Leuke Dingen #5

linkjes in dit artikel/recept zijn affiliatie linkjes

Het is al veel te lang geleden sinds mijn laatste ”Favorietjes”. Ik was denk ik iets te druk bezig met van alles, zoals het vormgeven van mijn YouTube kanaal The Green Creator. Ik heb ook veel tijd gestoken aan een nieuw onderdeel hier op The Green Creator en ik ben er zo enthousiast over! Binnenkort meer! Ok, laten we beginnen. Je kunt je voorstellen dat ik deze keer veel te delen heb.

Nadat ik bijna een jaar heb nagedacht over de aanschaf, heb ik het nu toch eindelijk gedaan. Ik kocht een Instant Pot. De eerste keer dat ik de Instant Pot uitprobeerde was niet een heel groot succes. Ik sprong bijna letterlijk onder de keuken tafel omdat ik ervan overtuigd was dat mijn nieuwe aanwinst zou exploderen. Na een maand kan ik gerust stellen dat ik erg comfortabel ben geworden met het gebruik van de Instant Pot en ik zal er waarschijnlijk binnenkort een review over schrijven.

Ik heb vrij lang getwijfeld of de Instant Pot voor mij als vegan foodie wel nuttig zou zijn. Ik kan je verzekeren dat dat voor vegan foodies zeker het geval is. Het is veel sneller om bonen, quinoa, bruine rijst e.d. te koken. Ik vind ook gerechten zoals soepen en groenten uit de Instant Pot heerlijk. De Instant Pot is ook geweldig als je bezoek hebt of wanneer je niet thuis ben en direct lekker wilt eten als je thuis komt. De Instant Pot houdt je eten 10 uur lang lekker warm. In de ochtend gooi ik groenten, specerijen, kruiden e.d. in de Instant Pot, ik zet het aan en vergeten maar! Zo handig!

Het boek ”Vegan onder Pressure” is overigens echt een aanrader en zeker behulpzaam als je nog moet uitvogelen hoe je de Instant Pot kunt gebruiken. 

Ik heb bijna alle boeken van Tim Ferriss. Ik heb gemerkt dat bijna iedereen wel enthousiast is over zijn boeken en sommige mensen creëren een hele levensstijl op basis van zijn boeken. Ik ben er echter nooit in geslaagd om één ​​van zijn boeken helemaal van begin tot eind uit te lezen. Het werkt gewoon niet voor mij.

Zijn laatste boek ”Tools of Titans” gaf ik ook een kans en dit boek is echt totaal anders dan zijn eerdere boeken. Bij dit boek is het net alsof je op een feestje bent vol met inspirerende mensen en je krijgt de kans om deze mensen allemaal vragen te stellen. YAS! Voor mij is er niets inspirerender dan het ontmoeten van nieuwe mensen die een verhaal te vertellen hebben en gepassioneerd en hard aan hun droom werken. Dit boek is meer dan inspirerend. Het is verdeeld in secties, zodat je gewoon kunt beginnen met lezen in een hoofdstuk. Het is dus niet echt een boek dat je van begin tot eind (zoals een roman) leest. Soms open ik het boek gewoon ergens om een hoofdstuk te lezen.

De gasten variëren van bekendheden (Jamie Foxx, Arnold Schwarzenegger, etc.) en atleten (iconen in het power liften, gymnastiek, surfen, etc.) tot aan YouTube ster Casey Neistat en legendarische Special Operations commandanten en markt biochemici. Voor de meesten gasten is het de eerste keer dat ze ooit hebben ingestemd om mee te werken aan een twee tot drie uur durende interview. Tim Ferriss interviewde meer dan 200 wereldklasse performers voor zijn podcast en het beste heeft hij in dit boek ”Tools of Titans” gebundeld.

tools of titans

tools of titans

Ik zag deze Nike schoenen voor het eerst op Instagram en ik was op slag verliefd. Op dat moment was ik op reis dus ik dook in de dichtstbijzijnde Nike winkel en vroeg om deze Nike Flyknit Racer Running schoenen. Ik weet niets over sneakers en trends, maar blijkbaar was dit paar erg in trek. Het was overal uitverkocht. Ik slaagde er uiteindelijk online in om toch een paar te vinden. Ze zijn prachtig, zeer comfortabel en zeer licht. Ik kan niet wachten tot het weer wat warmer is zodat ik ze wat vaker kan dragen.

nike

Iets anders waar ik ook wat langer over heb nagedacht is een elektrische glazen waterkoker. Waarom heb ik toch zo lang gewacht? Jarenlang heb ik namelijk mijn water meerder malen per dag in een traditionele waterketel op het fornuis verwarmd. De reden dat ik geen elektrische waterkoker wilde hebben was vanwege het materiaal waarvan de meeste elektrische waterkokers zijn gemaakt. Ik ging nu dus eindelijk op zoek naar een glazen ketel om er zeker van te zijn dat er geen plastic en andere chemische stoffen in het water zouden lekken, zoals met plastic waterkokers vaak het geval is. Vaak kun je dit zelfs ruiken na het koken van water in een plastic waterkoker. Waterkokers van glas zijn schoon en hebben een reukloos resultaat.

Ik probeerde vier (!) verschillende merken uit. Ik wilde niet de eerste de beste waterkoker kopen, omdat ik gewoon weet dat dit iets is wat ik echt heel veel gebruik en dus wil ik er zeker van zijn dat ik voor mij de beste optie kies. Uiteindelijk zijn twee merken als beste uit mijn test gekomen. De Severin waterkoker en de Ovente waterkoker. Vooral de Severin ketel is erg mooi en deze gebruik ik nu dagelijks. Deze waterkoker heeft de juiste basisfuncties, zonder de dingen onnodig gecompliceerd te maken. De Severin ketel heeft voor de thee liefhebbers ook verschillende temperaturen om je thee mee te maken en zo de optimale smaak te behalen (70°C, 80°C, 90°C, 100°C).


Zo kook je bijvoorbeeld groene thee op 80°C en zwarte thee op 90°C.  Het heeft ook een warmhoud-functie en een deksel met een thee mandje om thee mee te maken, terwijl het water kookt.
En het schakelt automatisch uit … iets dat zo voor de hand liggend lijkt, maar niet het geval was met een aantal andere waterkokers die ik uitprobeerde. Ik ben gek op deze ketel, maar ik moet zeggen dat ik dan ook wel een ENORME thee en warm water fan ben. Ik drink bijna nooit koud water. Warm water is namelijk beter voor de bloedsomloop, beter voor je stofwisseling en voor de lever (koud water stagneert je organen).

water cooker

Omdat ik meer video’s maak op mijn YouTube-kanaal was het tijd voor een Joby upgrade. Een Joby is een ”gorillapod” oftewel een statief met flexibele pootjes. Ik heb al deze kleinere versie en deze is erg handig vooral wanneer ik op reis ben, maar thuis was het minder nuttig. Dus kocht ik de grotere versie die onder andere meer gewicht aankan (camera’s tot 3 kilo). Tot nu toe is de grotere versie zeer nuttig, maar ik sluit niet uit dat ik de  kleinere versie ook nog vaak zal gebruiken.

Indien je het gemist hebt, sinds vorig jaar ben ik nogal verslaafd aan rebounding. Je kunt er hier alles over lezen. Ik heb echter gemerkt dat ik mijn bellicon steeds vaker als een echte ”fitness apparaat” gebruik en dus werd het tijd voor nieuwe en sterkere elastieken. Het is alsof ik een compleet nieuwe rebounder heb. Als je op het punt staat om een rebounder aan te schaffen en als je twijfelt welke elastieken je moet bestellen, stuur me dan gewoon even een e-mailtje. Ik help je graag een handje op weg.

Ik heb waarschijnlijk veel te veel lippenbalsems. Ik vind het vooral heerlijk om een lippenbalsem voor het slapen gaan aan te brengen, maar ik merkte dat de pure / natuurlijke lippenbalsems niet echt doen wat ze beloven. En gewone kokosolie is op mijn kussen nog voordat ik echt in slaap val. Deze Dr. Bronner lippenbalsem is een ander verhaal …. wow! Het is echt erg goed en gemaakt van biologische fair trade oliën zoals avocado-olie, jojoba olie, hennepzaad olie en pepermuntolie. Ik word echt iedere ochtend wakker met lippen zo zacht als zijde. Beste. Lippen. Balsem. Ooit. Ik heb nog niet alle lippenbalsems van dr. Bronner geprobeerd, maar ik gok dat ze allemaal heerlijk zijn. Hoe kon ik dit gemist hebben al die tijd…

dr. bronner's lip balm

Een YouTube-kanaal waar ik de laatste tijd nogal fan van ben gaat over onderwerpen waar ik als health coach gek op ben. Gezondheid (gezonder worden) draait namelijk om meer dan alleen wat er op je bordje ligt. Ons eetgedrag en lichaamsbeeld komt met een verleden, emoties, overtuigingen, onzekerheden en dergelijke. Dat is waarom ik StyleLikeU zo geweldig vind. StyleLikeU gaat over creatieve vrouwen die zich openstellen. Letterlijk.

Tijdens het beantwoorden van de meest persoonlijke vragen doen ze hun kleren uit (op hun ondergoed na). De transformatie, de opluchting, de emoties, de eerlijkheid … Ik krijg kippenvel als ik er alleen al aan denk. Ze praten over onderwerpen als het lichaamsbeeld, moeder zijn, onzekerheden, familie, gewichtsverlies … alles waar wij als vrouwen wel over mee kunnen praten. Hier is nog een keer de link.

Waar ik vorige maand ook van genoten heb waren de veganistische pizza’s bij Mastino in Amsterdam. Oh. my. goodness. Als je in Amsterdam bent en je bent een vegan foodie, dan moet je hier zeker even langsgaan. En als je niet in Amsterdam woont, dan is deze plek een city tripje naar Amsterdam waard. Nog beter, ze openen zeer binnenkort een glutenvrije veganistische pizzeria in Amsterdam (Bilderdijkstraat). Ja, je leest het goed….Glutenvrije. Vegan. Pizza. 

Loving Lately #5

1 gedachte over “Leuke Dingen #5”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.