Leuke Dingen #7

Het is alweer november! Hoogtijd voor een overzicht van mijn meest recente favorietjes. Ik heb overigens onlangs gemerkt dat steeds meer en meer van deze favorieten eigenlijk geen tijdelijke (maandelijkse) favorieten zijn, maar meer lange termijn favorieten. Ok, laten we beginnen!

linkjes in dit artikel zijn affiliatie linkjes

Ik geloof dat kennis macht is, dus ik omring me met nogal veel boeken. Het lijkt er echter op dat ik mijn steeds groeiende stapel te lezen boeken niet kan bijhouden. Ik denk dan ook dat ik een serieus gevalletje van tsundoku heb ontwikkeld. Ik had eerder van Audible gehoord, maar dacht altijd dat ik gewoon te ouderwets was en toch echt een fysiek boek nodig had om alles volledig te kunnen lezen/volgen/begrijpen. Ik luister wel al geruime tijd naar podcasts …. De volgende stap was dus eigenlijk best makkelijk. Ik gaf Audible dus een kans en ik ben er GEK op. Ik kan op deze manier zo makkelijk meerdere dingen tegelijk doen en vlieg door mijn boekenlijst heen. Opruimen, koken, rijden, wandelen, boodschappen doen … Allemaal routinetaken, maar ook kostbare momenten die zo waardevol zijn geworden nu ik tegelijkertijd ook kan luisteren naar de boeken op mijn boekenlijstje. Het kost me nu bijvoorbeeld ongeveer een week om door een 7 uur durende boek te gaan (whoop!).

Als je denkt dat Audible wellicht ook iets voor jou kan zijn, maar je weet het niet zeker dan kan ik een gratis trial aanbevelen. Via deze link kun je je inschrijven voor een gratis proefperiode van één maand. Dit betekent dus ook echt een GRATIS audio boek. Ook als je het gekozen boek toch niet zo leuk vindt mag je het boek gewoon gratis in je proefperiode omruilen voor een ander boek. Er worden geen vragen gesteld. Als Audible toch niet helemaal is wat je ervan had verwacht dan kun je natuurlijk je trial of abonnement annuleren, maar van Audible mag je wel het boek houden.

Het eerste boek dat ik heb geluisterd was ”Essentialism”. Gedurende een roadtrip heb ik dit fantastische boek euhm…..uitgeluisterd. Het gaat over prioriteiten stellen in je leven. Wat is echt belangrijk? Dit boek leert hoe we onze weg kunnen vinden in een oerwoud aan mogelijkheden waar alles belangrijk lijkt. Het gaat over het leven van je leven waarbij je doet en aandacht geeft aan wat belangrijk is in een wereld waar alles ”urgent” is. Het gaat over hoe je de belangrijkste dingen gedaan kunt krijgen en hoe je door vaker nee te zeggen meer gedaan krijgt. 

Toen ik New York bezocht moest ik toch echt even het schattige kleine winkeltje van Catbird in Brooklyn bezoeken. Zoals je wellicht al weet ben ik gek op sieraden. De laatste keer kocht ik een super schattig fijn kettinkje en oorbellen die ik bijna elke dag draag. Deze keer ging ik echter terug voor hun boodschappentas …. Yep, een foodie at heart. De tekst, de illustraties … er is iets wat ik gewoon geweldig vind aan deze boodschappentas.

Over tasjes en schattige dingen gesproken. Vind je ook niet dat lunchtrommels er vaak best degelijk en saai uit kunnen zien? Ik was dan ook erg blij toen ik deze geweldige stapelbare (!) lunchtrommels vond bij Boho-Tiffin. Ik vind het een briljant idee om mode en voeding met elkaar te combineren. Je kunt je wel voorstellen als je dit meeneemt onderweg of naar kantoor: complimenten gegarandeerd. Plus, je kunt meerdere trommels meenemen zonder dat je allemaal aparte trommels in je tas hoeft te laten slingeren. Stapel ze gewoon op elkaar en klik ze vast. Er zijn verschillende maten en printjes (ook super leuke collecties voor kleine meisjes). Alle trommels zijn gemaakt van RVS en je krijgt er een leuke netbag en hanger bij. Je kunt zelf een bijpassende kleur hiervoor kiezen.

Mijn volgende favoriet is een typisch voorbeeld van een favoriet dat toch echt wel een lange termijn favoriet is. Ik heb het over essentiële oliën in mijn schoonheidsroutine. Ik was zo iemand die altijd dacht dat het gewoon te lastig is om hiermee te beginnen (welke oliën?/ hoe te gebruiken?/ welk merk?). Gewoon te veel gedoe om te beginnen. Dit boek heeft me enorm geholpen toen ik meer wilde leren over essentiële oliën. Als je graag een aparte video of artikel over dit wilt terugzien, laat het me gerust weten.

Vandaag heb ik het over een recent schoonheid-/oliemerk dat ik heb ontdekt en waar ik echt enorm van geniet. Mijn standaard basis essentiële/aromatische olie verzameling is helemaal van Young Living. Ik moedig je aan om je eigen onderzoek te doen naar welke oliën echt en zuiver zijn, maar ik kwam steeds terug op Young Living. Ik zal binnenkort mijn favoriete schoonheidsproducten delen die ik graag maak met de oliën van Young Living. Maar onlangs heb ik ook deze geweldige beauty blends gebruikt van UMA oils. UMA oils staan voor natuurlijke Ayurvedische schoonheid + wellness oliën, ondersteund door 5 generaties aan expertise. Alles is gewoon perfect aan dit merk. UMA oliën oogsten bijvoorbeeld iedere plant niet meer dan twee keer voordat ze opnieuw worden geplant om de zuiverheid en het therapeutische voordeel van hun oliën te waarborgen. De kennis van essentiële olie-mengsels in de Ayurvedische traditie is vele generaties doorgegeven. Hun geheime formules zijn gebruikt door hoogheden, prinsessen en koninginnen en zijn na zoveel tijd nog steeds dezelfde olie formules die ze tegenwoordig gebruiken. 

Ik vind the Absolute Anti Aging Body Oil met rozen, sandelhout, frankincense, grapefruit, moringa en druivenpit geweldig. Ook de Absolute Anti Aging face oil met frankincense als eerste ingrediënt is top aangezien deze olie een ware anti-verouderende etherische olie is. Ik vond de Absolute Anti Aging Eye oil (met roos, lavendel, frankincense en sandelhout) ook heerlijk. Als essentiële oliën of UMA oils totaal iets nieuws voor je is, dan denk ik dat het handig is om met een starter pakket te beginnen zoals de Discovery Kit of een starter pakket van Young Living waar een olie diffuser bij zit.

Mijn laatste favoriet is ook zeker zo veel meer dan alleen maar een maandelijks favorietje. Ik heb eindelijk een pot kokosboter gekocht. Recentelijk schijnt dit een populaire manier te zijn om een kokosproduct te gebruiken zonder kokosolie. En natuurlijk is het gebruik van een hele kokosnoot (geblend) in plaats van alleen de olie meer een ”whole food”. Ik was dan ook best enthousiast om dit uit te proberen. Ik had niet verwacht dat het zo veelzijdig zou zijn. Denk aan een noten boter zoals amandelboter, maar dan veelzijdiger. Ik maak bijvoorbeeld ook chocolade met kokosboter in plaats van kokosolie. Ik kook er zelfs mee in plaats van olie. Ik vind dit een fijn merk, maar er zijn veel merken die dit maken. Zoek gewoon naar een merk met slechts één ingrediënt: hele (biologische) kokosnoten.

Ik hoop dat deze tips nuttig waren. Heb jij tips of recente favorieten? Deel ze met mij! Producten, hotspots, apps, boeken, recepten, podcasts, reisbestemmingen … alles. Laat het me weten op Facebook, Instagram of in de reacties hieronder en ik zal er zeker induiken!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.