Kruiden koffie vervanger

Als mensen mij vragen wat het moeilijkste was voor mij toen ik volledig veganistisch ging eten, dan zeg ik steevast, mijn dagelijkse cappuccino. Ik dronk jarenlang elke dag een cappuccino. Eéntje per dag maar. Niet zozeer omdat ik zoveel van koffie hield, het was meer een kopje dagelijkse troost met een heerlijk dikke laag melk schuim. Om eerlijk te zijn ben ik nooit zo gek geweest op koffie. Ik vind de geur heerlijk, maar ik merkte dat mijn lichaam het niet erg goed doet op cafeïne. Vooral mijn darmen raakten een beetje gefrustreerd toen ik koffie dronk. Als ik tegenwoordig de behoefte voel aan een ”bakkie troost” ga ik voor een heerlijke gouden latte, maar onlangs kwam dit kruiden koffie vervanger terug in mijn ochtend routine. Ook ontving ik een aantal e-mails  van lezers met de vraag hoe je koffie kunt vervangen.

Of wat als je koffie wel lekker vindt, maar niet zo goed tegen de cafeïne kunt? Of als je darmen er niet blij mee zijn of gewoon meer dan de gemiddelde twee kopjes koffie per dag drinkt en niet zonder lijkt te kunnen?

Help je lever met paardenbloem wortel thee

Het blijkt dat bepaalde planten (zoals de paardenbloem) de functie van de lever kan ondersteunen. Een goede lever functie is belangrijk bij het afvoeren van afvalstoffen en ook breekt de lever vetten af tijdens het verteren van voeding. Ik ben een voorstander om onze lever met liefde te behandelen. Het is een zeer vergevingsgezinde orgaan dat zichzelf kan regenereren. Het is ook een belangrijk orgaan, want het is van vitaal belang voor ons hele lichaam.

De kruiden koffie vervanger: Paardenbloemen Wortel Thee

Ik gebruik meestal een biologische paardenbloemen thee. Je kunt dit tegenwoordig in alle gezonde bio winkels wel vinden. Of ik gebruik Dandy Blend. Dandy Blend is een mengsel van extracten van geroosterde granen en paardenbloem wortel. Het is van nature cafeïne vrij en smaakt echt zoals een vers kopje koffie (veel meer dan alleen de paardenbloemen thee).

 • Paardenbloemen wortel (thee) is een natuurlijk ontgiftende kruid met een milde vochtafdrijvende werking. Voor sommigen werkt het licht laxerend door de ontgiftende eigenschappen van de paardenbloem. Begin dus langzaam.
 • Als je de Dandy Blend gaat gebruiken, is het goed om te weten dat deze mengsel glutenvrij en tarwevrij is.

Deze latte is echt heerlijk! Ik geniet meestal van dit heerlijke drankje in de ochtend na het ontbijt. Yum!

Ben jij een koffiedrinker en wil je graag stoppen met je koffie gewoonte? Wat is jouw ultieme ochtend drankje?

Herbal coffee substitute

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Herbal coffee substitute

Kruiden koffie vervanger

 • Author: The Green Creator
 • Cook Time: 5 mins
 • Total Time: 5 mins
 • Yield: 1 glas 1x
 • Category: koffie, drankje, warm, vervanger, kruiden, Dandy Blend
 • Cuisine: vegan, gezond, suikervrij, glutenvrij, plantaardig

Description

De gezondste koffie die je ooit zult proeven, met paardenbloemen wortel thee wat ook nog eens ontzettend gezond is voor je lever en ontgiftend werkt.


Ingredients

Scale
 • * Met de Dandy Blend *
 • 1 kopje heet water
 • 2 theelepels Dandy Blend
 • Optioneel: kokosmelk of een andere noten melk die je lekker vindt
 • Optioneel: zoet, zoals een vleugje ahornsiroop (dis is lekker met de nootachtige smaak van de Dandy Blend)
 • * Met de paardenbloemen wortel thee *
 • 1 kopje heet water
 • 1 eetlepel paardenbloemen wortel thee
 • Optioneel: zoet
 • Optioneel: kokosmelk of een andere noten melk die je lekker vindt

Instructions

 1. Met Dandy Blend: Om “koffie” met de Dandy Blend te maken, roer je de Dandy Blend in een kopje heet water. Voeg melk en zoet toe als je wilt.
 2. Met de paardenbloemen wortel thee: roer de thee in het warme water en laat dit ongeveer 5 minuten trekken. Giet door een zeefje en voeg zoet en/of melk toe als je wilt.

photos by the green creator (c) (copyright)