Healthy Hotspots in Keulen, Duitsland

Het is geen grote verrassing dat Duitsland ”the place to be” is voor vegan foodies. Ik heb al verschillende malen gehoord dat Keulen niet alleen een mooie, maar ook trendy plek is om te bezoeken. Een beetje zoals Berlijn, maar dan kleiner en gezelliger. Je kunt je wel voorstellen, ik had geen idee wat ik kon verwachten. Op een mooie zonnige herfst ochtend besloten we spontaan een tripje naar Keulen te plannen en we sprongen in de auto. Ik was er maar een paar dagen, maar ik ga zeker een keertje terug naar Keulen voor meer. Voor nu heb ik enkele healthy hotspots die ik met je kan delen!

Dom van Keulen

De eerste ”hotspot” is niet een food hotspot, maar natuurlijk de Dom van Keulen. Ik dacht dat de Dom (de Dom staat op de Werelderfgoedlijst) bijna onmogelijk zou zijn om te bezoeken (laat staan foto’s te kunnen maken), maar het was niet zo druk als ik had verwacht. De eerste avond heb ik waarschijnlijk een uur foto’s gemaakt in de Dom. Elk klein detailtje is zo indrukwekkend. De Dom van Keulen domineert overdag echt de skyline van de stad en is absoluut één van de beroemdste bezienswaardigheden van Duitsland. Wist je dat het meer dan 600 jaar duurde om de Dom te voltooien?

Hoewel ik heb genoten van wandelingen door het centrum van Keulen, vond ik het ”Brüsseler Platz” gebied wat inspirerender. De kleine straatjes, winkeltjes en pittoreske cafés en restaurants maken dit gebied absoluut een bezoekje waard. Keulen heeft ook een aantal fantastische parken en vooral tijdens de herfst is een wandeling door een park in Keulen echt magisch.

Hotspots in Cologne, GermanyHealthy Food Hotspots

Wndrfuel

Smoothie- en sap bar Wndrfuel vind je in de ”Zülpicher Straße” in een dynamisch gebied in Keulen (in de buurt van een prachtige park overigens). Wndrfuel is een café met koudgeperste sappen, smoothies, superfoods en een paar opties voor een snelle hap. Het is typisch een plekje om af te spreken met vrienden of lekker met een goed boek onderuit te zitten. De ingang is fantastisch! Ik bestelde een sapje voor onderweg, maar als ik meer tijd zou hebben gehad zou ik hier absoluut met mijn laptop een paar uurtjes werken.

Zülpicherstr. 30
50674 Cologne
Hotspots in Cologne, Germany

Die Suppenbar

Die Suppenbar vond ik onderweg naar mijn ontbijt adresje op de eerste dag. Het is absoluut geen ”hipster plekje”. Er wordt niet veel aandacht besteed aan de styling van het restaurant, maar hey … ze serveren soep! En ik ben dol op soep! Bij binnenkomst serveren en koken er vier dames je soepje dat je in een grote kom geserveerd krijgt. Als je (zoals ik) twijfelt over welke soep je wilt bestellen, krijg je vriendelijk de vraag of je ze allemaal wilt proeven. Yes!  Het voelt als een bezoekje aan je moeder voor een snelle kom soep/comfort. Ze serveren voornamelijk soepen (zoals de naam je al kan verklappen) en 3 van de 4 soepen die dag waren veganistisch. De veganistische opties waren een Afrikaanse kokos linzensoep, een Indiase soep en een groentesoep. De sfeer is niet geweldig (denk: TL-verlichting), maar het is een leuk plekje om even snel op te warmen. PS. ze sluiten om ongeveer 15:30 uur.

Wat ik het leukste aan Duitsland vind is dat ze zo gek zijn op soepen en ze hebben altijd wel een veganistische optie. En als je van soepen houdt, ben je mijn vriend.

Komödienstraße 99
50667 Cologne

Hotspots in Cologne, Germany

The Great Berry

Mijn ontbijtje op de eerste dag was bij The Great Berry, dat ik alleen maar kan omschrijven als een hipster hotspot. Ik heb altijd gemengde gevoelens als het om dit soort hotspots gaat. Omdat een model of blogger met een smoothie op Instagram in een juice bar poseert betekent dat nog niet dat de kwaliteit van de smoothies goed zijn, toch? Echter, toen mijn bestelling (eindelijk!) arriveerde was ik toch wel direct fan van The Great Berry. Het is vrij druk en het personeel kan alle bestellingen maar nauwelijks bijbenen, maar het is het wachten waard. Ik had een heerlijke açai kom besteld en merkte al snel dat ze geen toegevoegde extra suikers toevoegen (sommige juice/health bars doen dat). Ook mijn veganistische bananen brood en gouden melk was perfect! Vooral hun gouden melk (met amandelmelk) is echt een aanrader! Je kunt echt proeven dat ze niet ”vals spelen” door het vol te gooien met suikers. Ik vond het geweldig! Ondanks dat niet alles op het menu veganistisch of glutenvrij is, zijn er wel tal van andere veganistische opties.

Hotspots in Cologne, GermanyHotspots in Cologne, GermanyHotspots in Cologne, Germany

Bunte Burger

Ik ben geen grote fan van burgers, tenzij het de glutenvrije veganistische burger van Krowarzywa in Warschau is. Dat is eerlijk waar de beste burger ooit. Ik heb de hamburgers van Bunte Burger niet geprobeerd omdat ik al had gegeten die dag, maar ik bestelde wel de vegan desserts. Alles bij Bunte Burger is biologisch en veganistisch. Het is een mooie en vriendelijke plek voor een lunch of diner en de eindeloze mogelijkheden van burgers op het menu zorgen er waarschijnlijk voor dat het even duurt voordat je beslist voor welke burger je uiteindelijk gaat. Ik bestelde de veganistische coconut panna cotta met wilde bessen en een geweldige brownie met walnoten en zelfgemaakte “melk” chocoladesaus. Hemels!

Hotspots in Cologne, GermanyIk ga zeker een keertje terug naar Keulen. Dit zijn de hotspots die ik de volgende keer graag wil bezoeken:

  • ”Spatz – Health Food Deli & cafe”: de soepen, sappen, smoothies, wafels, snacks ….alles ziet er geweldig uit.
  • ”MeiWok” : ze schijnen hier echt lekkere Aziatische gerechten te serveren. Ook zag ik op het menu dat ze heerlijke smoothies hebben en je kunt in plaats van rijst om bloemkool rijst vragen en in plaats van gewone noedels kun je voor zoodles gaan.
  • ”Kaltpresse” : dit lijkt me een heerlijke cold pressed juice bar.

Ken jij Keulen beter dan ik of heb ik een hotspot gemist? Laat het me dan weten in de reacties hieronder.  Ik kan niet wachten om weer terug te gaan!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.