Description
Deze gezonde chocolade is erg lekker en erg makkelijk om te maken. Het smelt letterlijk in je mond! Het bevat ook belangrijke voedingsstoffen en anti-oxidanten. Een heerlijke veganistische en plantaardige chocolade gemaakt met hazelnoten, pompoenpitten, rauwe cacao, en kokosolie.
Ingredients
Scale
- 1/2 kop rauwe cacao poeder (ongeveer 5 eetlepels)
- 1/2 kop kokosolie (kamertemperatuur, niet gesmolten) (ongeveer 5 eetlepels)
- 1/3 kop geroosterde of geweekte hazelnoten (ongeveer 3 eetlepels)
- 1/3 kop ahornsiroop; of 4 Medjool dadels
- 1 theelepel vanille-extract poeder
- 1–2 theelepel(s) pompoenpitten
- snufje Keltische zeezout
- hele stukjes hazelnoot voor in de chocolade (optioneel)
Instructions
- Combineer alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot het mengsel glad is, tenzij je het lekker vindt om een aantal stukjes noten in je chocolade te hebben. Giet het mengsel vervolgens in een vorm die je wenst. Je hoeft niet perse een ijsblokjes houder te gebruiken of een bepaalde vorm, je kunt het ook in een glazen ovenschaal/bord bekleed met bakpapier gieten en gelijkmatig verdelen. Bewaar in de vriezer totdat het hard is en bewaar de chocolade vervolgens in een luchtdichte container in de koelkast. Als je het in de vriezer wilt bewaren, is het lekkerder om de blokjes even op kamertemperatuur te laten komen voordat je ze opeet.
- Je kan dit ook in een blender, een eenvoudige blender (niet te groot) is erg handig.