Print
Dark Chocolate Shortbread Cookies

Dark Chocolate Shortbread Cookies

 • Author: The Green Creator
 • Prep Time: 15 mins
 • Cook Time: 20 mins
 • Total Time: 35 mins
 • Yield: ongeveer 30 koekjes (afhankelijk van de grootte) 1x
 • Category: koekjes, snack, zoet, dessert, koek, feestdagen
 • Cuisine: vegan, plantaardig, vegetarisch, veganistisch

Description

Donkere chocolade biscuitjes zijn echt een klassiek recept en deze veganistische versie is net zo heerlijk.


Scale

Ingredients


Instructions

 1. Voeg in een mengkom de kokosbloesem- of rietsuiker, de gesmolten kokosolie, vanille en water toe. Klop goed tot de ingrediënten goed zijn opgenomen en de suiker volledig is opgelost. Plaats een zeef over de kom en zeef de bloem, cacao poeder, maïszetmeel, zout en bakpoeder. Roer met een houten lepel tot de ingrediënten goed zijn gecombineerd. Het beslag wordt dikker als je het roert. Kneed het deeg vervolgens met je handen tot het meel volledig is opgenomen. Het deeg moet zacht, plakkerig en soepel zijn. Vorm het deeg in een 2 cm dikke schijf en plaats het in de koelkast voor 20 minuten. Je kunt dit de avond ervoor doen, maar dan moet je het deeg ongeveer een half uur op kamertemperatuur laten komen voordat het deeg zacht genoeg is om mee te werken.
 2. Strooi meel op een werkoppervlak zoals het aanrecht. Strooi ook meer bloem op het deeg. Gebruik zoveel meel als je nodig hebt om plakken te voorkomen. Gebruik een deegroller of fles om het deeg zachtjes te kloppen om het wat platter te maken zodat je het deeg uit kunt rollen.
 3. Gebruik meer meel om plakken te voorkomen. Doop de koekjesvorm in de bloem en snijd het deeg in de gewenste vormpjes. Je kunt bijvoorbeeld deze koek vormpjes gebruiken. Breng de koekjes over naar een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 ° C. Bak 15-20 minuten, begin de koekjes in de gaten te houden vanaf 15 minuten. Iedere oven is anders dus de koekjes kunnen sneller klaar zijn in een andere oven.
 4. Je wilt namelijk niet dat de koekjes verbranden. Bij koekjes met donkere chocolade kan het moeilijk te zien zijn of ze klaar zijn. De koekjes moeten niet donkerder aan de randen zijn.
 5. De koekjes zijn nog steeds een beetje zacht , maar zullen stevig en krokant worden als ze afkoelen. Eenmaal volledig afgekoeld, kun je de koekjes decoreren. Ik bestrooide mijn koekjes met een mengsel van cacaopoeder en kaneel. Bewaar de koekjes in een bakje met deksel gedurende maximaal 10 tot 12 dagen.

Notes

Bereid het deeg voor en bewaar het voor maximaal twee dagen in de koelkast of bevries het voor maximaal vier weken. Bovenstaande tijd bevat niet de hoeveelheid tijd voor het koelen van het deeg.

Lees vorig bericht:
Beet Hummus
Rode Biet Hummus

Hummus is een geweldige dip en spread, maar ik zie hummus ook als een basisrecept. Ik gebruik bijvoorbeeld verschillende bonen...

Sluiten