Print
Healthy Homemade Applesauce

Hoe maak je zelf gezonde appelmoes

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 40 mins
  • Total Time: 55 mins
  • Yield: ongeveer 1 pot 1x
  • Category: snack, saus, avondmaal, bijgerecht
  • Cuisine: vegan, gezond, plantaardig, vegetarisch, suikervrij

Description

Een heerlijke frisse suikervrije zelfgemaakte appelmoes.


Scale

Ingredients

  • ongeveer 57 appels (afhankelijk van de grootte) geschild, uitgeboord en in vieren gesneden
  • 1 reepje citroenschil (gebruik een dunschiller om de schil eraf te strippen, alleen de schil, niet het witte gedeelte)
  • 3 theelepels citroensap (min of meer naar smaak)
  • 1/4 kopje water
  • kaneel naar smaak
  • optioneel: een eetlepel ahornsiroop (als de appelmoes te zoet blijjkt te zijn, voeg dan meer citroensap toe)

Instructions

  1. Week de appels een paar uurtjes in appel azijn en water. Dit is een goede methode om chemicaliën te verwijderen. Zodra ze zijn geweekt, spoel je ze goed af anders zal de appelmoes een beetje een appelazijn smaakje hebben.
  2. Snijd de appels in stukken en verwijder de kern. Je kunt de appels ook schillen (weken in azijn is dan niet nodig), maar dit hoeft niet. In de appelmoes zul je niet merken dat de appels niet geschild waren, want we gaan het blenden.
  3. Doe alle appels in een grote pan op het fornuis met een beetje water (minder dan een half kopje), het citroensap, de citroenschil, en kaneel naar smaak. Ik voeg meestal ongeveer twee eetlepels kaneel toe voor elke pot appelmoes dat ik maak.
  4. Kook de appels op matig vuur tot ze volledig zacht zijn. De tijd om ze zacht te laten worden kan variëren. Het huis zal heerlijk ruiken, terwijl ze koken!
  5. Wanneer de appels zacht zijn en de schil los begint te laten, zet je het vuur uit en laat je de appels afkoelen. Verwijder de citroenschillen en gebruik een blender of staafmixer om de appels te pureren totdat je een gladde moes hebt. Optioneel kun je de ahornsiroop nu toevoegen, maar persoonlijk denk ik dat de appelmoes zelf al zoet genoeg is. Wanneer je vindt dat de appelmoes echter te zuur is, voeg je een theelepel ahornsiroop toe.
  6. Plaats de appelmoes in potten. Deze appelmoes kan ook worden ingevroren of een maand in de koelkast worden bewaard.

Read previous post:
gezonde vegan kruidnoten
Glutenvrije Kruidnoten

Dit recept voor glutenvrije kruidnoten bevat niet al te veel ingrediënten, maar kost daarentegen wel wat tijd om te maken....

Close