecten op cellulair niveau (op langere termijn) gaan veel verder. Te denken valt aan de voorkoming van ziektes.

foods-i-always-have-in-my-kitchen/

 Detox Tips

 • Voorbereiding, voorbereiding. Je kunt niet wakker worden en besluiten om een detox te starten. Ik zou aanraden om voor drie dagen vooruit boodschappen te doen. Je weet nooit hoe je je zult voelen. Je kunt je bijvoorbeeld moe gaan voelen en dan is het wel fijn om alles al in huis te hebben. Geef jezelf de keuze op zulke dagen om te rusten. Ook dien je je mentaal voor te bereiden. Lees of bekijk een aantal documentaires ( ‘‘Fat, Sick and Nearly Dead” ) vóór/tijdens de detox. Blijf gemotiveerd, zeker als je je slecht voelt heb je meer inspiratie nodig. Iedereen kan het, jij ook.
 • Het elimineren van vezel tijdens een detox kan leiden tot bijwerkingen (constipatie, diarree en verhoogde bloedglucose-en insulinespiegels), dus voeg ten minste aan één van de juices wat vezels toe, zoals psyllium zaad.
 • Doe wat je lichaam vraagt. Ga (licht) sporten als je wilt en slaap als je daar behoefte aan hebt.
 • Springen op een mini – trampoline is een perfecte manier om je lymfesysteem te activeren . Ook diepe ademhalingen zijn van belang.
 • Stop de detox wanneer je je erg slecht voelt, gaat overgeven of koorts ontwikkelt.
 • Volg geen detox wanneer je een medische aandoening hebt zoals diabetes of osteoporose. Dit zul je dan eerst met je arts moeten bespreken. Er zijn mensen met bijvoorbeeld diabetes die gemakkelijk een detox (veel fruit suiker) kunnen volgen en voor anderen is dit absoluut niet verstandig. 
 • Voeg wat tarwegras en spirulina toe aan de juices om het ontgiftingsproces te versnellen.
 • Vergeet niet om voldoende water te drinken.
 • Borstel je huid.
 • Vertel de mensen om je heen over je detox om het gemakkelijker te maken om uit te gaan. Je  zult verbaasd zijn hoeveel mensen je beslissing zullen respecteren en waarschijnlijk ook geïnteresseerd zullen zijn.
 • Realiseer je dat je niets tekort komt. Je voedt je lichaam nog steeds. Je bent gewoon niet aan het kauwen voor enkele dagen.
Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet om me een e-mail te sturen of deze hieronder te stellen!

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Banana Island Detox without hunger : The Green Creator
  november 3, 2013 at 9:44 am

  […] love a good detox. There are many different ways to detoxify, however the ‘banana island cleanse’ was […]

 • Reply
  Margaret
  januari 26, 2014 at 12:23 pm

  Lovely post and summary about detox! I might not do the full detox but starting my day with juices and have it till lunch is a great way anyways!

 • Reply
  Margaret
  januari 26, 2014 at 9:45 pm

  and great movie suggestion by the way, i am just watching it at the moment, food DOES wonders!! 🙂

 • Reply
  Review | Teatox : The Green Creator
  mei 14, 2014 at 7:11 pm

  […] en het leek me de moeite waard om deze Tiny Tea eens te proberen. Ik houd van een goede detox , maar een teatox was iets wat ik nog nooit eerder had geprobeerd […]

 • Reply
  Review | Teatox : The Green Creator
  juni 28, 2014 at 7:41 pm

  […] in the tea and in which amounts and figured out that this tea could be nice to try. I love a good detox, but a teatox was something I never tried […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Easy Cauliflower Mashed Puree
Makkelijke Bloemkool Puree

~dit artikel is nog niet naar het Nederlands vertaald.~ Although I always loved eating cauliflower (just cooked, nothing added) I...

Sluiten