Fablunch

For. A. Better. Lunch

De focus van vandaag is niet de lunch salade met boter bonen en zoete aardappel uit de oven. Nee, het gaat om een nog betere lunch!

Toen ik Olga ontmoette van Fablunch (For. A. Better. Lunch) en haar verhaal hoorde, voelde ik me een beetje beschaamd. Ten eerste, omdat mijn focus altijd maar ligt op hoe we allemaal gezond(er) kunnen eten, wat lekker is en wat nieuw is, maar ik eigenlijk nooit aandacht besteed aan het feit dat er kinderen geen eten hebben. Ze hebben honger. Ik voelde me ook beschaamd dat ik niet aan hen denk en Olga wel. Je kunt nu niet echt stellen dat ze zeeën van tijd heeft, want ze runt een prachtige (vegan) kanaal waar ze de meest geweldige video’s maakt. Mijn hart smelt als mensen niet alleen maar aan zichzelf denken. Laten we meedoen en mee helpen aan dit fantastisch project. Ik ben zo blij met mijn samenwerking met Olga.

Olga ontwierp deze briljante lunch trommels oftewel lunch containers. Ik ben gek op ze, met name omdat je ze gewoon kunt opvouwen/platdrukken en ze zijn direct half zo klein. Ze zijn gemaakt van een zacht silicoon BPA-vrije materiaal in plaats van hard plastic. En ze worden verkocht voor een enorm goed doel.

Voor elke container die Fablunch verkoopt, zullen 10 schoolmaaltijden worden geserveerd aan kinderen in nood. Jij krijgt dus geweldige lunch containers en kinderen in nood krijgen hun eten!

Je kunt meer informatie over de lunch containers hier vinden.

Olga ging enkele jaren geleden op een vrijwilligersreis naar Zuid-Amerika, waar ze werkte met de meest kwetsbare kinderen in de armste delen van het land. Nadat ze getuige was van de gevolgen van armoede en honger groeide haar verlangen om te helpen enorm, maar ze was niet zeker hoe ze kon helpen of wat ze kon doen.

In de tussentijd was Olga voortdurend teleurgesteld met de lunch containers die op de markt beschikbaar waren. Olga had een idee: ze kon de lunch container ontwerpen die ze zo graag zocht en tevens garanderen dat ze daarmee 10 gratis schoolmaaltijden voor kinderen in ontwikkelingslanden kon serveren.

Fablunch containers

Fablunch containersEnkele feiten

De huidige wereldwijde voedselcrisis is een ernstig probleem dat we niet zomaar kunnen negeren. Elke zes seconden sterft een kind vanwege honger of ondervoeding. Meer dan 66 miljoen kinderen onder de leeftijd van tien jaar gaan hongerig naar school

Olga wist hoe ze de twee zo tegenoverstelde werelden het beste kon combineren. Deze lunch containers bevatten geen giftige stoffen, lekken niet en ze zijn er in alle perfecte maten. Zodra ik klaar ben met mijn maaltijd druk ik de lunch container plat zodat het nog maar de helft van de ruimte in mijn tas in beslag neemt. Deze containers zijn zo duurzaam dat je waarschijnlijk niet een tweede set zult kopen, dus laten we het woord verspreiden zodat we tegelijkertijd nuttig en gezond zijn.

Je krijgt overigens 10% korting op je bestelling met de speciale kortingscode: thegreencreator

Fablunch containers

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Fablunch containers

For. A. Better. Lunch Butter Bean Salad

 • Author: The Green Creator
 • Cook Time: 20 mins
 • Total Time: 20 mins
 • Category: lunch
 • Cuisine: vegan, gezond, vegetarian, plantaardig, vegetarisch

Description

A delicious lunch, perfect for on the go with butter beans, roasted sweet potatoes and tomatoes.


Ingredients

 • boter bonen, kort gebakken in kokosolie met zout, oregano, peper, ui en kurkuma poeder
 • een in stukjes gesneden tomaat gemengd met koudgeperste olijfolie, zout, peper en enkele stukjes rauwe ui
 • zoete aardappel stukken gebakken in de oven voor ongeveer 20 minuten met kokos olie, zout, peper en oregano
 • verse rucola

Instructions

 1. De hoeveelheden zijn niet nauwkeurig.
 2. Plaats in je lunch container en geniet later!


Nutrition

 • Serving Size: 1
Recipe Card powered byTasty Recipes

 

 

photos by the green creator (c) (copyright)

Plaats een reactie

Recipe rating

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.