Leuke Dingen #4

Kun je geloven dat het gewoon alweer december is in een paar weken? Wanneer december nadert voel ik altijd de behoefte om (nog) meer boeken te lezen. Vooral boeken die het beste in ons naar boven halen en boeken die zich richten op geluk en dankbaarheid zijn mijn favoriet. Dus ja, je raadt het al ik heb weer wat boek aanbevelingen voor je en nog veel meer leuks zoals koude douches, chocolademelk en zeep. Laten we dus snel beginnen, favorietjes #4.

Boos en bedroefd is hoe ik me voel na het zien van ‘’Before the Flood’’. Hoe hebben we het in hemelsnaam zo ver laten komen? Hoe zit het met de volgende generatie? Wat gaan we hieraan doen?

Nu we het toch over documentaires hebben, voor ”healthy vegan foodies” is deze documentaire echt een aanrader: ”Food Choices”. Ik heb al best wel veel gezien, maar ik moet eerlijk zeggen dat deze documentaire erg inspirerend is. In deze documentaire heeft dr. Greger (mijn held) een waardevolle en duidelijke bijdrage geleverd. Het draait allemaal om waarom een gezond plantaardig dieet zo gezond is en wanneer het is niet gezond is en eigenlijk niet beter is dan enig ander dieet. Het beantwoordt ook veel vragen die je wellicht altijd al duidelijk uitgelegd heb willen hebben, zoals de eiwit- en calcium vraag, maar ook of een plantaardig dieet geschikt is voor kinderen, of het duur is, of we supplementen nodig hebben en of we wel alle vitamines en mineralen binnenkrijgen. Zeer inspirerend.

Dit Gula Java Cacao drankje is heerlijk! Het smaakt zoals een gezonde versie van Nesquik, maar dan zonder de bewerkte suikers, dextrose, soja lecithine en zout. Gula Java Cacao bevat kokosbloesem suiker, cacaopoeder, vanille, kaneel, Agaricus paddestoelen en vitamine D. Een absolute winnaar tijdens deze koude maanden. Voor meer info klik hier.

Loving Lately #4

Ik geniet nog steeds van het uitzicht van mijn award in de woonkamer voor ”beste food foto 2016”. Allemaal door jullie! Nogmaals bedankt!

Een echte zeep hemel is hoe ik mijn badkamer het beste kan omschrijven tegenwoordig. Ik ben nooit het type geweest dat veel om zeepjes gaf, maar mijn dr. Bronner zeep obsessie wordt echt serieus nu. Ik gebruik de vloeibare zeep nu al een tijdje voor mijn gezicht, maar ik heb nu ook de blokken zeep gekocht. Heerlijk! De basis van Dr. Bronner’s zeep is castille zeep en dat is een geheel plantaardige zeep die je letterlijk voor alles kunt gebruiken. Je gezicht, het lichaam, je haar, kleding, groenten, voor baby’s, dieren, als scheerschuim, als schoonmaak middel, voor de was of om je huis schoon te maken….  Het is volledig veganistisch, cruelty free, vrij van chemische stoffen en ik ben dol op de geur. Lavendel is mijn favoriet!

Loving Lately #4Ik luister naar deze prachtige engelachtige stem tijdens het werk deze week. De perfecte muziek zo rond de feestdagen, een heerlijk relaxed achtergrond muziekje. En op dit nummer heb ik het meest gebounced de laatste week 🙂

Ik sta te popelen om helemaal in deze twee boeken te duiken. Ik ben begonnen in Het boek van vreugde” en ik vind het tot dus ver al een top boek. Het is totaal niet een religieus boek. Het is een verhaal over de vriendschap tussen de Dalai Lama en Desmond Tutu geschreven door Douglas Carlton Abrams. Deze historische ontmoeting gaat over vreugde, over de wetenschap van wat geluk nu werkelijk is en praktische tips hoe je zelf meer vreugde uit het leven kunt halen. De schrijver brengt een week door met de Dalai Lama en Desmond Tutu en beschreef deze warme ontmoeting erg goed. Waarschijnlijk omdat hij zelf zeer geïnteresseerd is in het onderwerp geluk. De liefde en mededogen die deze twee mannen  in hun hart hebben is ongelooflijk. Een totaal onverwacht genoegen is het gemak waarmee de auteur de speelsheid, wijsheid en ontzettende humor weet te beschrijven, zelfs wanneer ze zijn ondergedompeld in een serieus onderwerp. Deze video geeft je een idee wat je van het boek kunt verwachten.

“Hoe langer je over jezelf nadenkt, hoe meer je zult lijden.”

“Er is een Tibetaans gezegde: ”Overal waar je vrienden hebt, dat is je land en waar je liefde ontvangt, dat is je huis

Het tweede boek ‘’Als adem lucht wordt’’ door Paul Kalanithi is een herinnering hoe kwetsbaar het leven is. Ik denk dat het heel belangrijk om dit te realiseren en ik doe dit vaak met behulp van boeken. Ik ben pas halverwege in dit boek en ik weet nu al dat dit geen boek is dat je na het lezen dichtklapt en vergeet. Een vriendin van mij, die mij boek heeft aanbevolen vertelde me: ”Ik ben dit boek op een ochtend gaan lezen en moest gewoon stoppen op een bepaald moment. Ik sloot het boek, ging naar beneden en ben even een potje gaan janken met de hond.

Loving Lately #4

Ik ben zeer geïnteresseerd in het versterken van ons immuunsysteem (met de focus op de darmen). Ik houd de studies over koude douches a.k.a cryotherapie nu al geruime tijd in de gaten en ik denk dat het tijd wordt om mijn warme water minder te gebruiken. Ik gebruik koud water op mijn gezicht en haar, maar koude douches …. Een recente studie toonde (weer) aan, dat degenen die koud douchen gedurende de studie periode 29% minder vaak ziek werden, vergeleken met de groep die geen koude douches namen.  Daarnaast werden geen nadelige effecten gemeld met betrekking tot het nemen van de koude douche. De onderzoekers concluderen hieruit dat koud douchen inderdaad dus erg nuttig is omdat het ons immuunsysteem versterkt. Ik denk dat het tijd is om dit boek aan te schaffen dat nu al een tijdje op mijn wish list staat. Zou jij je geest kunnen uitschakelen en een super koude douche kunnen nemen?

Loving Lately #4Dit kan nog eens goed van pas komen. Sommigen van jullie vroegen me laatst weer wat nu eigenlijk de  ”Daily Dozen” van dr. Greger is. Zijn boek is niet alleen best wel dik, het is ook nog eens niet beschikbaar in het Nederlands. Dus als je dr. Greger net zo veel vertrouwt als ik, volg dan dagelijks onderstaand lijstje of gebruik zijn gratis app 🙂

Loving Lately #4