Your cart

+Artikelen Levensstijl

Leuke Dingen #10

Leuke Dingen #10 gaat deze keer over de afgelopen drie maanden. Ik bakte meer, bleef thuis, heb gelezen, en ik experimenteerde meer dan ooit met recepten.

  

This article is also available in English:

🇺🇸 English

  

bedankt ALGO-RITME voor het sponsoren van deze post

linkjes in deze post zijn affiliate linkjes naar producten die ik aanbeveel

 

     

green smoothie in tall glass on white plate with a spoon with spirulina

Normaal gesproken blijf ik uit de buurt van spirulina, ook wel blauwgroene algen genoemd. Het klopt dat er veel mooie gezondheidsvoordelen zijn als je spirulina-supplementen gebruikt, maar spirulina is ook vrij vaak besmet met schadelijke stoffen. Dus als ik spirulina aan mijn smoothies wil toevoegen om het een boost aam voedingswaarden te geven, wil ik er wel zeker van zijn dat ik de meest onberispelijke spirulina in handen heb. Vorige week heb ik het genoegen gehad om de spirulina van ALGO-RITME te testen. 

algro ritme spirulina with a hand holding the bottle on a white plate with spirulina sprinkles on a teaspoon

ALGO-RITME spirulina groeit in bassins beschermd door serres. Als zodanig kunnen ze contaminatie van buitenaf voorkomen. Ze zetten zich volledig in voor kwaliteit, niet voor kwantiteit. De algen worden het hele jaar door op hun natuurlijke ritme gekweekt met de ideale temperatuur voor de groei van de micro-algen.

Voor deze smoothie blend ik 2 bananen, 1 kopje amandelmelk, 1 theelepel vanille, 1 ontpitte Medjool-dadel, sap van een halve citroen, 1 eetlepel ALGO-RITME spirulina en ongeveer 6 verse muntblaadjes. Ik serveer het met ijsblokjes.

green smoothie in tall glass with ice cubes on white plate with a spoon with spirulina, lemon slices and mint leaves

Meer thuis blijven stond gelijk aan meer bakken. Ik heb meer dan ooit geëxperimenteerd met broodrecepten, zoals focaccia, pizza, cakes en verschillende soorten brood zoals dit appelmoes brood. Ik ben niet eens zo’n groot broodliefhebber, maar ik genoot oprecht van het proces van brood bakken. Een paar tools die me geholpen hebben hierbij zijn mijn geliefde coox Wunderform, deze verstelbare deegroller en een bakmat om deeg uit te rollen.

sliced applesauce bread on a white paper background

Als je net zoals ik een fervent waterdrinker bent, dan raak je al snel enthousiast van gadgets die je water net dat extra spannend maken. Sodastream heeft dat voor mij gedaan. Ik sla persoonlijk de druppels en limonades die ze aanbieden over en gebruik het alleen om een lekker koolzuurhoudend drankje te maken. Ik vind het geweldig om sprankelend citroenwater en sprankelende ijsthee te maken, zoals brandnetel ijsthee en koud getrokken hibiscus thee. Ik heb het gevoel dat dit keukengadget in dezelfde categorie zal vallen als mijn popcorn maker. Ik dacht dat ik het misschien niet zo vaak zou gebruiken, maar uiteindelijk gebruik ik het elke week.

sodastream bottle pouring water in a small glass with tea next to another small glass with flowers and a tall bottle with tea and flowers on a wooden cutting board

Zoals je misschien inmiddels weet, zijn er veel verschillende manieren om thuis je eigen plantaardige melk te maken. Mijn laatste artikel en video hierover was hoe je je eigen kokosmelk kunt maken. Maar de Almond Cow-methode was nieuw voor mij. De Almond Cow is als een halve blender / halve koffiemolen. Het is speciaal ontworpen voor harde noten om in een paar minuten tegelijk te mengen en te zeven. Het creëert moeiteloos de lekkerste plantaardige dranken. Wanneer je deze link gebruikt en kortingscode BIANCA invoert, krijg je $15 korting. En ze verzenden wereldwijd!

 

De afgelopen twee maanden heb ik helaas niet zoveel gelezen als ik zou willen, maar ik heb wel een aantal fantastische boeken gelezen. Voor een volledige recensie kun je mij volgen op Goodreads. Zo waren er twee populaire boeken die me helaas teleurstelden. Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Ownes en Aan het einde van de wereld van Kristin Hannah voldeden helaas niet aan mijn verwachtingen. De boeken waar ik wel van genoot zijn Lanny van Max Porter en De glazen stolp van Sylvia Plath. Ik heb ook genoten van Just Kids van Patti Smith. Direct nadat ik een boek heb uitgelezen, schrijf ik een recensie en deel deze op Goodreads, dus ik zou je daar graag willen verwelkomen als je wilt weten waarom ik een boek wel of niet goed vond.

(de linkjes verwijzen voor het gemak naar de Nederlandstalige titels, maar ik lees alle boeken in het Engels en schrijf mijn recensies ook in het Engels)

book cover Lanny by Max Porter with review next to it Een ander boek waar ik echt van geniet, is het boek Fiber Fueled van Will Bulsiewicz. Ik lees het niet in één keer als een roman, maar ik ga terug om bepaalde secties te (her) lezen. Het is echt geweldig om de wetenschap te lezen over een whole food plantaardig dieet en wat voor positieve invloed het kan hebben op onze darmen en dus ook onze gezondheid.

De afgelopen weken heb ik een nieuwe gadget (in de vorm van een creditcard) getest om de effecten van elektromagnetische straling van elektronische apparaten, zoals mijn laptop, te elimineren. Als je hierin geïnteresseerd bent, moedig ik je aan om je eigen onderzoek te doen. Mijn onderzoek bracht me bij AiresTech. Ik heb één kaart dichtbij mijn laptop en één kleinere versie op mijn telefoon. Dit merk is één van de weinige die ik kon vinden met een gepatenteerde technologie die onafhankelijk is getest. Op de website vind je peer-reviewed studies, wetenschappelijke publicaties, hun patenten, berekeningen en meer. Op het moment is er een korting van 10% op de hele site, dit loopt van 12 juni tot en met 19 juni 2020.

aires tech card on white keyboard on light brown marble backdrop

Iets anders waar ik super enthousiast over ben, zijn mijn nieuwe statieven. Mijn lieve Manfrotto-statief (ik kocht het vele jaren geleden) ging kapot en het werd een heel gedoe om flatlays te schieten. Ik wist dat er een dag zou komen dat ik moet investeren in een nieuwe opzet. Na weken opties te hebben bekeken, was de Joanie Simon overhead-setup waar ik voor ging en ik ben er gek op. Ik ging dus voor dit Manfrotto-statief en balhoofd en dit beest van een licht standaard met deze adapter en monopod kop. Ik heb een goede setup nodig voor overheadfoto’s met een statief dat hoog genoeg kan, maar ook een opstelling die gemakkelijk kan overschakelen naar een horizontale positie om video’s op te nemen. Met deze opstelling kan ik gemakkelijk overschakelen van foto’s van voren genomen naar overhead- (video) opnamen in minder dan 5 seconden.

Oh en mocht je geïnteresseerd zijn in één van Joanie’s cursussen, dan kun je hier een kijkje nemen bij haar Beginner Bootcamp course of haar Artificial Academy Course (dit is degene die ik heb gevolgd).

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn recente favorieten en ik hoop dat waar je ook bent dat je veilig en gezond bent. Zoals altijd vind ik het super leuk om je terug te zien op Instagram of Facebook. Oh en kom ook even gedag zeggen op Goodreads!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Read previous post:
    sliced banana bread on white marble backdrop
    Het Beste Vegan Bananenbrood Recept | Luchtig | Vrij Van Olie & Noten

    Dit vegan bananenbrood recept is het beste bananenbrood recept dat je ooit zult maken. Dit waterdichte recept is niet alleen...

    Close