Gemengde salade met krokante kerrie kikkererwten en romige avocado dressing

Januari is voor mij altijd een maand waarin ik me langzaam voorbereid op de warmere maanden. In Nederland (en omgeving) is het altijd even wachten hoe (en of) de voorjaar en zomer lekker door zal breken, maar ik denk dat positief denken en uitkijken naar seizoensgebonden voeding gewoon iets is wat ik graag doe. Nu we de koudere maanden langzaam achter ons beginnen te laten, heeft mijn lichaam bijna automatisch meer trek in wat ”koudere” voeding zoals smoothies en sappen en minder warme gerechten zoals havermoutpap.  Ik heb ook veel meer trek in meer rauwe salades. Deze gemengde salade met krokante kerrie kikkererwten en romige avocado dressing is de perfecte manier om langzaam over te stappen naar wat lichtere maaltijden.

De krokante kerrie kikkererwten zorgen ervoor dat deze salade niet als een bak rauwe voeding proeft.Ik merk dat veel mensen een rauwe salade nogal te koud en smaakloos vinden namelijk. De kikkererwten geven net dat beetje ”comfort food” in deze salade. De krokante gepofte quinoa en romige avocado dressing helpt hier ook enorm bij. Voel je overigens vrij om de gepofte quinoa samen met de kikkererwten aan te bakken, het zal deze salade alleen maar nog meer smaak geven.

Nog even een dingetje. Als je deze foto’s ziet denk je vast dat ik een professioneel groenten snijder  ben (bestaat dat?), maar niets is minder waar. Ik heb stiekem gebruik gemaakt van de Nicer Dicer. Super snel en het ziet er ook nog eens mooi (wellicht iets neurotisch) uit. 

Ik zou graag willen weten of jij ook al meer trek begint te krijgen in wat meer rauwe salades en natuurlijk of jij ook dit recept gaat proberen! Als dat zo is, vergeet dan niet om me te taggen #thegreencreator op Instagram.

If you try this recipe, let me know what you think. Tell me in the comments, rate it, and don’t forget to snap a picture and tag it #thegreencreator on Instagram. I’d love to see your quick curry meal in action.

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mixed raw salad with crispy curried chickpeas and creamy avocado dressing

Gemengde salade met krokante kerrie kikkererwten en romige avocado dressing

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: salade, rauwe salade, hoofdgerecht, bijgerecht, voorgerecht, snack,
  • Cuisine: veganist, gezond, rauw veganistisch, glutenvrij, suikervrij, vegetarisch

Description

Deze gemengde salade met krokante kerrie kikkererwten en romige avocado dressing is de perfecte combinatie van een rauwe salade met het comfort van knapperige kerrie kikkererwten en een romige dressing.


Ingredients

Scale
  • GEMENGDE RAUWE SALADE:
  • 4 eetlepels gepofte quinoa (optioneel)
  • 1/2 tot 1/4 komkommer
  • een handvol radijsjes
  • 2 middelgrote wortelen
  • 23 stengels bleekselderij
  • een rode zoete paprika
  • verse kruiden naar keuze, ik gebruikte peterselie
  • lente-ui naar smaak (optioneel)
  • KROKANTE KERRIE KIKKERERWTEN:
  • ongeveer 250 gram kikkererwten, spoel goed af als je de kikkererwten uit een glazen pot gebruikt
  • een kleine theelepel kokosolie
  • een eetlepel kerriepoeder
  • half tot 1 eetlepel kardemom
  • een vleugje gedroogde gember
  • een theelepel kurkuma
  • een vleugje gedroogde knoflook (verse teentjes zijn ook een optie)
  • een halve eetlepel gedroogde oregano
  • een halve eetlepel komijn
  • zout en peper naar smaak
  • ROMIGE AVOCADO DRESSING:
  • 1 rijpe avocado, in blokjes
  • 1 kopje sinaasappelsap (of appelsap)
  • 2 theelepels tamarinde pasta (of 5 dadels geweekt en geblend met het sap van een limoen)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • snufje cayennepeper en/of gemberpoeder
  • Keltisch zout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. KROKANTE KERRIE KIKKERERWTEN:
  2. Voeg kokosolie in een pan toe en roerbak de kikkererwten op matig vuur gedurende ongeveer 10 minuten. Voeg langzaam de kruiden toe. Het helpt als de kikkererwten niet al te nat zijn, dus laat ze goed uitlekken. Blijf roeren totdat ze allemaal lekker knapperig zijn. Je kunt ze ook in de oven roosteren. Breng op smaak terwijl de kikkererwten nog warm zijn.
  3. ROMIGE AVOCADO DRESSING:
  4. Plaats de ingrediënten in een blender en mix tot je een gladde massa hebt. Voeg water toe als je de dressing liever wat dunner wilt.
  5. GEMENGDE RAUWE SALADE:
  6. Snijd alle groenten in kleine stukjes en combineer ze allemaal in een kom met de krokante kerrie kikkererwten, gepofte quinoa en serveer met de romige avocado dressing en verse kruiden.

 

2 gedachten over “Gemengde salade met krokante kerrie kikkererwten en romige avocado dressing”

  1. Hi Bianca, weer een heerlijk recept!! Kan je de tamarinde pasta ook vervangen door tahine?? Ik ga deze zeker snel maken!! Liefs, Annette
    ps. lente-ui naar smaal (optioneel): even aanpassen naar smaak 😉

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Recipe rating

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.