Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Simple Thai Pumpkin Soup

Makkelijk Thaise Pompoen Soep

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: soep
  • Cuisine: vegan, plantaardig, vegetarisch, gluten vrij

Description

Een makkelijke veganistische Thaise pompoensoep dat hartig is en volledig zelf gemaakt! Gezond, heerlijk en perfect voor kouder weer.


Ingredients

Scale
  • 1 suiker pompoen
  • 1 sjalotje, in blokjes gesneden
  • een eetlepel kokosolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1,5 kopje groenten bouillon of een bloke groenten bouillon
  • kopje lichte kokosmelk
  • stukje gember (optioneel: verwijderen voor het blenden)
  • Keltisch zeezout en zwarte peper (naar smaak)
  • 1/4 theelepel komijn
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 1 rode peper, gesneden (of minder als je het niet al te pikant wilt)
  • optioneel: citroengras voor bij het koken (verwijder voor het blenden)
  • optioneel: koriander en pompoenzaden voor de garnering, indien gewenst

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats bakpapier op een bakplaat.
  2. Met behulp van een scherpe mes, snijd je de pompoen in tweeën. Gebruik een scherpe lepel om de binnenkant van de pompoen te ontdoen van de zaden en draadjes.
  3. Bestrijk de binnenkant van de pompoen met kokosolie en plaats deze dan met de binnenkant naar beneden op de bakplaat. Bak 30-40 minuten of tot een mes gemakkelijk door de huid kan. Haal uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen, pel dan de huid af en zet de pompoen opzij.
  4. In een grote pan op middelhoog vuur verhit je een eetlepel kokosolie, sjalot en knoflook. Kook 2-3 minuten, of tot licht gebruind en doorschijnend.
  5. Voeg de overige ingrediënten, ook de pompoen toe, en breng aan de kook.
  6. Plaats dan de soep mengsel in een blender of gebruik een hand blender om de soep te pureren. Ik pureerde alleen de helft van de soep in een blender, omdat ik graag ook wat stukjes in de soep wilde. Dit is optioneel natuurlijk. Na het mengen giet je de soep terug in de pan.
  7. Blijf koken op een matig-laag vuur voor ongeveer 5-10 minuten en breng op smaak met kruiden als dat nog nodig is. Serveer! Als je wilt kun je de soep serveren met wat kruiden, specerijen, zwarte peper en zaden als garnering.

Recipe Card powered byTasty Recipes