Print
gezonde vegan kruidnoten

Glutenvrije Kruidnoten

  • Author: The Green Creator
  • Yield: circa 100 kruidnoten 1x
  • Category: snack, zoet, pepernoten, kruidnoten
  • Cuisine: gezond, vegan, plantaardig, paleo

Description

Heerlijke glutenvrije knapperige vegan kruidnoten gemaakt met amandelmeel.


Scale

Ingredients

  • 200 gram amandelmeel
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 75 gram kokosbloesemsuiker of1 eetlepel appelsaus/appelmoes zonder toegevoegde suikers
  • 1 volle eetlepel speculaaskruiden
  • snufje Keltisch zeezout
  • 50 gram kokosolie
  • 3 eetlepels plantaardige melk (ik heb amandelmelk gebruikt)
  • optioneel: extra theelepeltje kaneel

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Meng de amandelmeel, baking soda, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden en zout in een kom door elkaar. Meng de helft van de kokosolie erdoor en voeg de melk beetje bij beetje toe. Blijf mengen en kneden totdat je een soepel deeg hebt. Als de deeg niet soepel genoeg is voeg je wat extra kokosolie toe en als het te nat is wat extra meel.
  3. Bekleed een ovenschaal of bakblik met bakpapier. Draai kleine balletjes van het deeg en leg die op het bakpapier, of: doe wat ik deed en spreid de deeg uit over de bakplaat en met een super kleinglaasje draai je rondjes uit het deeg. Ze hebben dan allemaal dezelfde grootte en de onderkant is dan plat.
  4. Bak de kruidnoten in ongeveer 20 minuten gaar en laat ze daarna afkoelen.

Lees vorig bericht:
Cashew Chai Milk
Cashew Chai Melk

Kaneel is een echte superfood en geweldig als je je bloedsuikerspiegel stabiel wilt houden gedurende de dag. Kaneel verlicht ook...

Sluiten