Inspiratie | Remy Draaijer

Remy is typisch zo een man waar je enorm veel van kunt leren. Een nuchtere man met veel wijsheid in zich. Dit moeten we op The Green Creator delen was mijn eerste gedachte! Remy Draaijer is 54 jaar jong en de man achter bellicon in Nederland. Remy heeft een achtergrond als natuurgeneeskundig therapeut en als sportleraar. Hij stopt nooit met leren en neemt niets zomaar aan voor wat het is. Iets waar we allemaal van kunnen leren, toch?

Wie is Remy Draaijer?

Ik ben nog aan het uitvogelen wie in ben, maar ik word veelal geïnspireerd door de natuur en ben nieuwsgierig naar de waarheid achter de ”dualiteit”. Ik ben mij gaan verdiepen in de werking van zowel het lichaam en de geest en (voor mij nog belangrijker) de vraag: wie ben ik eigenlijk? Ik zie het lichaam als een laboratorium. De geest die het lichaam kan beïnvloeden en vice versa. Wat je geloofd is zo…

Ik probeer niet vast te zitten in concepten en rituelen, hetgeen een grote uitdaging is. Morgen kan mijn zienswijze 180 graden anders zijn.

Op de kleuterschool wilde ik al sportleraar worden. Ik ben de sportacademie gaan volgen en in de jaren negentig heb ik een fitnesscentrum gehad. In diezelfde tijd ben ik een 4 jarige opleiding Ayurveda (meer dan 5000 jaar oude oosterse natuurlijke geneeswijze) gaan volgen en mij bekwaamd als Ayurvedisch beoefenaar waar ik na het fitnesscentrum gebruik van heb gemaakt in mijn praktijk natuurgeneeskunde. Mijn voorkeur gaat uit om te bewegen vanuit bewustzijn en ontspanning en om moeiteloos en op een leuke uitdagende manier je balans, coördinatie, uithoudingsvermogen en kracht op te bouwen. Ik heb geleerd naar mijn lichaam te luisteren. Vroeger ging ik altijd over mijn grenzen, met wilskracht kon ik (ook als ik mij minder goed voelde) sneller en zwaarder trainen dan de keer ervoor. Uiteindelijk was het een strijd tegen mijzelf die ik verloor.

Hoe ziet een gemiddelde dag eruit voor je?

Ik sta op tijd op, drink een paar glazen zuiver water, mediteer, bounce 10 minuten op de bellicon, doe een kort krachtprogramma, ga een stukje hardlopen op het strand, waarna ik mezelf in zee dompel of even ga zwemmen (ook in de winter, soort van koude/cryotherapie).

Als ik terug kom ga ik in de infrarood sauna, drink voldoende water en neem extra O2 op met behulp van een zuurstof masker. Vervolgens doe ik een borstelmassage voor mijn gehele lichaam en smeer mij daarna in met magnesium olie. Na de sauna spring ik nog 5 minuten op de bellicon en dan ga ik douchen en sluit af met een koude douche.

Als ik onder de douche vandaan kom neem ik weer water en een cocktail van diverse supplementen, voeding en superfoods. Hierna ga ik lekker ontspannen en fris aan het werk. Tussendoor drink ik weer water en groene thee. Over het algemeen werk ik staand op de bellicon achter een elektrisch sta bureau of zit ik op een zitbal. Ook doe ik gemiddeld 1 keer per uur een 3-5 minuten programma op de bellicon om meer zuurstof in mijn cellen te kunnen krijgen en zodat ik mij goed kan blijven focussen.

Mijn lunch en avondeten is bij voorkeur biologisch dynamisch en kan onder andere bestaan uit fruit, groenten, soepen, uien, knoflook, eiwitten, langzame koolhydraten, kimchee, kevir, miso, natto, vis, zeegroenten, eieren, noten, zaden, paddenstoelen, hennepzaden, proteïne shakes, superfoods en supplementen.

Een paar keer per week geef ik groepslessen op de bellicon en doe zelf kracht- en conditie training, deels op de bellicon. In de avonduren doe ik graag onderzoek naar verschillende leefwijzen en de ontwikkeling van ons bewustzijn. Ik slaap gemiddeld tussen de 6-8 uur.

Ben je altijd fit geweest?

Nee, ik ben niet altijd fit geweest. Ik had de ziekte van pfeiffer en een hernia. Dankzij deze symptomen weet ik wat het is om geen energie te hebben en weet ik wat pijn is. Uiteindelijk heeft mijn rug mij bewuster in het leven laten staan. Ik probeer te voelen waar mijn lichaam nu behoefte aan heeft.

Tegenwoordig geef ik mijn lichaam (spijsvertering) bijvoorbeeld regelmatig rust door af en toe te vasten en te detoxen. Dit schept de mogelijkheid afvalstoffen die in de darmen en in het algemeen in de cellen zijn opgeslagen te lozen, zodat wanneer ik weer ga eten de opname van voedingsstoffen via de darmen is verbeterd. Ook voel ik me dan mentaal veel helderder.

Hoe zou je je sportroutine beschrijven?

Ik heb eigenlijk geen sport routine. Ik vraag mij altijd af als ik iets doe waarom ik het doe en wat het doel ervan is. Kracht, conditie, balans, coördinatie, flexibiliteit en ontspanning zijn allemaal elementen die deel kunnen uitmaken van een training.

Ik train altijd op gevoel. Ik bepaal in het moment wat ik ga doen. “The best routine is no routine” en dat is ook een routine 😉

Inspiratie Remy DraaijerJe zoon vertelde me dat je leeft voor trampoline springen. Waar komt deze overtuiging en passie vandaan?

Springen op een bellicon maakt je blijmoedig en alles zit erin: ritme, evenwicht, kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en ontspanning. En dit alles zonder schokbelasting op je rug en gewrichten door de unieke elastieken vering.

Na een bellicon training ben ik volledig ontspannen en niet verzuurt. Ik merk dat er een soort wasmachine heeft aangestaan die zowel mijn lichaam als geest heeft schoongemaakt.

In vergelijking met andere sporten/bewegingsvormen transpireer ik ook intenser. Dat komt, omdat je op de bellicon al je spieren (grote spieren, kleine spieren, houdingsspieren) tegelijk traint. Deze moeten worden afgekoeld en dus wordt dus meer vocht vrijgemaakt om je lichaam te koelen. Belangrijk is het daarom om tijdens en na de les voldoende zuiver water te drinken. Een ”lesje” kan er als volgt uitzien.

Wat of wie is de inspiratie (geweest) voor je manier van bewegen?

Oosterse bewegingsvormen zoals Tai Chi, Qi Kung, Meditatie en Yoga hebben mij geïnspireerd. Ik ben zelf een beetje gaan spelen en experimenteren en hier bijvoorbeeld ook lessen op ontwikkeld.

Wat is je favoriete citaat?

Geloof niet alles op voorhand. Gebruik je boerenverstand (”gut feeling”) en test zelf. Blijf open staan voor alles. Niets is wat het lijkt…

Wat zijn je tips voor degene die gezonder willen eten?

 • Gebruik je nuchtere verstand.
 • Richt je op natuurlijke voeding.
 • Overeet niet.
 • Eet met aandacht.
 • Kauw goed.
 • Wees dankbaar voor het eten dat je ter beschikking krijgt.
 • Richt je meer op je metabolisme en wat goed is voor je constitutie in plaats van het volgen van hapklare diëten.
 • Verdiep je in de werking van je lichaam. Jij bent zelf verantwoordelijk wat je er in stopt.
 • Stel realistische doelen. Bouw het rustig op.
 • Zorg dat je darmen en organen schoon zijn, zodat je spijsverteringsstelsel de voeding beter kan opnemen, verteren en uitscheiden.
 • Ga ervan uit dat je alles mag eten, jij kiest.
 • Kies voor voeding dat je energie geeft in plaats van ontneemt.

Wat kunnen we binnenkort van bellicon verwachten?

Wij hebben internationaal de bellicon Academy opgericht, waar trainers, therapeuten en andere professionals aan kunnen deelnemen, maar de Academy is ook toegankelijk voor geïnteresseerden die nog niet die achtergrond hebben. De bellicon Basic opleiding geeft de basis om na het afronden professioneel les te kunnen geven.

Het bellicon Workplace concept heeft de interesse gewekt bij steeds meer bedrijven, ondernemers en samenwerkers. Onder andere KPN is er al mee begonnen. Regelmatige rustige beweegmomenten op de bellicon van enkele minuten verdeeld over de werkdag geven namelijk meer focus, ontspanning en meer energie en resulteert in minder ziekte verzuim en een beter werkklimaat met een hogere productiviteit.

Binnenkort wordt online het bellicon Home platvorm aangeboden. Hier kun je thuis op je eigen bellicon (of als je geen bellicon hebt op een mini trampoline) kiezen uit online trainingsprogramma’s op je eigen niveau. Maar ook hebben we kinderprogramma’s voor kinderen met bijvoorbeeld leerproblemen, ADHD, en zwaarlijvigheid. Dit wordt binnenkort ook door gemeenten ingezet.

Heb je nog leuke boeken (video) tips voor ons?

Jazeker! 🙂

Video’s

 1. Food Matters
 2. Michael Mosley’s ‘Eat, Fast and Live Longer’
 3. ”I’m not your guru” – Tony Robbins

Boeken

 1. ”De kracht van uw metabolisme” Frank Suarez
 2. Het vasten dieet” dr.Michael Mosley & Mimi Spencer
 3. ”Zitten is het nieuwe roken” Katja de Bruin
 4. ”Oerslank” Yvonne van Stigt
 5. ”Vrij van gedachten” Jan Geurtz

Ben je benieuwd wat mijn ervaring met bellicon is? Dat kun je hier lezen. Ook leg ik hier uitgebreid uit wat trampoline springen nu werkelijk is, waar het goed voor is en hoe ik me voelde na het springen op de bellicon.

 

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.