Your cart

+Recepten Ontbijt & Brunch Snacks & Zoet

De lekkerste gebakken appels

De lekkerste gebakken appels voor de herfst met een aantal superfoods en zonder geraffineerde witte suikers.

Baked Apples

Het is twee jaar geleden dat ik voor het eerst de gezonde versie van gebakken appels at. Wellicht heb ik ze eerder gehad, maar ik kan me dat eerlijk gezegd niet meer herinneren. Twee jaar geleden op een koude winter dag vertelde mijn schoonvader me dat hij een speciaal dessert voor mij had gemaakt. Hij opende de oven en presenteerde vol trots zijn gebakken appels. De geur van gebakken appels verwelkomde me samen met zijn grote glimlach. Hij vertelde me hoe gezond gebakken appels zijn. Goed voor de maag en de eetlust ”, zei hij.

Ik besefte laatst dat ondanks dat ik echt genoten heb van zijn gebakken appels ik ze nooit zelf heb gemaakt. Ik heb wat geëxperimenteerd en deel vandaag mijn meest heerlijke en gezonde gebakken appel recept voor de herfst.

De smaak is echt geweldig voor zo’n eenvoudig recept. De appels zien er ook heerlijk uit als ze uit de oven komen! En de geur … Deze warme zachte gebakken appels zijn een echte winnaar voor dessert als je bezoek hebt of als je gewoon een ochtend wilt genieten van een ander ontbijtje dan de gebruikelijke pap of smoothie.

Laten we beginnen! Tijd om de oven voor te verwarmen! En vergeet niet om je recepten op social media met mij te delen met #thegreencreator

Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon print print icon squares squares icon
Baked Apples

De lekkerste gebakken appels

  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 30 mins
  • Total Time: 30 mins
  • Category: dessert, snack, ontbijt
  • Cuisine: veganistisch, plantaardig, gezond, herfst recept

Description

De lekkerste gebakken appels voor de herfst met een aantal superfoods en zonder geraffineerde witte suikers.


Scale

Ingredients

  • 4 rode appels
  • 4 theelepels rozijnen
  • 4 eetlepels hazelnoot boter of amandel boter
  • enkele snufjes gemalen kaneel
  • 2 theelepels zonnebloempitten
  • 3 theelepels goji bessen
  • een snufje kokosnotenvlokken
  • citroen sap van een halve citroen
  • 4 dadels (gesneden in stukken zonder de huid) of 4 eetlepels ahornsiroop
  • optioneel: ahornsiroop als topping voor na het bakken

Instructions

  1. Als eerste verwarm je de oven tot 200 ° C.
  2. Was en droog de appels en gebruik een appelboor of mes en lepel (snijd rondom de kern met het mes en schep uit met een lepel) om de kern uit de appels te halen zodat er een gat van boven naar beneden ontstaat.
  3. Meng alle ingrediënten samen in een kom.
  4. Leg de appels op een bakplaat en vul de kern met de mix. De restjes kun je gebruiken om rond de appels te strooien. Besprenkel de appels met wat water en bak ze voor ongeveer 30 minuten in de oven. Ze zijn klaar als ze mooi bruin en volledig zacht zijn.
  5. Je kunt de gebakken appels serveren met wat meer kokos vlokken of om ze super (!) zoet te maken met een beetje ahornsiroop.


Nutrition

  • Serving Size: 4

 

 

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like