Hoe maak je een vullende salade (met recept)

Er wordt me vaak gevraagd hoe maak je een vullende salade. Vaak maak je een heerlijke lichte groene salade en heb je een uur later al weer trek. Als dat het geval is, dan kunnen de tips in dit artikel nuttig zijn.

Een salade is namelijk niet een berg groen in een kom met wat olijfolie. Er is meer voor nodig om een ​​salade gezond en vullend te maken.

In principe zijn er een aantal stappen die je zou kunnen volgen om ervoor te zorgen dat je salade zowel gezond en vullend is.

  1. Kies je sla. Dit kan van alles zijn. Spinazie, rucola of ijsbergsla
  2. Vervolgens kies je een eiwit. Voor niet-veganisten, zou dit (gegrilde) kip of gekookte eieren zijn. Voor veganisten kunnen dit bonen, linzen of quinoa zijn. Dit zijn uiteraard slechts enkele voorbeelden.
  3. Kies vervolgens een groente zoals komkommer, tomaat (eigenlijk beiden een fruit), paprika, broccoli, alfalfa, wortelen, ui of maïs.
  4. Tijd voor een bonus! Je kunt wat noten, zaden of olijven toevoegen. Zelfs fruit als je spijsvertering de combinatie aankan.
  5. En natuurlijk maak je de salade af met een dressing (bij voorkeur met een gezonde vet). Olijfolie, citroensap, (appel)azijn of tahin zijn altijd goede basic dressings.

How to make a filling salad (with recipe)

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
How to make a filling salad (with recipe)

Knapperige maïs salade

  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: salade, lunch, snack
  • Cuisine: vegan, plantaardig,

Ingredients

Scale
  • 200 gram biologische maïs of 100 gram quinoa, boekweit of linzen.
  • 1 rode paprika
  • peterselie, hoeveel je wilt
  • ½ avocado
  • ½ ui
  • 2 theelepels kappertjes
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 3 theelepels zonebloempitten
  • een theelepel extra virgin olijf olie
  • een theelepel appel azijn
  • een snufje Keltisch zeezout

Instructions

  1. Meng alles in een kom en de salade is klaar. Deze maïs salade is knapperig, fris en erg makkelijk om mee te nemen.

Recipe Card powered byTasty Recipes

photos by the green creator (c) (copyright)

1 gedachte over “Hoe maak je een vullende salade (met recept)”

  1. Pingback: .U2kjmsanDfM

Plaats een reactie

Recipe rating

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.