Havermout Met Frambozen

Dit recept voor havermout met frambozen is een eenvoudig en heerlijk papje dat smaakt zoals een toetje. De combinatie van de knapperige amandelen, cacao nibs, en de zoetzure frambozen is echt heerlijk.

De laatste jaren (!) ben ik nogal verslaafd aan dit havermout met frambozen recept. Dit is een recept dat ik geleidelijk aan creëerde door het ene ingrediënt na het andere toe te voegen, tot ik een perfect zoet krokante havermoutpap had met een vleugje zuurheid van de frambozen.

Maar als een havermoutpap niet jouw ding is, dan is dit recept voor frambozen havermout koekjes wellicht iets voor jou.

Dit artikel bevat affiliate links.

Hoe maak je havermout?

Er zijn zoveel meningen over hoe je havermout pap het beste kunt maken. Ben je team ”zachte/vloeibare” havermout pap? Of team dikke havermout pap? Of misschien houd je van havermout dat een nachtje geweekt is? Koude of warme pap? Met water of een plantaardige melk gemaakt? Aangezien dit mijn persoonlijk ultieme favoriete recept is, zal ik je laten zien hoe ik deze havermout met frambozen maak. Eentje die ik elke dag maak.

Ik kan geen dikke havermoutpap eten. Het is gewoon niet zo lekker en het voelt zwaar op de maag. Dus ik ben zeker team ”zachte” havermout pap.

Mijn ideale pap moet een beetje warm zijn, maar zeker niet te warm. Eigenlijk heeft enigszins koude pap mijn voorkeur.

Voor mijn pap gebruik ik half water en half plantaardige melk. Alleen water smaakt te simpel en alleen melk is te overheersend qua smaak.

De kracht van frambozen

Het boek  ”Healing with Whole Foods” is een boek dat ik van tijd tot tijd weer eens opensla en ik leer altijd weer iets nieuws over bepaalde voedingsmiddelen. Ik was benieuwd wat de traditionele Chinese geneeskunde te zeggen heeft over dit havermout met frambozen recept.

In de westerse geneeskunde staan frambozen algemeen bekend als een antioxidant en ontstekingsremmend fruit, maar in de traditionele Chinese geneeskunde hebben frambozen zoete en warme eigenschappen. Dit betekent dat ze worden geassocieerd met de lever- en niermeridianen en de nieren “tonificeren” en stabiliseren om vitale energie te behouden. Frambozen worden daarom gebruikt om gevallen van lever- en nierdeficiëntie te behandelen. Interessant.

Ik hoop dat je dit havermout met frambozen recept gaat maken. Laat me weten wat je ervan vindt op Instagram of Facebook. Als je een foto maakt op Instagram, vergeet dan niet om #thegreencreator te taggen. Ik deel tegenwoordig namelijk al jullie creaties onder de highlights recipes you love.

4 1U3A3287 18

raspberry oat porridge in bowl on marble with a napkin and two smaller bowls with almonds and chia seeds

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
raspberry oats in bowl with wooden spoon

Havermout met Frambozen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 1 1x
  • Category: ontbijt, pap
  • Method: fornuis
  • Cuisine: amerikaans

Description

Dit recept voor havermout met frambozen is een eenvoudig en heerlijk papje dat smaakt zoals een toetje.


Ingredients

Scale
  • 50 gr havermout
  • 125 ml water
  • 2 kopjes (~200 gram) bevroren frambozen
  • 1 eetlepel rauwe cacao nibs of cacao poeder
  • 1 eetlepel amandelschaafsel of gehakte walnoten
  • 1 theelepel chia zaden
  • 1 theelepel gemalen lijnzaad
  • ¼ kopje (60 ml) plantaardige melk, zoals amandelmelk of sojamelk

Instructions

Plaats de havermout in een pannetje en voeg water toe.

Als het water kookt, verlaag dan het vuur en laat sudderen totdat bijna al het water is geabsorbeerd.

Voeg de bevroren frambozen toe en roer. Als ze een beetje zachter worden voeg je de cacao nibs en amandelen toe. Roer.

Laat de frambozen niet koken, want dit recept is lekker met hele frambozen in plaats van doorgekookte frambozen.

Voeg een scheut plantaardige melk toe en laat dit opwarmen (niet koken). Serveer.


Notes

Je kunt ook de ”overnight” versie maken. Doe alle ingrediënten in een glazen potje en serveer de volgende dag.