Your cart

+Artikelen Levensstijl

Hoe maak je je eigen Magnesium Spray

Niet zo lang geleden schreef ik hier hoe ik dagelijks magnesium spray of magnesium olie gebruik. Ook schreef ik waarom het zo’n essentieel onderdeel van onze algehele gezondheid is. Velen van ons hebben een tekort aan magnesium, een mineraal dat het lichaam gebruikt voor honderden reacties. Ieder cel in het lichaam heeft magnesium nodig en het is van vitaal belang voor tanden, botten, spieren, gewrichten, voor een optimale slaap en om stress te verminderen.

Een tekort aan magnesium is wijdverspreid door vele factoren, zoals onze levensstijl dat magnesium in het lichaam kan afbreken. Een gebrek aan slaap, teveel stress, teveel sporten, het gebruik van alcohol/cafeïne/suiker zijn enkele voorbeelden.

Als kind werd me altijd verteld dat ik de zee in moest, want dat was gezond. Ik begreep echter nooit waarom, nu wel. De zee is namelijk een goede bron van magnesium, maar als je niet elke dag in de zee kunt zwemmen, kan magnesium olie de makkelijkste, goedkoopste en meest effectieve manier zijn om aan je magnesium niveau te werken. Magnesium doet enorm veel, van het verminderen van stress tot het verbeteren van de slaap.

Ik spray magnesium dagelijks op mijn huid in de vorm van magnesium olie. Dit is een magnesium spray dat op de huid aanvoelt als een olie. Dus magnesium spray of magnesium olie, het komt allemaal op hetzelfde neer. Het is enorm eenvoudig om zelf magnesium olie te maken en het bespaart een hoop geld.

Nadat ik schreef over mijn eigen spray, explodeerde mijn mailbox zowat door de enorme hoeveelheid vragen naar het recept. Ik begrijp de enorme interesse erg goed, want de magnesium sprays in de winkel zijn echt duur en ik zou het zelf nooit (meer) kopen in de winkel. Het is ook gewoon niet nodig. Ik zal je vertellen hoe je heel eenvoudig zelf een goede magnesium spray kunt maken.

Als eerste, koop magnesium chloride. Dit is niet duur en je kunt er jaren mee vooruit! De prijs hiervan is velen malen goedkoper dan een klein flesje in de winkel. Zorg ervoor dat je magnesium chloride vlokken of poeder koopt. Een eenvoudige zoekopdracht op Amazon of een bezoek aan de lokale gezondheids-/bio winkel zal je van een heleboel verschillende opties voorzien. Als je twijfelt, stuur me een bericht dan zal ik je helpen bij het zoeken.

Met twee ingrediënten, kun je je eigen magnesium olie maken voor een fractie van de prijs van magnesium spray in de winkel/online. Een flesje van magnesium olie/spray kost in de winkel minstens 15 euro. Je eigen fles magnesium olie zal je niet meer dan 2 euro kosten..

How To Make Your Own Magnesium Spray Hoe maak je je eigen Magnesium Spray

Je hebt nodig:

  • ½ kopje Magnesium Chloride poeder of vlokken
  • ½ kopje gedistilleerd water
  • een kom of meet beker
  • een spray flesje

Kook het gedestilleerde water. Gooi de magnesium chloride vlokken (of poeder, zoals op de foto) in een kom of maatbeker en giet het warme water erover. Roer goed tot alles volledig is opgelost. Laat afkoelen en bewaar in een spray flesje. Je kunt de spray bij kamertemperatuur minstens zes maanden bewaren. Ik gebruik het dagelijks, ook vaak als deodorant.

Hoe gebruik je Magnesium Olie?

Heel simpel. Spray dagelijks de magnesium olie op je armen, benen, oksels en op je buik. Ik gebruik ongeveer 10 tot 20 verstuivingen per dag. Het zal de eerste keer tintelen op de huid, dit is normaal en zal vanzelf na een tijdje verdwijnen. Probeer als je net begint om het op te bouwen, dus begin niet meteen met 20 verstuivingen per dag. Ik schreef er meer hier over.

Je kunt de olie op de huid laten of na 20 tot 30 minuten afspoelen. Ik gebruik het meestal na een douche of voor het slapen gaan.

Enkele tips

  • Gebruik ongeveer 300 gram magnesium vlokken/poeder in badwater voor een ontspannen bad na een training, of om de conditie van je huid te verbeteren. Ook is een bad goed om je algehele magnesium niveau aan te vullen. 
  • Een voetenbad is ook zeer effectief. De opname onder de voeten is één van de meest onderschatte plaatsen in het lichaam. Een voetenbad met een oplossing van 130 gram magnesium vlokken op een halve emmer water is genoeg om jezelf van een grote impuls magnesium te voorzien.
  • Ik zou magnesium spray niet aanbevelen voor kinderen onder de leeftijd van zes jaar. Vaak vinden ze het niet een al te aangename ervaring en de olie is te geconcentreerd voor hun gewicht/lengte in verhouding tot hun aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium dat nodig is.
  • Als je de magnesium vlokken koopt in plaats van de poeder dan kan de verhouding van 1: 1 te sterk zijn. Er zal bij het gebruik van vlokken een hogere gehalte van magnesium aanwezig zijn in de olie. Misschien kan dit goed voor je zijn en vele voordelen voor je hebben. Misschien ben je een top sporter en heb je een extra dosis nodig, maar voor normaal gebruik zou ik de verhouding dan aanpassen. Mijn tip is om de magnesium olie te verdunnen met gedestilleerd water tot een verhouding van 1: 2 als je magnesium vlokken gebruikt, dus een derde magnesium vlokken op twee delen water.

Ik hoop dat dit artikel je zal helpen om je eigen magnesium spray te maken! Het is zo veel goedkoper en effectiever! Heb je vragen of gebruik je al een spray, laat het hieronder weten!

–>Klik hier om het artikel te lezen waarin ik uitleg hoe ik mijn eigen magnesium spray maak<–

 

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

Read previous post:
Inspiratie | Miro Kloosterman

De man met vele gezichten, Miro Kloosterman. Bij het Googlen van de 35- jarige ''slechterik'' uit Goede Tijden Slechte Tijden...

Close