Leuke Dingen #11

Mijn herfst favorieten 2020! De herfst is mijn favoriete tijd van het jaar om alle leuke dingen van de laatste tijd te delen.

this article is also available in English:

English

Dit artikel bevat (Amazon /Bol) affiliatie links. Lees er hier meer over

Herfst is de tijd dat we allemaal meer tijd binnen doorbrengen (vooral herfst 2020), dus het is de perfecte tijd om het leven thuis gezellig te maken. Nog meer koken, bakken, lezen en zelfs een nieuwe hobby oppakken.

Ik vind het zo fijn dat ik in deze tijd van nog meer thuis zijn nog steeds kan doen, leren en studeren waar ik gek op ben: food fotografie. Dit jaar bracht Beata Lubas haar boek ”How to Photograph Food” uit. Ik heb veel boeken over dit onderwerp gelezen, maar nog nooit heb ik zo’n diepgaand boek hierover bestudeerd. Het is een echte encyclopedie voor food fotografen. Bea heeft haar alles gegeven en een hoop informatie voor ons verpakt in dit boek. Ieder onderwerp die je je maar kunt bedenken komt aan bod en ieder druppel kennis over food fotografie heeft ze in dit boek gedeeld. Ik zal keer op keer terugkomen op dit boek op mijn weg als food fotograaf. Dit boek is echt een geschenk, dus mis het niet!

olive again book on kindle holding by hand

Meer tijd thuis betekent voor mij in het algemeen meer lezen. Als ik geen kookboeken of educatieve boeken lees, geniet ik van een verscheidenheid aan boeken. Dit najaar heb ik echter vooral genoten van de boekenseries ”Olive Kitteridge” en ”Olive Again” van Elizabeth Strout. Ik heb er recensies over geschreven op mijn Goodreads-account en beide boeken beoordeeld met 5 sterren. Olive Kitteridge van Elizabeth Strout is buitengewoon mooi en om een goede reden een 2009 Pulitzer-winnaar.

Het is een roman met korte verhalen, maar de personages leven allemaal in dezelfde stad of kennen Olive (de hoofdpersonage). De korte verhalen vormen samen goed hoe het leven werkelijk is. Het schrijven is eenvoudig, maar ook met een mooie complexe laag. Ik heb nog nooit een roman gelezen met korte verhalen die ik in mijn hart voelde, een roman met zoveel schoonheid. Met korte verhalen laat ze zien dat wij mensen verbonden zijn en altijd een impact hebben op de mensen die we ontmoeten. Als je (net als ik) een zwak hebt voor cynisch/oudere dames, dan zul je Olive geweldig vinden. Het gaat over het leven in al zijn complexe vormen, meestal over toch wel het minder mooie van het leven als we ouder worden.

Als je wilt weten wat ik allemaal lees en ook mijn recensies wilt lezen, dan verwelkom ik je graagg op Goodreads.

Omdat uit eten gaan tegenwoordig iets uit het verleden is, probeer ik bepaalde maaltijden zo leuk mogelijk te maken, al is het maar een paar keer per week. Ik heb deze wafels bijvoorbeeld opnieuw geïntroduceerd als ontbijt op zondag. Deze wafels zijn natuurlijk veganistisch, maar ook olievrij, glutenvrij en natuurlijk gezoet.

waffles on a plate on a white napkin on a wooden cutting board with a small bowl with syrup
Een ritueel waar ik elke dag van geniet, is een warm kopje genot. Eentje overdag en eentje voor het slapen gaan. Dit is vaak een Dandy Blend latte (kruidendrank met paardenbloem) of een kruideninfusie en dat is niet hetzelfde als thee! Houd deze site in december in de gaten als je hier meer over wilt weten.

Frothed vegan chocolate milk in a mug with a blue edgeMomenteel ben ik nogal gek op dit chocoladedrankje gemaakt in mijn nieuwe melkopschuimer. Op basis van deze chocoladeversie maak ik elke dag een ander verwarmend drankje. Ik kan bijvoorbeeld de ene dag ashwagandha toevoegen, de volgende dag wat minder monkfruit gebruiken en de dag erna een snufje vanille. Voeg alles gewoon toe aan de melkopschuimer, laat draaien, laat het opschuimen, verwarmen en genieten maar. Goh, wat een heerlijk ding! Het is echt een must voor mij (vanuit huis werkende) om elke dag van een lekker kopje comfort te kunnen genieten.

Milk frother with a glass of milk with ingredients for vegan hot chocolate mix on a white counter

Een ander keukenapparaat dat valt in de categorie ”hoe kon ik ooit zonder dit leven?” is deze chopper oftewel hakmolen. Het is klein, superkrachtig en een genot om te gebruiken als je een zware keukenmachine gewend bent. Soms wil ik maar een kleine portie maken of soms (lees best vaak) ben ik gewoon te lui om alles met de hand te snijden na een dag fotograferen en koken. Dit ding hakt alles fijn en op deze manier kan ik stiekem wat extra voedingsstoffen in mijn maaltijden verwerken. Wortelsalades, dipsauzen met paprika en peterselie, pico de gallo… Heerlijk!

Deze winter ga ik eindelijk de kunst van het bakken van zuurdesembrood leren. Na veel bakken eerder dit jaar heb ik mijn eigen zogeheten starter niet kunnen maken, maar ik ben erg enthousiast om binnenkort hiermee aan de slag te gaan. Ik heb eerder mijn eigen zuurdesembrood gemaakt, maar niet met mijn eigen starter. Alle tips zijn dus welkom! Ik ben op zoek naar een gietijzeren braadpan (Dutch oven) en heb momenteel mijn oog op deze. Voor het geval je het gemist hebt, ik heb er echt van genoten om eerder dit jaar allerlei bak recepten te maken. Dit bananenbrood en deze appelmoesbrood zijn mijn favoriet.

Omdat we allemaal (meer) vanuit huis werken, viel me het belang van dagelijkse rituelen op en vooral de koffierituelen van mijn man (ik drink geen koffie). Ik ging dus op zoek naar een koffiemerk dat zou aansluiten bij mijn waarden en dat eerlijk is. Wakuli voldoet aan die eisen. De koffie is vers, behoudt de unieke smaken van over de hele wereld en hun boerenvrienden verdienen gemiddeld 2 tot 3 keer meer dan de supermarktmerken. Je kunt hier een kijkje nemen en 50% korting krijgen op je eerste bestelling met de code: THEGREENCOFFEE

Ik besloot dat ik dit najaar (en winter) een oude hobby zou oppakken, namelijk: ”sieraden” maken. Ik kon me echter totaal niet meer herinneren waar ik toch die ene doos met alle gereedschappen heb bewaard. Dan maar helemaal opnieuw beginnen, zowel qua techniek als qua gereedschap. Ik begin met Mandala-armbanden. Het enige dat je nodig hebt, is een snoer van goede kwaliteit en YouTube om de techniek onder de knie te krijgen.

Mocht je geïnteresseerd zijn in meer van mijn favorieten, dan kun je een kijkje nemen in mijn sectie met aanbevolen producten.

Tenslotte, thuis blijven tijdens de herfs/winter kan overweldigend zijn en voor sommigen zelfs mentaal uitermate zwaar. Ik hoop dat je het thuis zo gezellig mogelijk kunt maken. Zet wat ontspannende muziek op, maak het huis schoon, versier je huis met verwarmende lichten, maak een voedzame maaltijd, drink een lekker kopje thee, lees veel en pak een nieuwe (of oude) hobby op. Ook dit gaat voorbij en we komen hier doorheen.

 

Alle foto’s en inhoud zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik mijn foto’s dus niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Dit artikel bevat (Amazon/ Bol) affiliatie links. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Lees hier meer over dit beleid.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.