Leuke Dingen #6

linkjes in dit bericht zijn Amazon of Bol affiliate links naar producten die ik aanbeveel

Als ik zeg indrukwekkend, overdrijf ik echt niet. Denoise canceling” koptelefoon van Sony is zo ongelooflijk goed! Dit is echt van een heel ander niveau! De eerste keer dat ik naar muziek luisterde met deze koptelefoon kon ik alleen maar intense blijdschap voelen dat ik deze geweldige technologie mag ervaren. Of je nu in stilte op openbare plaatsen wilt werken of wel wat stilte kunt waarderen tijdens meditatie/bidden: dan is deze koptelefoon geweldig! Je hoort jezelf niet eens ademen. Sporten met deze koptelefoon is echt super!! Zodra ik deze (draadloze) koptelefoon opzet met wat goede muziek, bevind ik me in een andere wereld. Je kunt deze draadloze koptelefoon koppelen met je afspeellijst, Spotify of een andere app die je gebruikt om te sporten. Ik heb wat YouTube onderzoek gedaan en deze koptelefoon schijnt momenteel de beste ”noise canceling” koptelefoon op de markt te zijn. Ik had geen idee. Ik weet alleen dat de kwaliteit echt super is. Ik had nooit kunnen denken dat zoiets simpels als een koptelefoon zo een grote invloed zou hebben op mijn leven. Mijn advies: ga naar een winkel en probeer het zelf uit.

Recentelijk borstel ik mijn haar met deze TEK borstel nadat ik zag dat Holistic Habits dit op haar YouTube kanaal noemde. De kwaliteit van deze houten TEK borstel is geweldig en verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. Ik kocht altijd een houten haarborstel bij mijn lokale biologische winkel, maar de pennen van de haarborstel braken snel af. Dus viel ik steeds weer terug op mijn Tangle Teezer en Mason Pearson borstel (niet vegan!! kwam ik ook pas na 10 jaar achter…). Ik ben nog steeds tevreden met deze twee borstels, maar ik moet toegeven dat deze houten haarborstel veel beter is. Deze haarborstel is misschien niet de goedkoopste borstel (prijzen variëren van $ 13 tot $ 45), maar ik kan hoe dan ook een houten haarborstel aanbevelen. Misschien braken de pennen van de andere houten haarborstels snel af door mijn lange haar? Wellicht kun je dus een goedkopere borstel eerst proberen. De houten pennen masseren de hoofdhuid goed en dat bevordert een goede bloedcirculatie (net als de inversie methode) waardoor de haarwortels gezonder worden en dit komt de haargroei ten goede. Deze borstels zijn ook antistatisch en absorberen overmatige talg en ander vuil. Je kunt meer lezen over de TEK borstels en kammen op hun website.

Ik heb altijd citroenen thuis. Ik gebruik citroenen elke dag en ik kan nog steeds mijn dag niet echt lekker beginnen zonder een glas citroenwater. Hoe dan ook je zou denken dat ik een citroenpers bezit, toch? Niet dus. Ik zocht online naar een goede citroenpers en kocht uiteindelijk deze RVS citroenpers. Het lijkt een enorm zwaar ding, maar dat is het niet. Het is makkelijk in gebruik en ook makkelijk om schoon te maken. Het werkt geweldig en zoals ik had verwacht: ik had dit eerder eerder moeten kopen.

Net als je denkt dat je alle goede documentaires hebt gezien op Netflix, vond ik twee documentaires die de moeite waard zijn. De eerste documentaire is ”the C word’‘. In ”the C Word ” (2016) vertelt Morgan Freeman (ja, die met die mooie stem) over de tekortkomingen van de westerse geneeskunde als het gaat om kanker. Oké, ik moet toegeven dat Morgan Freeman’s stem het beste uit iedere documentaire kan halen, maar de inhoud is echt goed en informatief. Eén van de eerste boeken die ik las over gezondheid en holistische genezing was het boek ”Antikanker: een nieuwe levensstijl” van David Servan-Schreiber. In deze documentatie volgen we David Servan-Schreiber in zijn missie. David was een arts en neurowetenschapper. Op 31-jarige leeftijd werd er bij hem een kwaadaardige hersentumor gediagnosticeerd, gevolgd door een operatie. David beschouwde zichzelf als genezen, maar pas toen de kanker terugkwam realiseerde hij zich dat hij een betere benadering moest zoeken als het ging om zijn gezondheid. Hij ontwikkelde een aanpak dat de nadruk legt op dieet, beweging, stressmanagement en gifstoffen. Hij was wellicht één van de eersten die naar buiten kwam met een holistische benadering van gezondheid en genezing. In het begin kreeg hij niet veel steun, maar zijn levensdoel was om zijn aanpak bekend te maken aan de wereld. Vandaag is zijn aanpak het onderwerp van een studie bij het MD Anderson Cancer Center. Dit is een toonaangevende onderzoeks- en behandelingsfaciliteit in Houston. Ik bewonder en respecteer de persoonlijke strijd en de doelen die hij heeft nagestreefd tot zijn laatste dag.

De volgende documentaire is ”What the Health” door Kip Andersen en Keegan Kuhn (het duo achter de documentaire ”Cowspiracy”). ”What The Health” verkent de relatie tussen voedingssystemen en grote bedrijven. Kip Andersen laat in deze documentaire zien waarom bepaalde soorten voeding wordt geadviseerd (aan zieke mensen) en gepromoot, terwijl studies aantonen dat deze voeding niet gezondheidsbevorderend is of zelfs ziektes kan veroorzaken. Veel zogenoemde liefdadigheidsorganisaties/ gezondheidsorganisaties worden gesponsord door grote bedrijven. Ook zeer sterk in deze documentaire zijn de interviews met de vele artsen en experts. Het is eigenlijk grappig dat de bekende ”eiwit vraag” na al die jaren nog steeds moet worden besproken, maar veel van deze ”veganistische dieet vragen” komen ter sprak in deze documentaire. De feiten in deze documentaire zijn echt ”eye opening”.  Ik kan deze documentaire dan ook sterk aanbevelen.

Laten we het over thee hebben. Ik ben een echte thee persoon en ik drink elke dag thee. Mijn favorieten zijn groene- of witte thee, paardenbloementhee en hibiscus thee. Deze thee van Yogi Thee is een hibiscus mix met een subtiele gember smaak en de laatste tijd heb ik dagelijks van deze thee genoten. Ik heb gemerkt dat deze thee erg lekker is als het afgekoeld is en ook is het heerlijk zonder een zoetstof (deze thee is niet te bitter).

Ik was het bandje van mijn FitBbit Charge 2 een beetje zat en dus besloot ik om mijn Fitbit bandje voor een goud gekleurde roestvrijstalen band te verwisselen. Ik vind het super om deze goud gekleurde versie van mijn Fitbit te dragen als ik bijvoorbeeld een beetje meer gekleed (minder sportief) voor de dag moet komen. De normale Fitbit Charge 2 kan namelijk een beetje sportief overkomen. Het is geweldig hoe je in minder dan 10 seconden gewoon een nieuwe Fitbit hebt alleen door het bandje te verwisselen.

Ik hoop dat deze tips nuttig voor je waren. Heb je zelf tips of recente favorieten? Deel ze met me! Producten, hotspots, apps, boeken, podcasts, reisbestemmingen. Alles. Laat het me weten en ik zal het zeker checken!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.