De gevaren van laptop straling

Eén van de vele mensen die ik op Instagram volg is Kimberly Snyder. Ze is net bevallen van een wolk van een baby en had waarschijnlijk de gezondste zwangerschap ooit. Ik zag dat ze tijdens haar zwangerschap gebruik maakte van een ”beschermend dekentje”. Dit gebruikte ze op haar schoot wanneer ze op de laptop werkte om haar baby tegen de laptop straling te beschermen. Dit zette me aan het denken. Wat zijn de gevaren van laptop straling en waarom zouden we onszelf alleen maar beschermen tijdens een zwangerschap? Is het niet verstandiger om altijd zo veilig mogelijk te zijn? Ik denk persoonlijk dat de warmte die ik op mijn schoot voel na het gebruik van mijn laptop niet gezond kan zijn. Dus of je nu zwanger bent, je vruchtbaarheid belangrijk vindt of toekomstige schade aan je vitale organen wilt voorkomen, dan kan het best goed zijn om hier eens bij stil te staan. Wat zijn de gevaren van laptop straling? 

The dangers of Laptop Radiation kimberly-snyder

Laptop straling is nogal problematisch voor de vitale organen en de vruchtbaarheid simpelweg omdat een laptop geplaatst wordt over vitale lichaamsdelen. Niet alleen vrouwen hoeven zich zorgen te maken over hun eierstokken, ook mannen moeten voorzichtig zijn met straling. Sinds laptop straling nooit goed voelde, gebruikte ik altijd een laptop hoes onder mijn laptop om mezelf te ”beschermen” (nee dit doet helemaal niets). Ik wist helemaal niet dat er prachtige super zachte beschermende dekentjes zijn die je tegen de schadelijke straling van de laptop kunnen beschermen.

De Belly Armor deken is een manier om jezelf te beschermen tegen stralingen. Niet alleen laptop stralingen, maar ook tegen straling van mobieltjes en wifi. Maar moeten we ons überhaupt druk maken om deze straling? 

Aan wat voor soort straling worden we blootgesteld?

Ten eerste, is het belangrijk om het verschil te weten tussen ioniserende straling en niet-ioniserende straling (dagelijkse straling).

Ioniserende straling is een hoogfrequente straling. Je wordt aan dit soort straling blootgesteld wanneer je een röntgenfoto laat maken, maar deze straling wordt ook gevonden in radioactief materiaal en radiotherapie. Dit is een straling met hoge energie waarbij elektronen uit atomen/moleculen in ons lichaam verwijderd raken. Elektrisch geladen deeltjes (ionen) blijven achter. Hierdoor treden chemische veranderingen op in de bestraalde moleculen. Het resultaat? Vrije radicalen, die schadelijk kunnen zijn.

Niet-ioniserende straling is een straling waar we onszelf tegen kunnen beschermen met de Belly Armor.  Niet-ioniserende straling is een straling met een lagere energie die je onder andere aantreft in ultraviolet of zichtbaar licht, laagfrequente elektromagnetische velden en radiogolven. De hoeveelheid niet-ioniserende straling neemt alleen maar toe en de bronnen waar we aan worden blootgesteld is bijna continu. Te denken valt aan microgolven, mobiele telefoons, radars, radio’s, televisie, wifi, bepaalde inbraakalarmen, pda’s, mp3- spelers, laptops, computers, draagbare media-apparatuur, televisies, hoogspanningskabels etc. Ook fluorescentielampen, computers en vele andere soorten draadloos elektronisch apparatuur produceren elektromagnetische velden van verschillende hardheid. Het is een lage frequentie, maar met lange golflengten. Als je zwanger bent is blootstelling aan niet-ioniserende straling niet erg veilig. Deze straling wordt namelijk in verband gebracht met verhoogde waarden van ”uteriene” oxidatieve stress bij zwangere ratten en hun nakomelingen.

Wat is er mis met laptop straling?

Je kan nu denken dat we op zich best wel wat straling kunnen hebben als volwassenen. Maar ik voorkom liever dan dat ik genees, oftewel ”better be safe than sorry”’. Als je als man of vrouw je vruchtbaarheid of algehele gezondheid belangrijk vindt dan is het de moeite waard om voorzichtig om te gaan met laptop straling. We worden voortdurend (en steeds meer en meer) blootgesteld aan elektromagnetische velden (elektromagnetische frequenties / niet-ioniserende straling). 24/7 wifi is 24/7 blootstelling aan niet-ioniserende straling.

Waarom zouden we ons druk maken om niet-ioniserende straling?

De vrees voor niet-ioniserende straling is er wel en zijn ook vaak onderwerp van discussie in vele studies. Mobiele telefoons produceren bijvoorbeeld een vorm van niet-ioniserende elektromagnetische straling dat kan worden waar genomen in de weefsels dichtst bij waar de telefoon wordt gehouden. Ik zou persoonlijk dus niet zo snel stellen dat niet-ioniserende straling volstrekt veilig is.

Het risico op cel niveau

Alles om ons heen bestaat uit atomen. Je auto, je kleren, de voeding die je eet … En ze ”vibreren” ook altijd. Ons lichaam doet hetzelfde. Ieder cel, weefsel en orgaan in het lichaam vibreert op een unieke manier. Deze trilling wordt aangeduid als energie, en deze elektrische energie is cruciaal voor basisfuncties in het lichaam. Stralingen verstoren deze elektrische communicatie tussen cellen en kunnen elementaire fysiologische functies in de weg staan.

Straling kan cellen dus in gevaar brengen. Wanneer een cel wordt blootgesteld aan straling, vindt er een  gedragsverandering plaats. Als er teveel en te vaak een blootstelling aan straling is, dan gaat de cel zichzelf tegen zijn eigen omgeving beschermen. De cel stopt dus met de interactie met andere cellen en zal zich niet meer onderling willen verbinden. Dat is het moment dat de gezondheid van de cel kan verzwakken. Of erger, de cellen stoppen met de productie van belangrijke eiwitten. Deze eiwitten zijn noodzakelijk om andere cellen gezond te houden. De isolatie en de verzwakking van de cel kan uiteindelijk leiden tot cel mutatie en schade op lange termijn.

In een notendop, wanneer de elektrische communicatie tussen cellen wordt onderbroken door straling open je de deur naar mogelijke gezondheidsproblemen.

The dangers of Laptop Radiation

En nu dan?

Er zijn vele video’s en studies over dit onderwerp te vinden. Wat belangrijk is om te weten als het om laptop straling gaat is welk deel van je lichaam je hieraan blootstelt en dient te beschermen. Een kleine hoeveelheid straling komt van het toetsenbord, maar een veel hogere straling is afkomstig uit de onderkant van de laptop. Wanneer je de laptop op je schoot zet, gaat deze straling dus naar je vitale organen. Ik maak me minder druk om mijn vingers en meer over de schadelijke effecten van straling aan mijn organen. Deze studie toont bijvoorbeeld aan dat het niet een goed idee is om je laptop in de buurt van het lichaam te plaatsten.

Hoe werkt Belly Armor ?

Belly Armor is een super zacht en lichtgewicht dekentje dat je gewoon over je schoot (en buik) plaats. De Belly Armor dekentjes zijn gemaakt met RadiaShield® technologie. Deze dekens zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit stof om je organen (en baby) 99% te beschermen tegen schadelijke straling. Belly Armor heeft dekentjes, buik T-shirts en buikbanden. Dit beschermt je tegen dagelijkse niet-ioniserende straling zoals mobiele telefoons, laptop, tablets en smartphones.

The dangers of Laptop RadiationIk heb genoeg gelezen om geen risico’s te nemen en zet mijn laptop niet op mijn schoot zonder de Belly Armor deken. Zwanger of niet, ik geef om mijn vitale organen. Als het om straling, gaat ben ik liever ”safe than sorry”.

Ik begrijp best dat we tegenwoordig overal en continu worden blootgesteld aan straling. Aangezien ik niet van plan ben om binnenkort in de woestijn te gaan wonen, kies ik ervoor om mijn blootstelling aan straling zo veel mogelijk te minimaliseren. Sommige dingen die je kunt doen zijn:

  • Gebruik een koptelefoon of luidspreker als je je mobiele telefoon gebruikt
  • Gebruik Belly Armor onder je laptop/ op je schoot en buik
  • Zet je wifi ’s nachts uit
  • Houd zoveel mogelijk afstand van je mobiele telefoon, computer en andere elektronische apparaten
  • Zet je mobieltje ’s nachts (en zo vaak mogelijk  overdag) op vliegtuig modus
  • Voer geen lange gesprekken via de mobiele telefoon

Denk jij aan je blootstelling van dagelijkse straling?

Ik ben niet betaald om dit artikel te schrijven. Dit is mijn eerlijke review.

photos by the green creator (c) (copyright) & Instagram Kimberly Snyder