Hoe maak je een vegan ijsje zonder een machine

De zomer komt eraan! Ja, nu echt. Ik voel het al terwijl ik dit schrijf. De lucht is warmer. Gisteravond was ook al een heerlijke zomerse zwoele avond toen ik besloot buiten nog wat kersen te eten. Je ruikt en voelt het aan alles. Er is niets mooiers dan eten zoals het weer en de seizoen ons voorschrijven, zoals lichte salades en heerlijk vers fruit in de zomer. En natuurlijk de soft serve ijsjes oftewel vegan ijsjes. Heerlijke ijsjes zonder geraffineerde suikers, melk en alle kleurstoffen die je normaal terug vindt in de meeste ijsjes uit de winkel. De smaak is er echt niet minder om. Maar hoe maak je een vegan ijsje zonder een machine?

Niet iedereen heeft echter het budget en/of de ruimte voor een blender of keukenmachine. Geen nood! Dit idee is dan perfect voor je! Je hebt alleen een vork en een kom nodig.

Dit ijsje kun je goed invriezen en dus lekker voor later bewaren.

Natuurlijk kun je eindeloos variëren en bijvoorbeeld gedroogde vijgen gebruiken of wat vanille poeder. Mango is ook heerlijk om te gebruiken. Het lekkerst is om altijd iets van een vet (noten) toe te voegen en het liefst ook een banaan zodat je ijsje niet al te dun en waterig zal worden.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
icecream without a machine

Hoe maak je een vegan ijsje zonder een machine

  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 5 mins
  • Yield: 1-2 1x
  • Category: ijs, snack, zoet
  • Cuisine: vegan, gezond, plantaardig

Ingredients

Scale
  • 3 à 4 super rijpe bananen
  • 4 Medjool dadels
  • 1 flinke eetlepel amandelboter

Instructions

  1. Snijd je bananen en dadels in stukjes en prak ze met een vork in een kom totdat ze lekker zacht zijn en gemengd. Je kunt zelf bepalen hoe groot de stukjes dadels zijn in je ijsje. Voeg als laatste de amandelboter toe. Het is overigens ook heerlijk om stukjes amandel toe te voegen voor een lekkere ‘’crunchy bite’’. Vervolgens gaat dit minimaal 4 uur de vriezer in en je hebt een heerlijk ijsje!

Recipe Card powered byTasty Recipes

photos and text by the green creator (c) (copyright)

Plaats een reactie

Recipe rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.