Kaneel blokjes

Ik vind het heerlijk om (meer) kaneel te gebruiken. Vooral ontbijt- en snack recepten zijn een geweldige manier om stiekem meer kaneel toe te voegen. Kaneel is echt goed voor je. Ik zou wel aanraden om ”echte” kaneel te gebruiken, ook wel bekend als Ceylon kaneel. Ik wilde deze keer een heerlijke kaneel recept maken, met zo weinig mogelijk ingrediënten (zodat de kaneel smaak goed door kan komen).

Kaneel is antiseptisch, gaat verkoudheid tegen, is over het algemeen goed voor je immuunsysteem en voor je darmen. Kaneel is ook geweldig om te kalmeren, om migraine / hoofdpijn te verminderen en om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren wat kan helpen bij het afvallen (trek in suiker komt dan niet zo snel op).

Deze kaneel blokjes zijn super eenvoudig te maken. Zorg ervoor dat je de eerste stap van het recept niet overslaat. Dit maakt namelijk een verschil in hoe het recept zal worden. Dit zijn namelijk niet de bekende ”bliss/energy balletjes”, maar heerlijke kaneel blokjes met amandel bloem en een flinke scheut kaneel. Je hebt alleen maar tien minuten en een keukenmachine nodig.

Cinnamon cubes

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cinnamon cubes

Kaneel blokjes

  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 20 blokjes afhankelijk van de grootte 1x
  • Category: snack, lekkers, lekkernij, tussendoortje
  • Cuisine: vegan, plantaardig, gezond, suikervrij, zuivelvrij, melkvrij, glutenvrij

Description

Delicate kleine kaneel blokjes met slechts een paar ingrediënten. Een waar genot voor kaneel liefhebbers!


Ingredients

Scale
  • 3 Medjool dadels zonder pit
  • 1,5 kopjes (175 gram) amandelen (rauw, ongeroosterd en ongezouten)
  • 2 eetlepels kaneel

Instructions

  1. Meng de amandelen in de keukenmachine tot je amandelmeel hebt. Meng ze niet te lang, want dan zul je amandel boter maken. Als je amandelmeel hebt, zet dan ongeveer twee eetlepels van de amandelmeel aan de kant voor de buitenkant van de blokjes. Voeg nu de overige ingrediënten toe en blend tot alles goed gecombineerd is. Maak met je handen blokjes. Per blokjes gebruikte ik min of meer een halve eetlepel van het mengsel. Bedek de buitenkant van de blokjes met de amandelmeel en kaneel. Bewaar in de koelkast.

Recipe Card powered byTasty Recipes

photos by the green creator (c) (copyright)

Plaats een reactie

Recipe rating

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.