Print
Cold Brew Hibiscus Tea

Cold Brew Hibiscus Thee (Agua de Jamaica)

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Total Time: 5 mins
  • Yield: 400 ml 1x
  • Category: drink, gezond, koud, thee
  • Cuisine: vegan, suikervrij, gezond, zuivelvrij

Description

Als je op zoek bent naar een heerlijk, gezond (cafeïne vrij) drankje, dan is dit het! Deze felgekleurde koud getrokken hibiscus thee is een krachtig drankje en erg hoog in antioxidanten.


Scale

Ingredients

  • Twee eetlepels pure gedroogde hibiscus of een biologisch hibiscus theezakje
  • 400 ml gefilterd water
  • Optioneel (en persoonlijk):
  • Een eetlepel dadelpasta (hibiscus thee is voor sommigen te bitter zonder een zoetstof)
  • Een scheutje citroen- of limoensap (ik gebruikte het sap van een halve limoen)
  • Een paar stukjes kruidnagel (haal deze stukjes eruit voordat je de thee serveert)
  • Een paar muntblaadjes ((haal dit eruit voordat je de thee serveert)
  • Een kaneelstokje (haal dit eruit voordat je de thee serveert)
  • Een klein stukje verse gember (haal dit eruit voordat je de thee serveert)

Instructions

  1. Giet 400 ml water in een fles of glas en voeg de andere ingrediënten toe. Voeg extra specerijen en kruiden toe als je dat lekker vindt. Bedek de fles en laat dit een nachtje in de koelkast trekken of ten minste een paar uur. Ik zou deze thee niet langer dan 24 uur laten trekken omdat het anders te bitter wordt. Als de thee klaar is heeft het een mooie diepe donker robijnrode kleur.
  2. Haal het theezakje (en eventueel kruidnagel, muntblaadjes, gember e.d.) uit de thee. Schud de fles en genieten maar!

Lees vorig bericht:
Carrot Cashew Paté
Wortel Cashew Paté

Het recept van deze wortel cashew paté dat ik vandaag met je deel is een perfect voorbeeld van hoe je...

Sluiten