Your cart

+Recepten Snacks & Zoet

Donkere Chocolade Biscuitjes

Ga naar recept

Donkere chocolade biscuitjes zijn echt een klassiek recept en deze veganistische versie is net zo heerlijk.

Dark Chocolate Shortbread Cookies

Als je ook zo gek bent op chocolade dan kan ik je deze vegan versie van donkere chocolade biscuitjes zeker aanraden. Je kunt deze koekjes natuurlijk in elke vorm maken, maar aangezien ik vorig jaar al deze kerst koekjes maakte vond ik hartvormige koekjes eigenlijk net zo gepast. Want Kerstmis draait eigenlijk om de liefde, toch?

Toen ik een kind was maakte mijn moeder altijd soortgelijke koekjes voor Kerstmis, maar dan met vanille in plaats van chocolade. Ook maakte ze ”sandwich koekjes” door jam tussen twee koekjes te smeren. Een briljant idee! Je kunt hetzelfde doen, maar deze koekjes zijn ook perfect om te versieren met bijvoorbeeld gesmolten chocolade of poedersuiker. En natuurlijk kun je ook van deze koekjes genieten zoals ze uit de oven komen. Dat laatste deed ik!

Het mooie van een klassiek recept zoals dit koekjes recept is dat je het hele jaar door van deze koekjes kunt genieten.

Normaal gesproken gebruik ik geen olie in mijn recepten (je kunt er hier meer over lezen), maar voor Kerstmis besloot ik er helemaal voor te gaan. Ik denk overigens niet dat deze koekjes zouden mislukken of minder lekker zouden zijn als je geen olie in dit recept gebruikt.

Als je van chocolade houdt, dan moet je dit klassieke vegan donkere chocolade biscuitjes recept proberen. Vergeet dan niet om even terug te komen om het recept hier te beoordelen en om me te laten weten hoe het is gegaan. Vergeet me vooral niet te taggen #thegreencreator op Instagram als je de koekjes gaat decoreren!

Double Dark Chocolate Shortbread Cookies

Dark Chocolate Shortbread Cookies
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Donkere chocolade biscuitjes zijn echt een klassiek recept en deze veganistische versie is net zo heerlijk.
Author:
Recipe type: koekjes, snack, zoet, dessert, koek, feestdagen
Cuisine: vegan, plantaardig, vegetarisch, veganistisch
Serves: ongeveer 30 koekjes (afhankelijk van de grootte)
Ingredients
Instructions
  1. Voeg in een mengkom de kokosbloesem- of rietsuiker, de gesmolten kokosolie, vanille en water toe. Klop goed tot de ingrediënten goed zijn opgenomen en de suiker volledig is opgelost. Plaats een zeef over de kom en zeef de bloem, cacao poeder, maïszetmeel, zout en bakpoeder. Roer met een houten lepel tot de ingrediënten goed zijn gecombineerd. Het beslag wordt dikker als je het roert. Kneed het deeg vervolgens met je handen tot het meel volledig is opgenomen. Het deeg moet zacht, plakkerig en soepel zijn. Vorm het deeg in een 2 cm dikke schijf en plaats het in de koelkast voor 20 minuten. Je kunt dit de avond ervoor doen, maar dan moet je het deeg ongeveer een half uur op kamertemperatuur laten komen voordat het deeg zacht genoeg is om mee te werken.
  2. Strooi meel op een werkoppervlak zoals het aanrecht. Strooi ook meer bloem op het deeg. Gebruik zoveel meel als je nodig hebt om plakken te voorkomen. Gebruik een deegroller of fles om het deeg zachtjes te kloppen om het wat platter te maken zodat je het deeg uit kunt rollen.
  3. Gebruik meer meel om plakken te voorkomen. Doop de koekjesvorm in de bloem en snijd het deeg in de gewenste vormpjes. Je kunt bijvoorbeeld deze koek vormpjes gebruiken. Breng de koekjes over naar een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 ° C. Bak 15-20 minuten, begin de koekjes in de gaten te houden vanaf 15 minuten. Iedere oven is anders dus de koekjes kunnen sneller klaar zijn in een andere oven.
  4. Je wilt namelijk niet dat de koekjes verbranden. Bij koekjes met donkere chocolade kan het moeilijk te zien zijn of ze klaar zijn. De koekjes moeten niet donkerder aan de randen zijn.
  5. De koekjes zijn nog steeds een beetje zacht , maar zullen stevig en krokant worden als ze afkoelen. Eenmaal volledig afgekoeld, kun je de koekjes decoreren. Ik bestrooide mijn koekjes met een mengsel van cacaopoeder en kaneel. Bewaar de koekjes in een bakje met deksel gedurende maximaal 10 tot 12 dagen.
Notes
Bereid het deeg voor en bewaar het voor maximaal twee dagen in de koelkast of bevries het voor maximaal vier weken. Bovenstaande tijd bevat niet de hoeveelheid tijd voor het koelen van het deeg.

 

 

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Beet Hummus
Rode Biet Hummus

Hummus is een geweldige dip en spread, maar ik zie hummus ook als een basisrecept. Ik gebruik bijvoorbeeld verschillende bonen...

Sluiten