Hoe maak je Hennepmelk

We weten inmiddels hoe we amandelmelk of bananen melk kunnen maken, maar soms kost dat veel te veel tijd. Vooral in de ochtend. Gelukkig bestaan er ”melk” variaties die we super snel zelf kunnen maken. Super snel, ik heb het over 2 minuten. Ja, slechts twee minuten. Dit is een  geweldige basis voor elke smoothie, bevat goede plantaardige eiwitten en heeft een goede balans tussen de omega-6 en omega-3 vetzuren.

Maar hoe maak je hennepmelk?

Deze melk is vrij van zuivel en suiker, maar bevat vitaminen, mineralen en vetzuren, zoals:

 • eiwitten
 • een goede balans tussen omega-6 en omega-3 vetzuren
 • is licht verteerbaar
 • bevatten magnesium, ijzer en zink

Voor elk glaasje water heb je een volle theelepel (of meer) hennepzaden nodig.

Blend voor ongeveer 1-2 minuten. There you go …. hennepmelk.

Tip:
Voeg een dadel, vanille druppels of  een snufje kaneel toe voor een zoetere smaak.

hemp2

bronnen:

 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2276149/
 • https://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/24527?manu=&fgcd=&ds=

photos by the green creator (c) (copyright)

2 gedachten over “Hoe maak je Hennepmelk”

 1. Super bedankt voor dit artikel.
  Ik ben heel pril zwanger en me aan het oriënteren op de juiste voeding. Als ik alle standaard zwangerschapsites lees, lees ik vooral dat ik veel eieren, melk en andere zuivel moet nuttigen. Dit wil ik niet, maar ik wil natuurlijk ook niet dat mijn kindje iets te kort komt.
  Deze melk en zijn voedingswaarde klinkt me als muziek in de oren 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.