Print
vegan cheese

Hoe maak je vegan kaas

  • Author: The Green Creator
  • Category: Vegan kaas, snack, spread
  • Cuisine: vegan, plantaardig, vegetarisch

Description

Een makkelijk en eenvoudige veganistische cashew kaas. Heerlijk, perfect en snijdbaar!


Scale

Ingredients

  • 1 kop rauwe cashewnoten, geweekt in water voor een nachtje (of in ieder geval een uur)
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel rauwe appelazijn
  • 2 el voedingsgist (optioneel, maar wel erg veel beter voor de smaak)
  • snufje Keltisch zeezout
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • topping:
  • 1 eetlepel chia zaden / pompoenpitten / zonnebloempitten
  • 1 tl zwarte peper

Instructions

  1. – Spoel de geweekte cashewnoten af in koud water en mix tot een gladde massa in een keukenmachine of blender, voor ongeveer 10 minuten. Af en toe stop zul je even moeten stoppen om de zijkanten van de machine te schrapen met een lepel.
  2. – Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot het volledig glad is.
  3. – Rol de cashewnoten kaas in bakpapierpapier tot een lange rol. Zet deze rechtop en druk vervolgens plat tot je een ronde kaas vorm hebt.
  4. – Laat de kaas in de koelkast rusten voor ten minste één uur.
  5. – Meng de ingrediënten voor de topping en druk dit voorzichtig op de kaas
  6. Bewaar de kaas in de koelkast.

Lees vorig bericht:
Waar vind je calcium?

Zoveel mensen zijn bezorgd of ze wel genoeg calcium uit hun voeding halen wanneer ze besluiten om (meer) plantaardig te...

Sluiten