Maak alleen niet de fout die ik maakte, maak niet te weinig….
Ik kwam op het idee om de gezonde versie van rauwe chocolade te maken, maar dan met een extra kick voor de gezondheid. Ik wilde de heerlijke chocolade smaak, de chocolade ervaring van een smelt sensatie in de mond, maar met een verborgen extra voordeel voor de gezondheid.
Kokosolie was dus zeker een ingrediënt in dit recept om de smeltende sensatie te creëren. Dit alles samen maakt de beste plantaardige chocolade ooit. Romig en rijk en het smelt in je mond, net als chocolade op basis van zuivel.
Wist je dat darmparasieten niet zo gek zijn op pompoenpitten?
De gezonde kick zijn de pompoenpitten. Deze pitten bevatten diverse voordelen voor de gezondheid, variërend van magnesium en calcium tot ijzer, eiwitten en zink. Pompoenpitten bevatten ook vitamine A en goede vetten.
Chocolade verslaafden let je op? Laten we beginnen 🙂
Als je dit recept gaat proberen, zou ik dat heel graag willen weten! Laat een reactie achter hieronder, beoordeel het recept of tag je foto #thegreencreator op Instagram.
Print
Healthy chocolate
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 30 mins
- Total Time: 35 mins
- Yield: 16 cubes 1x
- Category: Healthy chocolate / dessert
- Cuisine: plantbased, sweet, dessert, vegan, vegetarian
Description
Deze gezonde chocolade is erg lekker en erg makkelijk om te maken. Het smelt letterlijk in je mond! Het bevat ook belangrijke voedingsstoffen en anti-oxidanten. Een heerlijke veganistische en plantaardige chocolade gemaakt met hazelnoten, pompoenpitten, rauwe cacao, en kokosolie.
Ingredients
- 1/2 kop rauwe cacao poeder (ongeveer 5 eetlepels)
- 1/2 kop kokosolie (kamertemperatuur, niet gesmolten) (ongeveer 5 eetlepels)
- 1/3 kop geroosterde of geweekte hazelnoten (ongeveer 3 eetlepels)
- 1/3 kop ahornsiroop; of 4 Medjool dadels
- 1 theelepel vanille-extract poeder
- 1–2 theelepel(s) pompoenpitten
- snufje Keltische zeezout
- hele stukjes hazelnoot voor in de chocolade (optioneel)
Instructions
- Combineer alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot het mengsel glad is, tenzij je het lekker vindt om een aantal stukjes noten in je chocolade te hebben. Giet het mengsel vervolgens in een vorm die je wenst. Je hoeft niet perse een ijsblokjes houder te gebruiken of een bepaalde vorm, je kunt het ook in een glazen ovenschaal/bord bekleed met bakpapier gieten en gelijkmatig verdelen. Bewaar in de vriezer totdat het hard is en bewaar de chocolade vervolgens in een luchtdichte container in de koelkast. Als je het in de vriezer wilt bewaren, is het lekkerder om de blokjes even op kamertemperatuur te laten komen voordat je ze opeet.
- Je kan dit ook in een blender, een eenvoudige blender (niet te groot) is erg handig.
photos and text by the green creator (c) (copyright)
Ahaa, its pleasant discussion about this piece of writing here at this web site, I have read all that, so at this time me also commenting at this place.|