Frisse Citroen Basilicum Smoothie

Soms wordt me gevraagd hoe ik gezond plantaardig eet als ik op reis ben. Er zijn twee dingen die ik altijd doe. Ik breng mijn eigen eten/snacks mee (vooral als ik op reis ga met het vliegtuig) en ik kijk online op HappyCow of er iets in de buurt is waar ik kan eten. Maar soms, moet het leven niet gaan over alles plannen. Niet zo lang geleden was ik in Brussel en op mijn weg naar een HappyCow aanbeveling (Moonfood) stuitte ik op een schattig klein lunch café genaamd Peck 47 waar ik van een geweldige smoothie genoot. Het was deze frisse citroen basilicum smoothie en het is echt zo fris en zoet (vraag wel naar de plantaardige melk voor je smoothie anders wordt het met koemelk gemaakt). Ik kan niet wachten op de wat warmere dagen, want deze smoothie is extra lekker als je het super koud serveert. Ik moest dit recept thuis maken en met je delen.

Deze smoothie bevat geen zoetstoffen, maar toch is de smaak heerlijk zoet en fris.

Is het niet verbazingwekkend dat je bijna overal tegenwoordig plantaardige opties kunt vinden? Ik heb nooit echt problemen gehad tijdens het reizen en eigenlijk kom ik heel vaak terug van een reis met inspiratie voor een nieuw recept.

Ik hoop dat je deze smoothie gaat proberen! Als dat zo is, laat het me weten in de reacties hieronder of op social media met #thegreencreator

Lemon Basil Smoothie

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Lemon Basil Smoothie

Frisse Citroen Basilicum Smoothie

 • Author: The Green Creator
 • Prep Time: 2 mins
 • Cook Time: 1 min
 • Total Time: 3 mins
 • Yield: 1 1x
 • Category: smoothie, drankje, ontbijt, snack,
 • Cuisine: plantaardig, vegan, gezond, suikervrij, zuivelvrij, lactosevrij, zoet, glutenvrij

Description

Deze smoothie is super fris met citroen, basilicum en een vleugje zoetheid van de vanille. Hoe kouder deze smoothie hoe beter!


Ingredients

Scale
 • een kopje (ongeveer 200 ml) amandelmelk of een andere melk die je lekker vindt
 • een banaan (bevroren is beter)
 • een flinke snuf vanille poeder of vanille-essence
 • het sap van een citroen of limoen
 • 34 verse basilicumblaadjes

Instructions

 1. Meng alle ingrediënten in een blender en serveer direct. Voor een koudere smoothie gebruik je bevroren bananen of voeg je gewoon enkele ijsblokjes toe. Genieten maar!

Recipe Card powered byTasty Recipes

photos by the green creator (c) (copyright)