Dit recept voor glutenvrije kruidnoten bevat niet al te veel ingrediënten, maar kost daarentegen wel wat tijd om te maken. Misschien een leuk klusje om met de kinderen te doen? Ik was in mijn eentje namelijk best lang bezig.
Ook is het niet makkelijk om ze super knapperig te krijgen als je voor de versie gaat met (zelf gemaakte) appelsaus, maar de kruidnoten smaken desalniettemin heerlijk!
Om kruidnoten in dezelfde grootte te maken is het handig om een super klein glaasje te gebruiken zodat ze perfect rond zijn. Dit is best veel werk en uiteindelijk gaat het om de smaak.
Mocht je je afvragen wat speculaaskruiden zijn. Ten eerste is het heerlijk en speculaaskruiden zijn echt onmisbaar tijdens de wintermaanden voor mij. Ik besprenkel alles met speculaaskruiden, vooral een lekker kopje warme amandelmelk is heerlijk met deze kruiden mix. Je kunt het kant en klaar kopen of zelf maken. Het bestaat uit kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper.
Ik hoop dat jij dit recept gaat proberen tijdens de gezellige koude wintermaanden! Laat het me weten als je dit recept probeert! Laat een reactie achter, beoordeel het, en vergeet niet een foto te taggen op Instagram #thegreencreator + @thegreencreator of Facebook zodat ik je creatie in actie kan zien.
Glutenvrije Kruidnoten
- Yield: circa 100 kruidnoten 1x
- Category: zoet
- Cuisine: vegan, plantaardig, glutenvrij
Description
Heerlijke glutenvrije knapperige vegan kruidnoten gemaakt met amandelmeel.
Ingredients
- 200 gram amandelmeel
- 1/2 theelepel baking soda
- 75 gram kokosbloesemsuiker of1 eetlepel appelsaus/appelmoes zonder toegevoegde suikers
- 1 volle eetlepel speculaaskruiden
- snufje Keltisch zeezout
- 50 gram kokosolie
- 3 eetlepels plantaardige melk (ik heb amandelmelk gebruikt)
- optioneel: extra theelepeltje kaneel
Instructions
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Meng de amandelmeel, baking soda, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden en zout in een kom door elkaar. Meng de helft van de kokosolie erdoor en voeg de melk beetje bij beetje toe. Blijf mengen en kneden totdat je een soepel deeg hebt. Als de deeg niet soepel genoeg is voeg je wat extra kokosolie toe en als het te nat is wat extra meel.
- Bekleed een ovenschaal of bakblik met bakpapier. Draai kleine balletjes van het deeg en leg die op het bakpapier, of: doe wat ik deed en spreid de deeg uit over de bakplaat en met een super kleinglaasje draai je rondjes uit het deeg. Ze hebben dan allemaal dezelfde grootte en de onderkant is dan plat.
- Bak de kruidnoten in ongeveer 20 minuten gaar en laat ze daarna afkoelen.
Keywords: snack, zoet, pepernoten, kruidnoten
photos by the green creator (c) (copyright)
Ga deze zeker maken met mijn 2 dametjes! Appelsaus is voor mij nieuw. Hoe maak je dit of waar koop je dit? Of is het simpelweg een appel persen?
Leuk te lezen! 🙂 Ik post er snel een artikel over (hoe je zelf appelsaus kunt maken). Je kunt ook appelstroop gebruiken overigens. Ook kun je appelsaus of appelmoes in de winkel kopen. Groetjes!
Oeh, ik ga deze volgend weekend eens proberen… Staat het recept voor de appelsaus al online?
★★★★★
Hi Yvje,
Wat leuk! Ja, deze staat online:
https://thegreencreator.nl/hoe-maak-je-zelf-gezonde-appelmoes/
Groetjes!
Hoi! Wat ik mij afvraag, moet de kokosolie gesmolten zijn of zo hard er bij? 🙂
Hi Jet, het is makkelijker als de olie iets gesmolten is.